kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۱۱۵
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۵
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

کشفیات کالای قاچاق به 9 برابر رسید

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در چهار ماهه نخست امسال مجموعه کالاهای کشفی و تحویلی به سازمان اموال تملیکی حدود 9 برابر شده است.


به گزارش خبرگزاری تسنیم، قاسم خورشیدی در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه حجم قاچاق کالا در سال‌های اخیر از 25 میلیارد دلار به 19 میلیارد دلار کاهش یافته افزود: در چهارماهه نخست امسال مجموعه کالاهای کشفی و تحویلی به سازمان اموال تملیکی حدود 9 برابر شده این یعنی در بحث مبارزه با قاچاق اقدامات موثرتری به کار گرفته شده است.وی ورود کالاهای قاچاق به کشور را تهدیدی برای تولید ملی، اشتغال، درآمدهای قانونی و مشروع دولت و سلامت جامعه و محیط زیست خواند و ادامه داد: زنجیره مبارزه با قاچاق کالا زمانی تکمیل می‌شود که یا معدوم شود یا از چرخه مصرف داخلی به خارج از کشور انتقال یابد. دولت اولویت را با انهدام کالاهای قاچاق می‌داند مگر در مواردی که امکان تولید کالای قاچاق در داخل کشور وجود نداشته باشد.سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برای مثال به سوخت اشاره کرد و افزود: این کالا از داخل به خارج از کشور قاچاق می‌شود که در صورت کشف این جرم این فرآورده ملی تحویل شرکت فرآورده‌های نفتی می‌شود. ارز و مسکوکات شمشی هم به بانک‌ مرکزی ارجاع داده می شود تا بانک مرکزی معادل ریالی آن را به بازار برگرداند.
خورشیدی با اشاره به افت کیفیت و آلوده‌شدن باغات لیمو و زیتون کشور، بیوتروریسم را تهدیدی جدی برای کشور دانست.خورشیدی درباه محصولات الکترونیکی و لوازم منزل هم گفت: اگر امحای آنها برای محیط‌زیست زیان‌بار نباشد منهدم می‌شود و اگر زیان‌بار بود به خارج از کشور ارجاع خواهد شد.
عبدالمجید اجتهادی مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی نیز در سوی دیگر این گفت‌وگو در مورد تخصیص کالاهای بی‌کیفیت به محرومین جامعه که قابلیت مصرف در بازار کشور را ندارند اظهار کرد: واگذاری اقلام مصرفی قاچاق به نیازمندان با هماهنگی بهزیستی و کمیته امداد مغایر با منطق کرامت مدار جمهوری اسلامی است. عمده کالاهای وارداتی قاچاق تقلبی هستند و هیچ‌گونه استانداردی برای مصرف محرومین جامعه ندارند. اگر دولت بخواهد به نیازمندان کمک کند موظف است تا از بهترین‌ها مایه گذارد نه از اجناس تقلبی.