تصو یب قانونی برای جلوگیری از اسراف
در ایتالیا قانونی تصویب شده است که بنا دارد از هدر رفتن یک میلیون تن مواد غذایی در طول سال در این کشور جلوگیری کند.
به گزارش پرستیوی، بر اساس این قانون تمامی سوپرمارکتها موظف میشوند، مواد غذایی را که به فروش نرفته در اختیار نیازمندان قرار دهند.
بر اساس برآورد سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (فائو) میزان مواد غذایی که فقط در قاره اروپا تلف میشود، میتواند غذای 200 میلیون نفر را تامین کند.این لایحه که توسط 181 سناتور ایتالیایی به تصویب رسیده است، کیسههای کوچک نام دارد که سعی دارد از هدر رفتن پنج میلیون تن مواد غذایی در سال جلوگیری کند.
مقامات ایتالیایی در این رابطه گفتهاند که زبالههای مواد غذایی دور ریخته شده در این کشور هزینهای معادل 12 میلیارد یورو در سال به اقتصاد این کشور ضرر میزند که یک درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.این میزان دورریز مواد غذایی در این کشور در حالی رخ میدهد که نرخ بیکاری ایتالیا 20 درصد است.
لایحه جدید در حالی اجرایی میشود که سه ماه قبل دادگاهی در این کشور سرقت مواد غذایی را که به دلیل رفع گرسنگی باشد، جرم اعلام نکرد.
بر اساس این لایحه کشاورزان همچنین قادر خواهند بود محصول فروخته نشده خود را بدون تحمیل هزینههای اضافی به موسسات خیریه اهدا کنند.سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) در این رابطه گفته است که سالانه 40 درصد از مواد غذایی در سراسر اروپا به هدر میرود.اجرایی شدن این قانون جدید در حالی در ایتالیا رخ میدهد که صاحبان سوپرمارکتها در فرانسه در صورتی که با سازمانهای خیریه قرارداد اهدای غذا امضا نکنند، تا 75 هزار یورو جریمه میشوند.