آغاز چهارمین سال دولت با 2 چالش رکود تورمی و رشد نقدینگی
یک روزنامه اصلاحطلب در پایان سومین سال دولت یازدهم نوشت «در حالی که نقدینگی در سال 94 بیش از 234 هزار میلیارد افزایش یافت، رکود تورمی و رشد نقدینگی، 2 چالش اقتصادی دولت یازدهم است.»
روزنامه وقایع اتفاقیه در گزارشی خاطرنشان کرد: رکود تورمی و رشد نقدینگی دو چالش اساسی این روزهای اقتصاد است. کارشناسان اقتصادی سالهاست درباره کنترل حجم نقدینگی و عواقب رشد آن هشدار دادهاند، اما گزارش اخیر بانک مرکزی از بیاعتنایی به توصیههای صاحبنظران و رشد 30 درصدی نقدینگی در سال 94 حکایت دارد؛ به طوری که براساس آخرین گزارش بانک مرکزی، سال گذشته حجم نقدینگی کشور با افزایش 234 هزار و 910 میلیارد تومانی از 782 هزار و 380 میلیارد به هزار هزار میلیارد تومان رسیده است. دلایل مختلفی در تحلیل علل رشد چشمگیر نقدینگی طی سالهای گذشته تاکنون عنوان میشود اما اتخاذ برخی سیاستهای غیرکارشناسی و شتابزده بانک مرکزی، عمدهترین دلیلی است که بسیاری از صاحبنظران نیز بر آن اتفاق نظر دارند.
آلبرت بغازیان کارشناس اقتصادی در گفتوگو با «وقایعاتفاقیه» توضیح میدهد: افزایش حجم نقدینگی به تنهایی موضوع خطرناکی برای اقتصاد نیست اما ناتوانی در هدایت درست نقدینگی به سمت بخشهای مولد اقتصادی است که موجب بروز مشکلات متعدد اقتصادی شده است. حجم نقدینگی در حالی افزایش پیدا کرده که در چند سال اخیر هیچ گونه رشد اقتصادی را در کشور شاهد نبودهایم.
این روزنامه در ادامه خاطرنشان کرد: به دلیل عملکرد ناموفق بازار سرمایه در کشور و نیز تشدید رکود در بخش تولید طی سالهای گذشته تاکنون نقدینگی سرگردان به سمت بازارهایی چون مسکن، طلا، سکه و ارز پیش رفته که این اتفاق خود سرمنشأ بروز مشکلات متعدد دیگری در اقتصاد بوده است. همه این اتفاقها مانند قطعههای پازل در کنار یکدیگر موجب شد اقتصاد در سال 94 بالاترین حجم نقدینگی را تجربه کند.