kayhan.ir

کد خبر: ۸۱۳۲۲
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
رئیس سندیکای کاغذ:

بخش صنعت نقشه راه مناسبی ندارد

رئيس سندیکای کاغذ و مقوا با اشاره به اختلاف وزارت صنعت و بانک مرکزی بر سر تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی، گفت: بخش صنعت فاقد نقشه راه مناسب است.


ابوالفضل روغنی در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه رکود در حال حاضر مهم‌ترین مشکل بخش صنعت است، اظهار داشت: برای اعطای مشوق‌های صادراتی و همچنین تزریق 16 هزار میلیارد تومان منابع مالی به بخش تولید، پیش‌بینی‌هایی شده است، اما هم اکنون اختلاف‌نظرهایی بین وزارت صنعت و رئیس بانک مرکزی بر سر پرداخت این تسهیلات وجود دارد.
وی تصریح کرد: وزارت صنعت اختصاص 16 هزار میلیارد تومان را برای صنایع کوچک و متوسط مصوب کرده است، اما رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید این مسئله بدون اطلاع ما مصوب شده و چنین پولی مطرح نیست.
روغنی تاکید کرد: اگر این اختلاف‌ها برطرف نشود و منابع مالی به بخش تولید تزریق شود، زمینه رونق کوچکی در این بخش فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به رشد منفی 2/2 درصدی صنعت در سال 94 گفت: این به معنی آن است که بخش تولید وضعیت خوبی نداشته است.
رئیس سندیکای کاغذ و مقوا با بیان اینکه در حال حاضر ارز مبادله‌ای به واردات کاغذ اختصاص می‌یابد، گفت: واردات باید با برنامه‌ریزی انجام شود، اما این در حالی است که هم اکنون واردات کاغذ بر مبنای معافیت کالاهای فرهنگی از پرداخت مالیات، مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شود، در حالی که تولیدکنندگان داخلی باید این مالیات را پرداخت کنند.
وی توضیح داد: در مجموع، هزینه تولید کاغذ در کشور 12 تا 15 درصد بالاتر از کاغذ وارداتی است که برای حل این مشکل باید در برنامه ششم بازنگری لازم صورت گیرد.
روغنی با بیان اینکه در بخش فرهنگی کشور  سالانه 350 هزار تن کاغذ مورد نیاز است، گفت: این عدد بدون احتساب دفترچه است.
به گفته وی، امکان تامین 60 درصد از نیاز کشور از طریق تولید داخل وجود دارد، اما در حال حاضر شرایط نابرابری بین تولیدات داخلی و واردات حاکم است.
رئيس سندیکای کاغذ و مقوا با بیان اینکه سالانه 450 میلیون عدد دفترچه در کشور تولید و توزیع می‌شود، گفت: بیش از 90 درصد کاغذ این دفترچه‌ها وارداتی هستند که از نظر سلامت، مشکلاتی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد می‌کند.
وی، تک‌نرخی نبودن ارز را دلیل ایجاد شرایط نابرابر بین تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان عنوان کرد و گفت: نقشه راه مناسبی در ایران برای بخش صنعت نداریم و در شرایطی که 700 هزار تن کاغذ بسته‌بندی در کشور نیاز است، برای تولید 2 میلیون و 600 هزار تن از این کاغذ ظرفیت ایجاد می‌شود.
روغنی تصریح کرد: ایجاد صنایع بدون برنامه در کشور باعث هدر رفت منابع مالی شده و یک سری کارخانه‌ها در حال تعطیل شدن هستند.
وی افزود: با بی‌برنامگی دولت، واحدهای جدیدی در این بخش در حال ایجاد است.