kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۹۸۷
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۷

ویتامینی علیه آلودگی هوا


ویتامین E یکی از ترکیب‌های مهمی است که بدن را در مقابل اثرات زیان‌آور هوا مصون می‌کند. ویتامین ‌E با اکسیژن ترکیب می‌شود و رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد.
به گزارش جام‌جم آنلاین، ویتامین ‌E، چربی‌های اشباع‌نشده و دیگر ترکیبات حساس به اکسیژن مانند ویتامین A را از واکنش‌های اکسیدکننده محافظت می‌کند بنابراین مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ‌E علاوه بر مصون کردن بدن در مقابل آلودگی‌ها، مانع از بین رفتن ویتامین A نیز می‌شود.
خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین ‌E باعث حفاظت غشای سلولی می‌شود. به طور مثال ویتامین ‌E، سلول‌های ریه را که به طور دائم با اکسیژن و گلبول‌های سفید خون برای مقابله با بیماری‌ها در تماس هستند، محافظت می‌کند. اما فواید ویتامین ‌E فقط به این موارد محدود نمی‌شود.
1- قلب و ویتامین ‌E: ویتامین ‌E در زمان آلودگی هوا باعث حفظ سلامت قلب می‌شود.
2- مغز و ویتامین ‌E: در زمان آلودگی هوا، این ویتامین باعث کمک به دریافت اکسیژن توسط سلول‌های مغز شده و همین مسئله زوال عقل و پیری سلول‌های مغز را به تاخیر می‌اندازد.
3- سلول‌ها و ویتامین ‌E: یکی از مشکلات ناشی از آلودگی هوا، افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان‌هاست بنابراین با خوردن مواد غذایی حاوی این ویتامین، بدن در مقابل ابتلا به انواع سرطان‌ها مصون می‌ماند.
4- DNA و ویتامین ‌E: یکی از دلایل بروز مشکلات ژنتیکی آسیب به ژن‌ها به ویژه «دی‌ان‌ای» است. مصرف ویتامین ‌E مانع آسیب به ژن‌ها و «دی‌ان‌ای» در زمان آلودگی هوا می‌شود.
5- سیستم ایمنی و ویتامین ‌E: مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن شده و همین موضوع باعث حفظ سلامت بدن در زمان آلودگی هوا می‌شود. در نتیجه فرد هنگام آلودگی هوا به انواع بیماری‌ها از سرماخوردگی ساده تا بیماری‌های سخت دچار نمی‌شود.
6- قرنیه و ویتامین ‌E: در زمان آلودگی هوا یکی از اندام‌هایی که به شدت در معرض آسیب قرار دارد، چشم بویژه قرنیه آن است. مصرف ویتامین ‌E  باعث محافظت از قرنیه در مقابل آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا می‌شود.
7- پوست و ویتامین ‌E: در زمان آلودگی هوا، پوست در معرض آسیب قرار دارد، بنابراین برای جلوگیری از آسیب به پوست و چروک خوردن آن، مصرف ویتامین ‌E ضروری است.
ویتامین ‌E کجاست؟
غذاهای دریایی: یکی از بهترین منابع حاوی ویتامین ‌E، غذاهای دریایی است. انواع ماهی و میگو حاوی ویتامین ‌E است.
آجیل‌ها: انواع خام این خوراکی‌ها سرشار از ویتامین ‌E هستند. مصرف روزانه یک سوم فنجان آجیل خام مناسب است.
سبزی‌ها: انواع سبزی‌های پهن‌برگ با رنگ تیره، حاوی ویتامین ‌E هستند. بنابراین در زمان آلودگی هوا انواع سبزی‌ها بویژه اسفناج، کاهو و کلم مصرف کنید.