kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۸۷
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۰
خواجه‌نصیری در گفت‌وگو با کیهان:

روزهای آغاز سال آینده روزهای خوبی برای بورس خواهد بود

علیرغم سقوط 13 هزار واحدی شاخص بورس در ماه‌های اخیر، یک مسئول سازمان بورس پیش‌بینی کرد ایام ابتدایی سال آینده روزهای خوبی برای بازار سرمایه خواهد بود.

محمود رضا خواجه نصیری مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس که چند ماه پیش در گفت‌وگو با کیهان وعده داده بود روزهای پایانی امسال برای بازار سرمایه مثبت می‌شود دیروز قدری این وعده خود را تصحیح کرد و به خبرنگار اقتصادی ما گفت: امیدوارم روزهای ابتدایی سال آینده روزهای خوبی برای بازار سرمایه باشد.
وی درباره وضعیت بورس در ایام باقی مانده از سال جاری هم گفت: چون بازدهی کلی بازار در سال جاری بالا بوده لذا پیش‌بینی می‌شود روزهای پایانی امسال شاهد نوسانات کم‌دامنه و متعادل شاخص بورس باشیم.
خواجه‌نصیری در عین حال اذعان کرد که علیرغم بازدهی بالای بورس در سال جاری برخی سهامداران در زمستان امسال ضرر زیادی کرده‌اند.
وی در پاسخ به این سؤال که محدودیت‌های معاملاتی بورس چه زمانی برداشته می‌شود؟ گفت: این محدودیت‌ها با توجه به شرایط 2 ماه پیش بازار که ناشی از ابهامات نرخ خوراک و... اعمال گردید و قرار بود با عادی شدن شرایط و ابلاغ قانون بودجه 93 محدودیت‌ها هم برطرف شود اما با توجه به اینکه اغلب پیش‌بینی جدید شرکت‌ها منفی اعلام شد و همین مسئله نیز باعث تداوم شرایط منفی بازار گردید و از سویی هم اخبار مثبت منتشر نشد لذا این عوامل موجب شده تا فعلاً شرایط روانی بازار مثبت نشود.
خواجه‌نصیری افزود: البته رفع کامل محدودیت‌ها بستگی به شرایط عمومی بازار دارد هر چند در روزهای اخیر شاهد افزایش مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی برای خرید سهام هستیم. به طور مثال در روز سه‌شنبه(دیروز) 58 درصد خرید سهام توسط حقوقی‌ها و 40 درصد مربوط به حقیقی‌ها بوده است، بنابراین با عادی شدن شرایط بازار محدودیت‌ها هم برطرف می‌شود.
خواجه‌نصیری همچنین تاکید کرد: از روز سه‌شنبه حقوقی‌های بزرگ بازار به این جمع‌بندی رسیدند که زمان ورود به بازار سرمایه فرا رسیده و آنها هم قصدشان ورود دوباره به بازار است.
خبرنگار ما در ادامه به وعده دو ماه پیش وزیر اقتصاد مبنی بر حمایت از بورس اشاره کرد و پرسید این وعده وزیر اقتصاد چه شد؟ خواجه‌نصیری پاسخ داد: حمایت وزیر همان هماهنگی برای ساماندهی در عرضه‌های سازمان خصوصی‌سازی و نیز حمایت کلی بود که صورت گرفت.
ادامه افت شاخص بورس
بورس اوراق بهادار تهران در معاملات دیروز نیز ریزش شدیدی را تجربه کرد و به کانال 76 هزار واحد برگشت.
به گزارش ایسنا، بورس اوراق بهادار تهران در چهارمین روز معاملاتی هفته نیز به روند نزولی خود ادامه داد و با 636 واحد افت به کانال 76 هزار واحدی رسید.
به این ترتیب در حالی بورس تهران به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شود که امید سهامداران به بهبود بورس بعد از بازگشایی نمادهای پتروشیمی به ناامیدی تبدیل شده و معامله‌گران همچنان با نبود انگیزه ناشی از محدودیت‌های فروش مواجه هستند.
این در حالی است که این طرح کارایی اولیه خود را از دست داده و فعالان بازار سرمایه در انتظار کاهش و یا رفع محدودیت‌ها در روزهای پایانی سال هستند اما با این حال خبری از تصمیم جدید سازمان بورس در این خصوص و نیز بهبود وضعیت بازار نیست.
بر این اساس در بازار روز سه‌شنبه قیمت اکثر سهامداران شرکت‌ها با افت مواجه شد و شاخص بورس به ارقام 18 آبان ماه رسید و دوباره به عدد 76 هزار و 582 واحد رسید.
در بازار دیروز شرکت‌های سرمایه‌گذاری غدیر، هلدینگ خلیج فارس، پالایشگاه بندرعباس، ملی مس، تاپیکو، مخابرات، نفت و گاز پارسیان، پالایشگاه تبریز، توسعه معادن و فلزات، بانک پارسیان، بانک صادرات و سایپا بیشترین تاثیر را در منفی شدن شاخص بورس گذاشتند.
در بازار سه‌شنبه شرکت‌های داروسازی همچون زهراوی و جابربن حیان از بیشترین تقاضای خرید برخوردار شده و حفاری شمال، نیرو ترانس و بانک سینا بیشترین تقاضای فروش را از آن خود کردند.
همچنین در بازار از ارزش معاملات به شدت کاسته شد و بیش از 418 میلیون سهم به ارزش 17 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت؛ ارزش بازار سرمایه نیز روند نزولی در پیش گرفت و تا سطح 374 هزار میلیارد تومان عقب‌نشینی کرد.