اقتصاد در آینه رسانهها
پرونده 950 مدیر نجومی در مرحله «ارسال به بایگانی» است!
وطن امروز
وطن امروز نوشت: موضوع فیشهای حقوقی نجومی که آلوده بودن دستکم 950 مدیر دولتی را افشا کرد، اکنون در مرحله «ارسال به بایگانی» قرار دارد تا شاید بیسر و صدا و لابهلای اخبار دیگر به فراموشی سپرده شود. به گزارش «وطنامروز»، اوایل تیرماه امسال بود که مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی با رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت، ضمن اشاره به حساسیت مردم به مسئله دریافتیهای نامتعارف برخی مدیران، تاکید کردند: «این موضوع نباید شامل مرور زمان شود بلکه باید حتماً به صورت جدی پیگیری و نتیجه آن به اطلاع مردم رسانده شود». اکنون در حالی که مردم جامعه با حساسیت خاصی منتظر برخورد قاطع با مدیران متخلف هستند و به قول رهبر انقلاب «خبرش را دهان به دهان نقل میکنند»، دولتمردان تلاش میکنند با مطرح کردن مسائل حاشیهای و فرعی، اذهان عمومی را از پیگیری فیشهای حقوقی نجومی منحرف کنند تا شاید این موضوع شامل مرور زمان شده و بایگانی شود! در همین زمینه رسانههای دولتی در اقدامی هماهنگ شده و تحت مدیریت بخشی از دولت، موضوعات سوخته رسانهای را پررنگ کردهاند و پروندههای قدیمی را که اخبار آنها بارها و بارها منتشر شده است از بایگانی و آرشیو خود بیرون کشیدهاند و در میان مردم به دنبال مشتری برای این اخبار میگردند!
این در حالی است که نخستین خواسته بحق و انتظار افکار عمومی این است که تکلیف 950 مدیری که هماکنون در مجموعه دولتی حضور دارند و بنا به اعلام نمایندگان مجلس و مقامات قضایی، حقوق نامتعارف و نجومی دریافت میکنند مشخص شود. اما پس از مدتها تعلل و سکوت در نهایت فقط 12 مدیر متخلف از جمله مدیران عامل چند بانک و اعضای هیئت عامل صندوق توسعه ملی کنار گذاشته شدند و صدها مدیر دولتی متخلف با حقوقهای نامتعارف همچنان بر صندلی مدیریت تکیه زدهاند. چند روز قبل بود که رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ارسال 4 گزارش درباره حقوقهای نامتعارف به رؤسای قوا از جمله رئیسجمهور خبر داد؛ گزارشهایی که در هفتههای گذشته ارسال شده است اما گویا دولت عزم جدی برای برخورد با متخلفان و برکناری آنها ندارد...
چرا با وجود مشخص شدن اسامی 950 مدیر دولتی که حقوق نامتعارف دریافت میکنند، خبری از برخورد با آنها نیست و این تعداد که لیاقت خدمت به جامعه را ندارند، همچنان بر صندلی مدیریت تکیه زدهاند و شاید به مردم و مدیران ارشد دولت میخندند!
هشدار کارخانجات درباره ورشکستگی
آرمان
این روزنامه حامی دولت درباره رکود در صنایع کشور نوشته است: مسئولان در صددند با جذاب کردن طرح خرید کالا با کارت اعتباری عدم استقبال از این طرح را که اجرای آن به منظور خروج کارخانههای لوازم خانگی از رکود کلید خورد، جبران کنند. در حالی که خرید کالا با کارت اعتباری با استقبال چندانی در ایران روبهرو نشده است، قرار است علاوه بر افزایش سقف خرید، افزایش اعتبار و همچنین برداشتن شرط سقف حقوق برای دریافت کارت اعتباری، چهار گروه جدید نیز به مشمولان این طرح اضافه شوند.
طرح خرید از طریق کارت اعتباری در نیمه دوم سال گذشته و به دنبال رونمایی از بسته ضد رکود دولت کلید خورد. مسئولان اقتصادی در نظر داشتند با حمایت از برخی بخشهای اقتصادی رونق را به اقتصاد برگردانند. عمده فعالیتی که در این زمینه انجام شد ارائه وامهایی بود که شهروندان با دریافت آن قادر به خرید خانه یا خودرو میشوند. وام ۲۵ میلیون تومانی خودرو شاید تنها موردی بود که با استقبال چشمگیر مواجه شد، چرا که طرحی که قرار بود شش ماه ادامه داشته باشد بعد از گذشت شش روز و به دلیل پر شدن ظرفیت متوقف شد.
سال گذشته خودرو سازان موفق شدند در عرض شش روز ۱۱۰ هزار خودروی خود را از طریق طرح وام ۲۵ میلیونی به فروش برسانند. در زمینه مسکن افزایش میزان وامها مد نظر قرار گرفت که چندان با استقبال روبه رو نشده است. حمایت از کارخانهها به ویژه کارخانههای لوازم خانگی با اجرای طرح اعطای کارت اعتباری کالا مورد توجه قرار گرفت. این طرح نیز چندان با استقبال مواجه نشد. دلایل این عدم استقبال را از طرفی باید در محدود بودن گروههایی که میتوانند کارت اعتباری دریافت کنند جستوجو کرد و از طرف دیگر، برخی کارشناسان مواردی نظیر محدود بودن کالاهای قابل خریداری، زمان کوتاه اعتبار و مبلغ کم کارت را در عدم استقبال از این طرح دخیل میدانند. به هر حال اکنون به نظر میرسد قرار است این کارت جذابتر شود، تا شاید شهروندان از آن استفاده کرده و تا حدی رونق به بازار لوازم خانگی برگردد. رکود در سالهای اخیر ضربههای جبران ناپذیری به صنایع زده و برخی از کارخانه داران هشدار میدهند در صورت ادامه رکود ورشکست خواهند شد.
3 سال از دولت یازدهم گذشت 30 درصد باقیمانده مسکن مهر تمام نشد!
جوان
روزنامه جوان از عدم تکمیل مسکن مهر انتقاد کرده است: در حالي كه به دليل تأخير در تحويل پروژههاي مسكن مهر خسارت قابل ملاحظهاي به ميليونها متقاضي مسكن مهر وارد آمده است، مسئولان وزارت راه و شهرسازي، بانك مركزي و بانك مسكن بيتفاوت به مشكلات مردم بر سر سود تسهيلات مسكن مهر در حال چانهزني با يكديگر هستند.
به گزارش «جوان»، پروژه مسكن مهر از سال 86 و 87 كليد خورد و قرار بود اين طرح تا پيش از پايان دولت دهم به اتمام رسد اما از آنجا كه طرح بسيار گسترده شده بود دولت دهم مسكن مهر را با پيشرفت حدود 70 درصد پروژه تحويل دولت يازدهم داد و حسن روحاني نيز در مبارزات انتخاباتي خود متعهد شده بود كه طرح مسكن مهر را به اتمام برساند.
عباس آخوندي وزير پيشنهادي حسن روحاني براي وزارت راه و شهرسازي وقتي براي اخذ رأي در مجلس حاضر شد متعهد شد كه مسكن مهر را به پايان رساند و در اين ميان مقام معظم رهبري نيز با توجه به همه حملاتي كه دولت دهميها به پروژه مسكن مهر داشتند، به دولت يازدهم تكليف كرد كه مسكن مهر را براي حل مشكلات متقاضيان هر چه زودتر به اتمام رساند.
اگر چه در كلام گفته ميشود كه پروژه مسكن مهر در حال عملياتي شدن است اما با گذشت سه سال از دولت حسن روحاني دولت نتوانسته پروژهاي كه 70 درصد پيشرفت داشت را به اتمام برساند و در اين بين مردمي كه در طرح مسكن مهر ثبتنام كرده بودند اين روزها در اثر به پايان نرسيدن طرح با مشكلات عديدهاي روبهرو شدهاند.