kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۶۶
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۴

تشدید تحرکات نظامی و سیاسی غرب در آستانه برگزاری همه‌پرسی کریمه

تحرکات نظامی و سیاسی غرب علیه روسیه با نزدیک شدن به زمان برگزاری همه‌پرسی الحاق کریمه به‌شدت افزایش یافته است.


در حالی که کمتر از چهار روز به برگزاری همه‌پرسی «حساس» الحاق شبه جزیره استراتژیک «کریمه» به روسیه مانده، غرب به رهبری آمریکا به تحرکات، فشارها و تهدیدهای سیاسی، اقتصادی و نظامی خود علیه «مسکو» به شدت افزوده است.
طی دو روز گذشته خبرهای زیادی از تحرکات نظامی آمریکا، رایزنی‌های تلفنی رهبران غرب با یکدیگر و ارسال پیام‌های تهدیدآمیز منتشر شده و هر روز بر حجم این تحرکات افزوده می‌شود.
در همین رابطه روز گذشته منابع خبری از آغاز مانور نظامی مشترک آمریکا با بلغارستان و رومانی در دریای سیاه خبر دادند. آنطور که ایرنا به نقل از «پایگاه‌های اینترنتی بالکان» نوشته، وزارت دفاع بلغارستان در این رابطه بیانیه‌ای هم صادر و طی آن توضیح داده این مانور در شمال شرقی دریای سیاه برگزار می‌شود.
البته این مقام بلغاری مدعی شده همزمانی مانور نظامی آنها در دریای سیاه (که شبه جزیره کریمه در آن مستقر است) با بحران اوکراین کاملا اتفاقی است و ربطی هم به آن ندارد!
رسانه‌های ترکیه نیز دیروز اعلام کردند، بزرگترین ناو هواپیمابر آمریکا در بندر «آنتالیا» در دریای مدیترانه لنگر انداخته است.
بر اساس این گزارش ناو «جرج هربرت واکربوش» که روز دوشنبه در سواحل ترکیه لنگر انداخته قرار است فردا راهی مقصد نامعلومی شود.
کاپیتان دوم این ناو هواپیمابر آمریکایی نیز همچون وزیر دفاع بلغارستان گفته، حضور این ناو ربطی به تحولات اوکراین ندارد و از قبل برنامه‌ریزی شده است!
روز دوشنبه کشورهای عضو ناتو نیز از تصمیم خود برای اعزام هواپیماهای جاسوسی آواکس به کشورهای لهستان و رومانی در شرق اروپا، خبر دادند. خبرگزاری‌ها در این باره اعلام کردند،  سفرای 28 کشور عضو ناتو در نشست ویژه روز دوشنبه خود در بروکسل اعلام کردند، «اعزام هواپیماهای جاسوسی» به شرق اروپا با هدف «رصد کردن اوضاع اوکراین» صورت می‌گیرد.
طبق گزارش‌های رسیده، این هواپیماها که در جنگ افغانستان زیاد از آنها استفاده می‌شد، قرار است همین روزها بر فراز کشورهای عضو این پیمان به پرواز درآیند. در حال حاضر این هواپیماها در پایگاه‌های ناتو در آلمان و انگلیس مستقر هستند و اکثر خلبان‌های آنها نیز آلمانی هستند.«دیک چنی»، معاون اول رئیس‌جمهور پیشین آمریکا نیز روز گذشته طی مصاحبه‌ای از اینکه اوباما به شکل جدی از «گزینه نظامی» علیه مسکو بهره نمی‌برد، انتقاد کرد.
چنی ضمن اعلام اینکه «حذف برخی گزینه‌ها برای حل بحران اوکراین وی را نگران کرده است، از اوباما خواست سامانه‌های موشکی خود در لهستان و جمهوری چک را ارتقا بخشد. دو روز گذشته، علاوه بر افزایش تهدیدات نظامی، روسیه با تهدیدات اقتصادی غربی‌ها نیز به شدت مواجه شد.
به عنوان مثال، «دیوید کامرون»، نخست‌وزیر انگلیس از تغییر «گروه 8» به «گروه 7» خبر داده و گفته، در صورت تغییر نکردن رفتار روس‌ها، این کشور از بین 8 کشور بزرگ صنعتی جهان اخراج خواهد شد.
«کامرون» این نکته را هم گفت که فرصت روس‌ها رو به پایان است و به زودی درباره اعمال تحریم‌های جدید اقتصادی علیه مسکو تصمیم‌گیری خواهد شد.
نخست‌وزیر انگلیس بار دیگر بر «غیرقانونی» بودن برگزاری همه‌پرسی در کریمه تاکید کرد.
دولت سوئیس اما منتظر نماند و روز دوشنبه دارایی‌های 9 مقام دیگر اوکراینی را توقیف کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، دولت سوئیس اموال و دارایی‌های پسر «ویکتور یانوکوویچ»، رئیس‌جمهور سابق اوکراین و 8 مقام سابق این کشور را مسدود کرد.
این کشور طی روزهای گذشته نیز به همراه انگلیس و چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا اقدام به بلوکه کردن اموال مقامات سابق اوکراین کرده بود. «نقض حقوق بشر» و «سوء استفاده از منابع دولتی» اتهاماتی است که از سوی دولت نارنجی اوکراین علیه این 9 مقام اعلام و از سوی غرب پذیرفته شده است!
پس از سوئیس نوبت به اتحادیه اروپا رسید که با تهدید مسکو، این کشور را وادار به عقب‌نشینی از مواضع خود در اوکراین کند.
روز دوشنبه مقامات اتحادیه اروپا تصریح کردند آماده اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه مردم و مقامات روسیه‌اند. ممنوعیت سفر «توقیف اموال و دارایی‌های مقامات مسکو، لغو نشست مشترک اتحادیه اروپا و روسیه و...» از جمله مواردی است که اروپایی‌ها درصدد استفاده از آنها برای تشدید فشارها بر دولت مسکو هستند.
خبر دیگر اینکه، واشنگتن روز دوشنبه رسما دولت رنگی اوکراین را به رسمیت شناخت.
«جی کارنی»، سخنگوی کاخ سفید گفت «دعوت اوباما از آرسنی یاتسینوک»، نخست‌وزیر موقت اوکراین برای سفر به واشنگتن در واقع به رسمیت شناختن دولت جدید این کشور است.
روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل نیز پنجمین نشست خود درباره تحولات اوکراین را بدون رسیدن به نتیجه مشخص به پایان رساند.
به نوشته پایگاه خبری «روسیا الیوم» ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل با اعلام این خبر افزود: هیچ یک از این نشست‌ها نتیجه ملموسی به دنبال نداشته است چرا که هیچ موضوع جدیدی در آن مطرح نشد.
طی 10 روز گذشته این پنجمین بار است که شورای امنیت سازمان ملل برای حل بحران اوکراین تشکیل جلسه می‌دهد.
سایر رویدادها
* صدای روسیه به نقل از روزنامه اینترنتی «نووستی کریمه» نوشت دیروز دو هواپیمای بدون سرنشین آمریکا از سوی نیروهای این شبه‌جزیره هدف قرار گرفته و سقوط کردند. براساس این گزارش این پهپادهای آمریکایی «به طور غیرقانونی» در حال رصد کردن اوضاع کریمه بودند.
* خبرگزاری «رویترز» اعلام کرد، با نزدیک شدن به زمان برگزاری همه‌پرسی الحاق کریمه، دولت این جمهوری حریم هوایی خود را به روی همه پروازها بست. براساس این گزارش، یک هواپیمای شرکت هواپیمایی اوکراین که عازم «سیفروبل» بود، دیروز مجبور شد به کیف بازگردد.
* ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور برکنار شده اوکراین که در روسیه به‌سر می‌برد، دیروز طی سخنرانی اعلام کرد، همچنان رئیس جمهور اوکراین است و به زودی به کشورش بازمی‌گردد.