kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۶۲۰
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۲
سند سیاستگذاری جمهوریخواهان در سال ۲۰۱۶

برجام برای رئیس‌جمهور بعدی آمریکا الزام‌آور نیست

در سند سیاستگذاری جمهوری خواهان در سال 2016 آمده است: توافق هسته‌ای(برجام) برای رئیس‌جمهور بعدی این کشور الزام‌آور نیست.


در سند رسمی سیاستگذاری جمهوریخواهان در سال 2016 به مسائل مختلف در عرصه سیاست داخلی و خارجی توجه شده که نحوه نگرش این حزب به ایران به عنوان یکی از موضوعات مورد توجه آمریکا در سیاست خارجی نیز جزو این موضوعات به شمار می‌رود.
در بخشی از این سند بر لزوم اصلاح سیستم معاهدات آمریکا با دیگر کشورها ازجمله ایران اشاره شده و آمده است که رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا از رسانه‌ها به نحوی به سود خود استفاده می‌کند که توافقات صورت گرفته توسط خود را نهایی و به اتمام رسیده نشان می‌دهد.
در این سند آمده است که روسای جمهور آمریکا با هر اختلاف نظری منافع ملی دولت آمریکا و امنیت اسرائیل را در اولویت قرار می‌دهند. جمهوریخواهان مدعی هستند رئیس‌جمهور فعلی آمریکا این روند را زیرپا گذاشته و روشی را پیش گرفته است که نتیجه آن برای هر دو حزب داخلی آمریکا مخرب بوده و تنها گروه‌های تروریستی، ایران و حامیانش از آن سود می‌برند.
طبق این سند، توافق هسته‌ای(برجام) برای رئیس‌جمهور بعدی این کشور الزام‌آور نیست.
به گزارش تسنیم، در بخش دیگری از این سند جمهوریخواهان با ژستی حقوق بشری نسبت به وضعیت آزادی اینترنت در کشورهایی مانند چین، کوبا و ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.
آزادی 400 میلیون دلار
سرمایه‌های مسدود شده ایران
سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان از آزادی 400 میلیون دلار سرمایه‌های مسدود شده ایران در این کشور به دنبال اجرای برجام خبر داد.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «پرس.‌تی.وی» «محسن پاک‌آیین» سفیر ایران در جمهوری آذربایجان  اعلام کرد که این اقدام به دنبال اجرای برجام و از سوی «بانک بین‌المللی آذربایجان» صورت پذیرفته است.
 بر این اساس، سرمایه‌های مسدود شده ایران متعلق به شرکت «نفت ایران» (NICO) و بانک مرکزی بوده است.
سفیر ایران در ادامه از افزایش روابط اقتصادی بین تهران و باکو بعد از برجام  و حذف نیاز به اخذ روادید برای شهروندان ایرانی عازم جمهوری آذربایجان در ماه‌های پیش رو خبر داد.
بر اساس این گزارش، میزان دقیق سرمایه‌های مسدود شده ایران در خارج هنوز معین نیست و این رقم از 30 تا 100 میلیارد دلار متغیر است. بیشتر این مبالغ در بانک‌های چین، کره جنوبی و هند نگهداری می‌شده و به دلیل خرید‌های نفتی سابق این کشور‌ها از ایران بوده است.
بیانیه اتحادیه اروپا
درباره نشست کمیسیون مشترک برجام
با پایان یافتن چهارمین نشست کمیسیون مشترک برجام، اتحادیه اروپا بیانیه‌ای درباره نشست اخیر وین صادر کرد.
عباس عراقچی رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام پس از پایان نشست اظهار داشت: موضوع اصلی بحث تحریم‌ها بود و اشکالاتی که در موضوع رفع تحریم‌ها و در اجرای رفع تحریم‌ها وجود دارد.
وی افزود: در مواردی که کار پیشرفت نداشته بحث مفصلی شد و شاید وقت بیشتر جلسه در همین خصوص بود و در مورد مشکلاتی که در سر راه وجود دارد، بحث شد
دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در پایان نشست وین بیانیه‌ای صادر کرد که در آن بر تعهد همه طرف‌ها بر «تداوم اجرای موثر و کامل برجام» تأکید شده است.
در این بیانیه آمده است: کمیسیون مشترک برجام با هماهنگی هلگا اشمید قائم مقام دبیرکل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا و با حضور E3+3(گروه 1+5) و ایران در سطح مدیران سیاسی و معاونان وزرای خارجه برگزار شد.
این نهاد مسئول در امور سیاست خارجی اتحادیه تصریح کرد: این نشست فرصتی برای بازنگری و بررسی اجرای برجام و مسائل و نگرانی‌های مربوط به تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای بود.
دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان بیانیه خود درباره نشست وین افزود: همه طرف‌ها بر تعهدشان درباره ادامه اجرای کامل و موثر برجام تأکید کردند.
کاخ سفید: توافق هسته‌ای
با قدرت به پیش می‌رود!
مقامات ایرانی از شخص محمدجواد ظریف گرفته تا دیگر مقامات، همواره تاکید کرده‌اند که طرف مقابل به ویژه آمریکایی‌ها به تعهدات خود به ویژه در زمینه رفع تحریم‌ها کاملا پایبند نبوده‌اند.
وزیر خارجه ایران در این‌باره طی مصاحبه جدیدی گفته است که در زمینه اجرای برجام به آمریکا، «نمره پایینی» گرفته‌اند.
حالا در این باره «استفان مول» هماهنگ‌کننده ارشد آمریکا در اجرای برجام گفت: توافق یک ساله است و با قدرت به پیش می‌رود.
اختلاف نظر اعضای شورای امنیت
در زمینه فعالیت‌های موشکی ایران
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی مدعی شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه این‌که آیا ایران در برجام تخلف کرده است یا خیر، با توجه به وجود الفاظی چون «تقاضا» و نه «درخواست آمرانه» در قطعنامه شورای امنیت که بر اساس آن ایران از فعالیت‌هایی چون آزمایش موشک‌های بالستیک خودداری کند، اختلاف نظر وجود دارد.
در همین زمینه «بان کی‌مون» دبیرکل سازمان ملل متحد از یک سو از ایران به خاطر پایبندی به تعهدات هسته‌ای ستایش کرد و از سویی دیگر فعالیت‌های غیرمرتبط به موضع هسته‌ای ‌را آسیبی بر روح توافق هسته‌ای نام نهاد.
به گزارش وال استریت ژورنال، «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت این سازمان مدعی شده است که ایران با پرتاب موشک، برجام را نقض کرده است.
پاور همچنین مدعی شد که آمریکا به تمامی تعهداتش در توافق هسته‌ای پایبند بوده است.
نماینده روسیه در نقطه مقابل، از گزارش 6 ماهه دبیرکل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت انتقاد کرد. وی با بیان اینکه بخش‌هایی از این گزارش با انگیزه‌های سیاسی تنظیم شده‌اند، گفت که این گزارش نه تنها اجرای بادوام برجام را تضمین نمی‌کند، بلکه موجب تضعیف آن می‌شود.
نماینده روسیه گفت که سازمان ملل نباید به اطلاعات غیرموثق رسانه‌ها برای گزارش‌دهی درباره پایبندی ایران به قطعنامه تکیه کند.
بر اساس این گزارش، خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد‌پرس» روز سه‌شنبه با استناد به یک سند محرمانه مرتبط با توافق هسته‌ای ایران ادعاهای جدیدی درباره این توافق مطرح کرده است.
آسوشیتدپرس ادعا کرد سندی محرمانه که به رویت این خبرگزاری رسیده است، نشان می‌دهد محدودیت‌های کلیدی در برنامه هسته‌ای ایران، اندکی بیش از یک دهه بعد کاهش خواهند یافت.
آسوشیتدپرس ادعا کرد که این سند تنها بخش مرتبط با توافق هسته‌ای ایران و گروه «1+5» است که هنوز آشکار نشده است.«مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری با رد ادعای این خبرگزاری گفت: هیچ سند مخفی یا توافق سری وجود ندارد.