رئيس سازمان جنگلها و مراتع:
بیابانهای کشور سالانه 35 سانتیمتر نشست میکند
رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری نشست زمین و فرسایش خاک را از چالشهای عمده بیابانهای کشور اعلام کرد و گفت: با تخصیص اعتبار کنونی بیش از 200 سال طول میکشد که طرحهای آبخیزداری در مناطق کویری کشور اجرا شود.
خداکرم جلالی در سمنان افزود: برای کاهش خطرهای بیابانزایی در کشور نیازمند افزایش اعتبارات هستیم.
وی اظهار داشت: اکنون در بیابانهای کشور به طور میانگین سالانه 35 سانتیمتر نشست زمین صورت میگیرد که برای مهار این پدیده مخرب طرح بیابانزدایی در مناطق کویری امری اجتنابناپذیر است.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکلات باید با اجرای طرح بیابانزدایی و کاشت بوتههای مقاوم در بیابان از افزایش پدیده طبیعی جلوگیری کنیم.وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به استانداردهای جهانی طرح بیابانزدایی باید در 125 میلیون هکتار از مناطق کویری کشور طرح آبخیزداری اجرا شود در حالی که از سال 57 تاکنون فقط 25 میلیون هکتار اجرایی شده است.
جلالی اضافه کرد: در راستای اقتصاد مقاومتی، کاشت گیاهان دارویی در مناطق بیابانی از اهداف اساسی جهاد کشاورزی است که باید با برنامههای منسجم درآمدزایی در بیابان را افزایش دهیم.
جلالی ادامه داد: نشست زمین در آینده میتواند چالشهای زیرساختی در کشور ایجاد کند و تهدید ریلهای قطار در بیابان یکی از دغدغههای اساسی وزارت جهاد کشاورزی است که امیدواریم با انتقال آب به مناطق بیابانی از افزایش روزانه نشست زمین بکاهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: از 60 سال گذشته تاکنون بیش از 30 درصد از سفرههای آبهای زیرزمینی در مناطق بیابانی کاهش یافته است که باید با برنامههای منسجم در صدد رفع این پدیده در کشور باشیم.در کشور 34 میلیون هکتار بیابان وجود دارد.