رئیس اتحادیه طلا و جواهر:
برجام وضعیت اقتصادی کشور را بدتر کرد
رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: مباحث برجام و پسابرجام نقطه امیدی برای واحدهای تولیدی طلا و جواهر بود، اما نهتنها امضای برجام محدودیتها را برنداشت بلکه وضعیت اقتصادی و رکود نیز بدتر هم شد.
محمد کشتیآرای در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که بعد از برجام امیدواریها در خصوص بهتر شدن وضعیت اقتصادی افزایش یافت، اما شنیدهها حاکی از این است که بسیاری از واحدهای تولید طلا و جواهر تعطیل شدهاند، گفت: زمانی که در سال گذشته مباحث برجام و پسابرجام مطرح شد، نقطه امیدی برای واحدهای تولیدی به امید رونق بهتر و بهتر شدن وضعیت معیشت مردم ایجاد شد، اما متأسفانه با عدم همکاری کشورهای امضاکننده برجام، نه تنها محدودیتها برداشته نشد بلکه وضعیت اقتصادی و رکودبدتر هم شد.
کشتی آرای ادامه داد: مطمئناً اگر رونق اقتصادی در کشور حاکم شود مردم هم میتوانند با بهتر شدن وضعیت اقتصادی و معیشتی به سمت خرید طلا روی بیاورند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به اینکه در چند سال گذشته رکود باعث شده مصرف طلا به شدت کاهش یابد، گفت: با توجه به محدودیتهای به وجود آمده که برای تحریمها وجود دارد، واحدهای تولیدی مجبور به تعطیلی شدند و کارگران خود را اخراج کردهاند.
وی افزود: بیشترین واحدهای تعطیل شده در 2 سال گذشته مربوط به صنف طلا و جواهر بوده است، به طوری که فقط در تهران 700 واحد تولید طلا و جواهر تعطیل شدهاند.
به گفته وی، این آمار در شهرستانها هم وجود دارد، به طوری که 15 درصد واحدهای طلا و جواهر موجود در کشور تعطیل شدهاند.
کشتیآرای ادامه داد: این تعطیلیها در حالی رخ داده است که با رشد جمعیت و افزایش فضای فیزیکی شهرها باید به همین میزان واحدهای تولیدی طلا و جواهر در سطح کشور اضافه میشد، بنابراین باید اذعان کرد که صنف طلا و جواهر با یک رکود سنگین و شکننده همراه است.
وی با اشاره به اینکه ایران جزء کشورهای مهم صنعت طلا و جواهر است اما فعلاً در جایگاه واقعی خود قرار ندارد، گفت: به نظر میرسد که در حال حاضر با ادامه رکود اقتصادی، قادر به پیشرفت در عرصه بینالمللی در حوزه طلا و جواهر نیستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که گفته میشد احتمالاً با ادامه رکود اقتصادی باز هم شاهد حباب قیمت سکه خواهیم بود، گفت: پیشبینی میشد که اگر سود سپردههای بانکی کاهش یابد، سرمایهها از سمت بخش مسکن و بانکها به سمت ارز و طلا سرازیر شود.
وی افزود: اما به دلیل همان رکودی که عنوان کردم و ضرر و زیانهایی که افراد غیر حرفهای در بخش طلا و سکه و ارز به دست آوردند، دیگر هیچ فردی به سمت خرید طلا و سکه و ارز روی نیاورد و تقاضایی هم ایجاد نشد که بخواهد حباب سکه ایجاد شود. به گفته وی، نوسانات قیمت طلا در بازارهای جهانی در چند ماه گذشته به دلیل اوضاع سیاسی و اقتصادی کشورهای قدرتمند اقتصادی موجب تغییرات عمده در بازار داخلی و افزایش قیمت سکه در بازار هم شد.
به گفته کشتی آرای، تولید و مصرف طلا در کشور تقریباً سر به سر است به طوری که تولید و مصرف طلا 80 تا 100 تن برآورد میشود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تأکید کرد: آمار تقریبی از قاچاق طلا نشان میدهد که به طور متوسط در ویترین طلافروشیها 15 تا 25 درصد مصنوعات خارجی وجود دارد.