اعتراض نمایندگان مجلس به اقدامات مداخلهجویانه اروپاییها
اقدام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدار با برخی از فعالان و محکومان فتنه 88 با واکنش اعتراضی نمایندگان مجلس مواجه شد.
سیدحسین نقوی حسینی، با محکوم کردن دیدار مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با فعالان فتنه گفت: حضور اشتون در ایران با هدف بررسی و پیگیری موضوعاتی مانند حقوق بشر نیست بلکه وی باید در این سفر فقط مناسبات ایران با اتحادیه اروپا را پیگیری میکرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه دولت و دستگاه دیپلماسی مسئول اصلی اقدامات خارج از عرف کاترین اشتون است، یادآور شد: به طور حتم وزارت خارجه باید پاسخگوی این اتفاقات و این اقدامات باشد زیرا این وزارتخانه نباید اجازه ملاقات اشتون با فعالان فتنه را میداد حتی اگر قرار بود اشتون با فعالان زن دیداری داشته باشد نباید با مجرمان و متهمان فتنه ملاقاتی انجام میشد.
احمد شوهانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در واکنش به این قضیه گفت: برای ورود هیأتهای خارجی به کشورها هماهنگیهای لازم انجام میشود، بنابراین به نظر میرسد برای ورود کاترین اشتون به ایران و دیدار با مقامات و برخی افراد طراحیها و نقشهها از گذشته صورت گرفته است، اگر وزارت امور خارجه از این دیدارها اطلاع داشته پس باید در حال حاضر پاسخ دهد، اما بیاطلاعی وزارت امور خارجه از این دیدارها عذر بدتر از گناه است، از این رو دستگاه دیپلماسی باید در هر صورت پاسخ دهد.
حسین سبحانینیا، دیگر عضو این کمیسیون نیز با اشاره به اعتراض همکارانش در کمیسیون امنیت ملی به اقدامات اشتون، از احتمال سؤال از ظریف در این خصوص خبر داد.
اینجا اوکراین نیست
منصور حقیقتپور نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی نیز با اشاره به خبری درباره توافق نهایی برای راهاندازی دفتر اتحادیه اروپا در تهران گفت: نیاز به این کار نیست زیرا تمامی کشورهای اروپایی در تهران دفتر داشته و سفارتخانههای آنها فعال است.
وی اضافه کرد: آنها در دو سفر خود (اشاره به سفر هیئت پارلمانی اروپا و کاترین اشتون به تهران) در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران «فضولی» کردند و در چنین شرایطی اجازه تأسیس دفتر به آنها نخواهیم داد زیرا این اقدام به مصلحت نیست.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با انتقاد از رفتار مداخلهجویانه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: خانم اشتون باید بداند اینجا تهران است، نه اوکراین!
روحالله حسینیان، نماینده مجلس نیز با اشاره به اینکه قطعاً هماهنگیهایی برای این دیدارها انجام شده که نشان از توطئهای پشت پرده دارد، گفت: ما شدیداً به دیدار مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با یک محکوم فتنه معترض هستیم و معتقدیم از جایگاه بالا و قیممآبانه صورت گرفته است.
حسینیان با هشدار نسبت به تلاش غرب برای شبیهسازی تحولات اوکراین در ایران گفت: در اوکراین، غربیها هر زمان که اراده میکردند با مخالفان دیدار میکردند، در حالی که در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست که مقامات غربی به این راحتی با محکومان و فتنهگران دیدار کنند.
وی از لزوم برخورد شدید وزارت امور خارجه و نیز ضرورت دفاع مجلس شورای اسلامی از منافع ملی سخن گفت و تصریح کرد: مجلس، بیشک این موضوع را در جلسه علنی و یا کمیسیون سیاست خارجی و امنیت مطرح کرده و در قبال آن عکسالعمل نشان خواهد داد تا دیگر کسی به خود اجازه توهین به ملت ایران را ندهد.
این دیدارها عایدی برایمان ندارد
محمد اسماعیلی، عضو کمیسیون امنیت ملی نیز با اشاره به عدم پاسخگویی دستگاه دیپلماسی به دیدار هیئت قبلی اروپایی با فتنهگران، درباره سفر اشتون و اقدامات وی گفت: فکر میکنم که این دیدارها به دنبال شکل دادن توطئهای در داخل کشور هستند. همانگونه که در فتنه 88 نیز آنان با تمام قدرت از فتنهگران حمایت کردند.
اسماعیلی گفت: در این رابطه نیز نمایندگان وزارت امور خارجه باید پاسخگو باشند و از تکرار چنین اتفاقاتی جلوگیری کنند.
وی افزود: در صورتی که آنان برای این مسئله شرط میگذارند باید از دیدار آنان از تهران جلوگیری کرد چرا که ما از دیدارهای آنان چیزی عایدمان نمیشود.
سید فتحالله حسینی، دیگر عضو این کمیسیون نیز با اشاره به غیر قانونی بودن دیدار اشتون با فتنهگران، خواستار عذرخواهی هیئت اروپایی از ملت ایران شد.
محمد باقری بناب، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس نیز با تأکید بر اینکه به طور حتم هیأتها و مقامات خارجی با اقدامات خارج از عرف دیپلماتیک به منافع و وضعیت خود ضرر میزنند تصریح کرد: اینگونه اقدامات موجب میشود تا مذاکرات فیمابین ایران و غرب تحتالشعاع قرار گیرد و از این رو ضوابط و حدود اخلاقی و عرف دیپلماتیک باید از سوی هیأتهای اروپایی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به بیانیه کاترین اشتون در اصفهان درباره مقوله حقوق بشر ایران یادآور شد: قطعاً کشورهای اروپایی در جایگاهی برای دخالت در امور کشور نیستند از طرف دیگر موضوع حقوق بشر یک مقوله داخلی بوده و هیچ گروه یا کشوری حق دخالت در این امور را ندارد اما متأسفانه این کشورها و این مقامات همیشه خود را قیوم کشورهای دیگر میدانند و این اتفاقات در ادوار مختلف رخ داده است.
همچنین به گزارش خبرگزاریها، سردار سید مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به سوابق دخالت غربیها در امور داخلی ایران و تلاش برخی نمایندگان و مقامات آنان برای استفاده از فرصتهای دیپلماتیک برای دیدار با مجرمین و محکومین ضد انقلاب در کشور، تصریح کرد: تحت هیچ بهانهای اجازه دخالت غرب در امور داخلی ایران را نمیدهیم و مسئولین مربوط باید مراقبت کنند که طرفهای مذاکرهکننده از محدودههای تعیین شده عبور نکنند.
وی در پایان تأکید کرد: ملاقات اشتون با برخی افراد معلومالحال به منزله نقض قوانین دیپلماسی و مقدمهسازی برای دخالتهای بعدی است که باید جلوی آن گرفته شود. بهتر است اشتون در فکر برطرف کردن مشکلات حقوق زنان در اتحادیه اروپا باشد.