نماینده ادوار مجلس:
کارت سوخت جلوی افزایش 30 میلیون لیتری مصرف بنزین را گرفت
نماینده ادوار مجلس گفت: کارت سوخت جلوی افزایش 30 میلیون لیتری مصرف بنزین را گرفت.
ابراهیم کارخانهای در گفتوگو با فارس افزود: اگر مصرف بنزین با همان شیبی که قبل از ارائه کارت سوخت وجود داشت، بالا میرفت طی مدت زمانی کوتاه، مصرف بنزین به 120 میلیون لیتر در روز میرسید که عملاً با ارائه کارت سوخت، مصرف آن کاهش یافت و در آن زمان از 90 میلیون لیتر در روز به حدود 60 میلیون لیتر در روز رسید.
کارخانهای کاهش مصرف انرژی به وسیله کارت سوخت را بسیار هوشمندانه و ارزشمند دانست و گفت: با وجود آنکه تعداد خودروها نسبت به چند سال گذشته افزایش یافت اما هنوز هم مصرف سوخت 70 میلیون لیتر در روز است و نقش کارت سوخت در این صرفهجویی بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: همین امر موجب شد تا مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 95 وجود کارت سوخت را در قالب قانون الزامی اعلام کند چرا که خواسته دولت حذف کارت سوخت بود اما با مصوبه مجلس این قضیه منتفی شد.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به مزیتهای استفاده از کارت سوخت، گفت: استفاده از کارت سوخت موجب کنترل مصرف میشود و از قاچاق سوخت اعم از بنزین و به ویژه سوخت گازوئیل به شدت جلوگیری کرده و با توجه به اینکه دائماً در معرض توطئههای بینالمللی قرار داریم یک عامل کنترل کننده محسوب میشود تا در هر زمانی که لازم باشد بتوانیم سوخت را کنترل کنیم.
براساس این گزارش سید مهدی موسوینژاد گفت: در حال حاضر پروژه و یا حتی هدفگذاری و برنامهریزی برای صرفهجویی در مصرف سوخت وجود ندارد که بتواند معادل کارت سوخت باشد.
وی بیان کرد: کارت هوشمند سوخت میتواند به شفافیت اطلاعات کمک کند اما آنچه که با آن روبرو هستیم این است که دولت به بنزین تکنرخی با آزاد شدن قیمت بنزین و سوخت اعتقاد دارد که این امر برای مردم مشکل ایجاد میکند و سبب ایجاد تورم، عدم شفافیت و همچنین افزایش قیمت تمام شده کالاها خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس نهم در خصوص شفافسازی به وسیله کارت سوخت گفت: به واسطه کارت سوخت میتوان به حجم بنزین مصرفی در نقاط مختلف و حتی اقشار مختلف پیبرد و این امر به نوبه خود در محاسبات و برنامهریزیهای کل کشور مزیتهای جدی ایجاد میکند و فقدان آن به فساد در حوزه انرژی و بنزین دامن خواهد زد.