نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران:
بانکها به تولید وام نمیدهند تا کارخانهها زمین بخورند
نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت: برخی بانکها با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد از تزریق وام به تولید خودداری میکنند تا کارخانهها زمینگیر و تولیدکنندهها به ورشکستگی نزدیک شوند.
ابوالفضل فتحاللهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر همه سرمایهها در بانکها تجمیع شده و به جای اینکه در تولید وارد شود بیشتر در بخش مستغلات و زمین و ساختمان متمرکز شده است.
وی افزود: متاسفانه چون بخش تولید و سود ناشی از آن نازل است بانکها رغبتی به سرمایهگذاری نشان نمیدهند و حاضر نیستند سرمایهای را که در اختیار دارند به بدنه تولید ترزیق کنند که همین امر بسیاری از بنگاهها و کارخانههای تولیدی کشور را متضرر کرده است.
فتحاللهی تصریح کرد: برخی بانکها با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد، امنیت برگشت پول خود را در تولید نمیبینند لذا از تزریق وام به تولید خودداری میکنند تا کارخانهها زمینگیر و تولیدکنندهها به ورشکستگی نزدیک شوند.
این مقام مسئول کارگری با اشاره به نرخ سود بانکی در برخی کشورها متذکر شد: در مالزی نرخ سود بانکی حداکثر سه درصد است که به عنوان کارمزد محسوب میشود ولی در کشور ما که مدعی مقابله با ربا و رباخواری است در حال حاضر نرخ سود بانکی 18 درصد است و عمده وامهایی هم که داده میشود نرخ سود بالای 22 درصد دارند که در اقتصاد کشور تاثیرگذار است.
وی با انتقاد از بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی گفت: 22 درصد سودی که بانکها بابت وام میگیرند کجا پنهان شده است؟ قطعا در خرید خودروها و ساختمانها و بخش خدمات مصروف شده است که بتواند برگشت داشته باشد.
نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور خاطرنشان کرد: کشوری که بانکهایش متولی سرمایهگذاری شوند و پایشان را به مستغلات باز کنند به مشکل بر خواهند خورد.