یک فیلمساز:
مظلومیت ایران در مواجهه با تروریسم را به تصویر نکشیدهایم!(اخبار ادبی و هنری)
یک فیلمساز، معتقد است، سخن امام خامنهای مبنی بر اینکه «بعد از گذشت ۳۵ سال هنوز یک فیلم سینمایی یا یک نمایش یا یک رمان درباره حادثه هفتم تیر و شهید بهشتی و شهدای این حادثه نداریم» تلنگری است بر این واقعیت که ایران به عنوان بزرگترین قربانی تروریسم در جهان، مظلومیت خود را به تصویر نکشیده، درحالی که آمریکا به عنوان یک دولت اشغالگر و جنگطلب، با سینما و رسانههایش، خود را دشمن تروریسم و منجی انسانها معرفی میکند!
محمدصادق باطنی، مستندساز و از برگزیدگان جشنواره فیلم عمار در گفت وگو با کیهان، درباره انتقاد رهبر معظم انقلاب از عدم پرداختن به واقعه هفتم تیر در سینما و آثار ادبی و هنری گفت: اینکه این تعداد از مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس یک کشور در یک سانحه تروریستی همزمان به شهادت برسند، به تنهایی نماد مظلومیت یک کشور در مواجهه با تروریسم است. وقایعی بسیار کوچکتر از آنچه هفتم تیر اتفاق افتاد در کشورهای دیگر بازتابهای رسانهای و هنری فراوانی دارد. امروز بزرگترین نماد تروریسم، داعش است و بر کسی پوشیده نیست که بزرگترین دشمن داعش در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران است. ایران که خودش هم بزرگترین قربانی تروریسم بوده و امروز بزرگترین دشمن نماد تروریسم(داعش) در جهان است، در رسانههای غرب به عنوان یکی از بزرگترین حامیان تروریسم معرفی میشود! مهمترین دلیل این دروغ رسانهای، ضعف عملکرد ما در تصویرسازی موثر از وقایعی همچون حادثه هفتم تیر و یا حمله آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران است.
کارگردان مستند «او با ما» افزود: آمریکا به عنوان بزرگترین حامی تروریسم، تنها با تصویرسازی رسانهای، خودش را در اذهان بسیاری از مردم جهان به عنوان بزرگترین قربانی و دشمن تروریسم معرفی کرده است! هر اتفاق تروریستی که در آمریکا میافتد بارها و بارها و به سرعت در سینما و تلویزیون آمریکا بازتاب پیدا میکند. مثلا چندین فیلم راجعبه لینکلن ساخته میشود و او را نماد دفاع از حقوق بشر نشان میدهد و یا انبوه فیلمهایی که راجع به واقعه یازده سپتامبر ساخته شده است، در انبوهی از آثار سینمایی ژانر جنگ آمریکایی در سالهای اخیر آمریکای تروریست و اشغالگر در افغانستان و عراق تبدیل شده است به بزرگترین مدافع حقوق بشر، یا مثلا شما میبینید در بزرگترین جنایت تروریستی دنیا، یعنی بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی آمریکا چندین فیلم سینمایی ساخته است! اساسا آمریکا همواره در آثارش، خود را قربانی تروریسم معرفی میکند!
وی درباره رسالت هنرمندان و مسئولان فرهنگی در قبال این سخنان رهبری هم تأکید کرد: به نظر میرسد همان طور که به دقت و درستی رهبر انقلاب تاکید کردند، ابتدا باید نویسندگان، تاریخ شفاهی وقایع تروریستی ما را به رشته تحریر در بیاورند و از سوی دیگر باید جریان اقتباس را در فیلمنامهنویسی کشور رونق بخشید. چرا که تجربه اثبات کرده است، معمولا وقتی ما یک رخداد تاریخی را بطور مستقیم به یک فیلم تبدیل میکنیم، بسیاری از جزئیات رها شده و آثار غالبا با ضعف درام و فیلمنامه مواجه میشوند. ولی اگر جریان تاریخ نگاری و اقتباس شکل بگیرد، رخداد تاریخی یک بار در فضای مکتوب و داستان نویسی پخته میشود و بار دیگر در فضای تصویر کامل و پرداخته میشود.به طور کلی، باید جریانی مشخص برای ثبت وقایع تاریخی کشورمان و توزیع جهانی این آثار برنامهریزی و تمرکز نماید.