معاون فرماندار:
سوء مدیریت از علل تعطیلی کارخانه قند ورامین بود
معاون سیاسی انتظامی فرمانداری شهرستان ورامین نداشتن استانداردهای لازم برای واحدهای تولیدی صنعتی و نیز سوء مدیریت را عامل اصلی تعطیلی نخستین کارخانه قند خاورمیانه اعلام کرد.
فرامرز تاجی گفت: نبود مواد اولیه شکر خام، سومین عامل تعطیلی کارخانه قند ورامین است که متاسفانه با اینکه بارها کارشناسان و مسئولان به مدیران این واحد تولیدی تذکر دادهاند اما کاری صورت نگرفت.
وی افزود: کارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجارت، موسسه استاندارد و نیز جهاد کشاورزی پس از بازدید از این واحد تولیدی، آن را فاقد استانداردهای لازم تولید از جمله نحوه انبار و فرآیند تولید دانستند.
معاون سیاسی انتظامی فرمانداری ورامین گفت: مدیران کارخانه قند این شهرستان با بیتوجهی به تذکرات این کارشناسان زمینه تعطیلی این واحد تولیدی را فراهم کردند.
تاجیک با بیان اینکه در صورت حل نگرانیهای کارشناسان، امکان رایزنی برای تامین مواد اولیه کارخانه وجود داشت افزود: اگر مالکان کارخانه این نگرانیها را برطرف میکردند مواد اولیه نیز تامین و از تعطیلی آن جلوگیری میشد.
وی در ادامه به پیگیریهای شهرستانی، استانی و کشوری برای فعال کردن دوباره کارخانه قند ورامین اشاره کرد و گفت: تاکنون با صندوق بازنشستگی کشور و شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران به عنوان متولیان امر، مکاتباتی صورت گرفته است که هنوز پاسخی از این نهادها دریافت نشده است.
معاون سیاسی فرمانداری ورامین درباره پرداخت حق و حقوق کارگران کارخانه افزود: تا فروردین 95 حقوق آنان پرداخت شده است اما بابت سه ماه گذشته پولی به کارگران ندادهاند که طبق روال قانونی پیگیر حق کارگران رسمی و قراردادی هستیم.
کارخانه قند ورامین با 400 کارگر رسمی و قراردادی از 17 اسفند 94 تعطیل شده است.
مشکلات این کارخانه نخستین بار در آذز 93 به علت نبود مواد اولیه (شکر خام) روی داد.
در آن زمانی دولت یازدهم واردات شکر خام را بسیار محدود کرد و عملا این کارخانه نخستین بار تعطیل شد.
پس از پیگیریهای لازم و وارد کردن 25 هزار تن شکر، کارخانه قند وارمین از 23 آبان 94 پس از یکسال تعطیلی و خانهنشینی کارگرانش دوباره جان گرفت. اما این فعالیت به عید 95 نرسیده از جنب و جوش افتاد.