کد خبر: ۷۷۴۵۶
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۴

راهبرد سیدحسن نصرالله برای آینده مقاومت؛ یک چشم به جنوب، چشم دیگر به حلب

دبیرکل حزب‌الله لبنان خطاب به اعضای جبهه مقاومت، از آنها خواسته یک چشم‌شان به جنوب لبنان و چشم دیگرشان به سوریه و شهر «حلب» باشد.


سرویس خارجی -

«سیدحسن نصرالله» که این روزها به خاطر مواضع اصولی‌اش، از داخل و خارج تحت فشار جریان‌های ضد مقاومت قرار دارد، در دیدار با شماری از رزمندگان جبهه جنوب لبنان و جبهه سوریه، از آنها خواسته که آمادگی برای مواجهه با هر گونه تحول احتمالی را در آینده داشته باشند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نصرالله در ترسیم «راهبرد مقاومت» در آینده، خطاب به رزمندگان این جنبش گفته: «یک چشم شما به جنوب و چشم دیگرتان به حلب باشد.» این اظهارات نشان می‌دهد که مقاومت احتمال ورود به جنگ در دو جبهه در آن واحد را از محاسبه‌های خود حذف نکرده است.دبیرکل حزب‌الله لبنان، سپس به نقش ترکیه در تحولات سوریه پرداخته و گفته «زمانی رجب طیب اردوغان می‌گفت رویایش، اقامه نماز در مسجد اموی دمشق است، اما اکنون خواندن نماز برای او در شهر حلب  هم محال شده است.»نصرالله از مبارزان مقاومت همچنین خواسته که از پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) در جنگ‌ها الگو بگیرند. وی به اخلاق و رفتار اعضای حزب‌الله در سوریه به ویژه تمایل آنها به حفظ اموال دولتی و اموال مردم اشاره کرده و این رفتارها را نیز ستوده است.
نصرالله این را هم گفته که جنگ کنونی نه جنگ شیعه و سنی، بلکه جنگ علیه گروه‌های تکفیری است.
عملیات میدانی
از تحولات میدانی سوریه اما خبر رسیده که نیروهای مقاومت و ارتش سوریه با پشتیبانی جنگنده‌های روسی، در منطقه «حندرات» و «مزارع الملاح» موفق به پیشروی گسترده شدند. به گزارش فارس شمار تلفات تروریست‌ها در این  عملیات، حدود 30 تن اعلام شده است. منطقه مذکور در استان حلب واقع شده است.
در استان «لاذقیه» نیز رزمندگان مقاومت به همراه ارتش سوریه موفق به آزادسازی ارتفاعات «رویسه» شدند و هم اکنون آزادسازی شهرک «کبانی» از لوث تروریست‌ها را زمینه‌سازی می‌کنند. شهرک مزبور در مجاورت ارتفاعات «رویسه» قرار دارد.
شهرک «زبدانی» که در اشغال تکفیری‌ها قرار دارد نیز بار دیگر توسط نیروهای مقاومت در محاصره قرار گرفت. اما، دو شهرک شیعه‌نشین «فوعه» و «کفریا» همچنان هدف حملات خمپاره‌ای گروه تروریستی قرار می‌گیرد.
عملیات آزادسازی «منبج»
نیروهای کرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» نیز حدود دو هفته است که عملیات آزادسازی شهر «منبج» در استان حلب را آغاز کرده‌اند. در این عملیات، که گفته می‌شود با پشتیبانی هوایی جنگنده‌های آمریکایی همراه است، تاکنون بیش از 500 عضو داعش کشته و صدها نفر دیگر زخمی شدند.شبه‌نظامیان کرد هر چند این شهر را تاکنون فتح نکرده‌اند، ولی در حومه شهر 96 روستا و160 مزرعه را پاکسازی کردند.
آمریکا تلاش می‌کند قلمرو شبه‌نظامیان کرد را در استان‌های شمالی، از جمله «حسکه»، «حلب» و «رقه» گسترش دهد. امری که باعث خشم اردوغان شده است.
پیش از این تکیه‌گاه واشنگتن به گروه‌های به اصطلاح میانه‌رو مثل «ارتش آزاد» بود، ولی پس از مشاهده ضعف این گروه‌ها، هم اکنون روی کردهای سوریه و تقویت آنها متمرکز شده است. رویکرد این سیاست واشنگتن هر چند علیه دولت دمشق است، ولی صدای «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه را هم درآورده است.