کد خبر: ۷۷۲۵۵
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۷

ادامه اعتراض‌ها به عقب‌نشینی شرم‌آور سازمان ملل

اعتراف «بان کی مون» به خارج کردن نام ائتلاف سعودی از لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان به دلیل تهدید برخی کشورها مبنی بر قطع کمک‌های مالی به سازمان ملل همچنان با واکنش‌های تندی مواجه است.



پس از آنکه «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل برای نخستین‌بار اعتراف کرد که به خاطر  پول مجبور به خارج کردن نام عربستان از فهرست ناقضان حقوق کودکان شده است، چراکه سازمان ملل در زمینه کمک‌های مالی تهدید شده بود، بسیاری از کارشناسان این اقدام «بان کی مون» را به معنای فروش سازمان ملل و اجاره‌ای بودن این سازمان دانستند. در این زمینه واکنش‌ها همچنان ادامه دارد. پایگاه آمریکایی «آنتی‌وار» در این مورد اعلام کرده، «بسیاری ابراز نگرانی می‌کنند که موفقیت سعودی‌ها در زورگویی برای خارج کردنشان از لیست بدان معنا است که دیگر کشورها هم همین کار را در آینده خواهند کرد.» روزنامه انگلیسی گاردین نیز اعلام کرده، «استفاده از ابزار پول، روش همیشگی آل‌سعود در سیاست خارجی است.» جنبش انصارالله یمن اما تاکید کرده، عقب‌نشینی «شرم‌آور» سازمان ملل درقبال عربستان نشانه «ضعف» این سازمان است.
اما در کنار این واکنش‌ها جزئیات جدیدی از پشت پرده عقب‌نشینی سازمان ملل منتشر شده است. «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» در این زمینه با تکیه به گزارش‌های خبرگزاری رویترز  اعلام کرده،  «عربستان، وزرای خارجه ائتلاف عربی و کشورهای اعضای سازمان همکاری اسلامی را برای تماس تلفنی با «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل جمع کرده تا به هر نحوی چه مستقیم و چه غیر مستقیم، او را تهدید به «انتقام» کنند.» «عطوان» تاکید کرده، «آنچه از اهمیت بیشتری در این موضوع برخوردار است این است که عربستان تهدید کرده تمامی کمک‌های مالی خود به سازمان ملل، از جمله آژانس کار و کمک به آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» را قطع خواهد کرد.» این کارشناس مطرح جهان عرب در ادامه بیان داشته، «عربستان همچنین نشستی برای علمای این کشور ترتیب داده و از آن‌ها خواسته فتوایی علیه سازمان ملل صادر کرده و این سازمان را ضد اسلام معرفی کند؛ مسئله‌ای که یکی از دیپلمات‌های سازمان بین‌الملل آن را «زشت‌ترین نوع باج‌خواهی» خوانده است. این درخواست عربستان از علما نشان می‌دهد که فتواهای آن‌ها هم دستوری است.  سازمان ملل 14 خرداد گزارش سالانه خود در مورد ناقضان حقوق کودکان را منتشر کرد. در این گزارش به نام عربستان به عنوان مسئول 60 درصد تلفات کودکان در جنگ یمن، اشاره شده بود. تنها چند روز پس از انتشار گزارش، دبیر کل سازمان در اقدامی بی‌سابقه نام عربستان را از فهرست خارج و اعلام کرد که قرار است تحقیقات مشترکی با مشارکت ریاض در مورد جنگ یمن انجام شود! اما پنج‌شنبه گذشته «بان کی مون» اعلام کرد که به دلیل تهدیدات آل سعود و همپیمانان این کشور مجبور به خارج کردن نام عربستان از این لیست شده است!