kayhan.ir

کد خبر: ۷۶۳۷
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۸
چهره‌های سیاسی - فرهنگی:

مسئولان به دغدغه‌‌های فرهنگی رهبر انقلاب پاسخ عملی دهند

برخی از چهره‌های سیاسی - فرهنگی، در اظهاراتی جداگانه خواستار پاسخ عملی و مناسب مسئولان و متولیان فرهنگی به دغدغه‌‌های رهبر انقلاب در این خصوص شدند.
لاله افتخاری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون موضوع فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نکات مهمی را مطرح فرمودند که نشانگر نگرانی ایشان در موضوع فرهنگ بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: در این راستا باید دید مسئولان چه کرده‌‌اند که ایشان نگران شده‌اند؟ آیا دچار رفتارهای سلیقه‌ای و مقطعی یا اجتهادات شخصی در مورد دین شده‌اند که در این صورت نظر در مورد دین توسط علمای دین باید داده شود نه مسئولان اجرایی.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان باید نسبت به این امر جدی باشند وگرنه مردم‌ وارد عرصه می‌شوند؛ برای حفظ دستاوردهای خون شهیدان چه در عرصه کتاب و چه سینما و چه در حجاب و عفاف اگر مسئولان کاری نکنند مردم وارد عرصه می‌شوند و این باعث شرم مسئولان است.
آیت‌الله کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز با تاکید بر اینکه مسئولان باید چند کار عمده را در حوزه فرهنگ انجام دهند، افزود: رعایت خطوط قرمز فرهنگی در عرصه کتاب، هنر، فیلم و مطبوعات و رسانه‌ها باید بر پایه موازین اسلامی و حقوق عمومی و ارزش‌های انقلابی ملت باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: موضوع دوم که جزء وظیفه مسئولان است تقویت جریان فعال فرهنگی مؤمن و انقلابی است که در صحنه برای جریان‌سازی فرهنگی فعالیت می‌کنند؛ مسئولان باید با اشراف فرهنگی بتوانند جریان‌سازی فرهنگی را بر پایه اسلام و انقلاب تقویت کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مطلب سوم اینکه باید روشن شود که ساخت فرهنگ اسلامی هم وظیفه مسئولان و هم وظیفه حوزه‌های علمیه و روحانیت است؛ همه باید با هم‌اندیشی بتوانند جریان‌سازی فرهنگی کنند. این نغمه‌ها که گاهی شنیده می‌شود که کار فرهنگی به حوزه‌های علمیه و روحانیت مربوط است و دولت باید مشغول کارهای عمرانی و خدماتی شود این یک نوع سکولاریسم فرهنگی را ترویج می‌کند.
بیانیه ارشاد جنبه عملی پیدا کند
مهدی کوچک‌زاده نماینده مجلس نیز با اشاره به بیانیه وزارت ارشاد پس از بیانات رهبری، گفت: اگر این بیانیه جنبه عملی پیدا کند و به آن عمل شود، می‌توان انتظار اتفاقات خوبی را در حوزه فرهنگ داشت.
کوچک‌زاده گفت: متاسفانه در طول ماه‌های اخیر برخی اقدامات در حوزه فرهنگ از جمله ارائه مجوز به برخی کتب و همچنین باز کردن منفذ‌های ورودی برای نفوذ جریان‌های غرب‌گرا نگرانی‌هایی را در بین نخبگان کشور برانگیخته است.
وی افزود: عضویت در شبکه‌های اجتماعی که توسط صهیونیست‌ها ارائه می‌شود و همچنین برخی اقدامات دیگر در حوزه فیلم و سینما از جمله چنین اقداماتی محسوب می‌شود.
همچنین به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در این خصوص گفت: فرهنگ با فمینیسم، اباحه‌گری، تساهل و تسامح مقابله می‌کند و قاطعیت خودش را در اجرایی کردن قوانین الهی نشان می‌دهد. این ضرورت کار است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: اگر وزارت ارشاد کنترل جدی بر روی اندیشه‌های «فمینیستی» و یا «لیبرالیستی» نداشته باشد، به طور طبیعی سبک زندگی غربی را در جامعه حاکم و جامعه را از سبک زندگی دینی جدا می‌کند. بنابراین این مسئله بسیار حیاتی است.
حجت‌الاسلام سالک خاطرنشان کرد: مسئولان نهادهای فرهنگی کشور باید به مقوله فرهنگ دینی باور داشته و در این زمینه مسئولیت‌پذیر باشند.
حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری نیز وحدت رویه را از جمله اقدامات لازم برای برطرف کردن دغدغه‌های فرهنگی مقام معظم رهبری عنوان و خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها، چه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه صدا و سیما و چه سایر دستگاه‌ها باید احساس نگرانی جدی داشته باشند، همه باید همت کنیم و وحدت رویه بین همه دستگاه‌ها به وجود آید.اکرمی تصریح کرد: در این وحدت رویه نباید به دنبال مچ‌گیری باشیم. نباید فرافکنی کنیم و بارهمه فعالیت‌ها را بر دوش یک نهاد بگذاریم و هر یک احساس مسئولیت داشته باشیم. فکر نکنیم که فقط وزارت فرهنگ در این زمینه مسئولیت دارد بلکه همه باید کمک کنیم و در عین حال مراقبت‌های لازم را نیز داشته باشیم تا به دغدغه رهبر انقلاب پاسخ مناسب دهیم.