کد خبر: ۷۶۳۳۳
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۷

صالحی: از همکارانم خواستم که از ارسال محموله آب‌سنگین به آمریکا خودداری کنند

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:‌پس از دستبرد آمریکایی‌ها به دارایی 2 میلیاردی ایران از همکارانم خواستم که از ارسال محموله آب‌سنگین به آمریکا خودداری کنند و جلوی آن را بگیرند تا تکلیف روشن شود.



«علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان دیروز (دوشنبه) در حاشیه امضای قرارداد همکاری این سازمان با پژوهشکده صنعت نفت گفت: همانطور که قول داده بودیم زمینه تولید ایزوتوپ‌های پایدار را فراهم کردیم و با همکاری روس‌ها برای ارتقای سانتریفیوژهای مخصوص تولید این نوع ایزوتوپ‌ها در حال همکاری هستیم.
صالحی افزود: بر این اساس سانتریفیوژهای IR1 را ارتقا می‌دهیم تا بتوانند ایزوتوپ‌های پایدار تولید کنند.
وی درباره نتیجه مذاکرات با روس‌ها برای فروش مازاد آب سنگین نیز گفت: این مذاکرات به خوبی پیش می‌رود و روس‌ها نیز برای خرید 40 تن آب سنگین ما اعلام آمادگی کردند، اما چون هنوز مذاکرات ادامه دارد و نهایی نشده است اطلاع رسانی پیشاپیش مناسب نیست.
به گزارش فارس، معاون رئیس جمهور درباره زمان تحویل محموله آب سنگین به آمریکایی‌ها گفت: پس از دستبرد آمریکایی‌ها به دارایی 2میلیاردی کشورمان از همکارانم خواستم که از ارسال محموله آب سنگین به آمریکا خودداری کنند و جلوی آن را بگیرند تا تکلیف روشن شود.
صالحی افزود: ممکن بود محموله آب سنگین به آمریکا برود و هم محموله را مصادره کنند و هم پولش داده نشود و این می‌توانست مشکلی را به ویژه برای افکار عمومی ایجاد کند.
وی تصریح کرد: به علت بی‌اعتمادی که به آمریکایی‌ها بود و پس از دستبرد آنان به دارایی 2میلیارد دلاری ما این بی‌اعتمادی بیشتر شد گفتیم تا تکلیف واریز شدن این محموله و بقیه امور روشن نشود محموله را ارسال نخواهیم کرد.