کد خبر: ۷۶۱۵۱
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۸

نرخ رشد جمعیت خراسان رضوی بالاتر از کشور است

مدیر گروه جمعیت، خانواده و بهداشت مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میانگین باروری کلی و نرخ رشد جمعیت در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در خراسان رضوی بالاتر از شاخص‌های کشوری است.


محمدعلی احمدیان افزود: شاخص باروری کلی تعداد فرزندانی است که یک مادر در طول دوران باروری به دنیا می‌آورد و نرخ رشد جمعیت مقایسه میزان افزایش جمعیت یک منطقه در دو سال متوالی است.
وی با بیان اینکه شاخص باروری کلی در خراسان رضوی هم‌اکنون 3/3 است، گفت: این در حالی است که میانگین کشوری باروری کلی 1/9 است که در دهه 60 میانگین این شاخص در کشور 7 بوده است.
وی حد جایگزینی نرخ باروری کلی در جهان را 2/1 عنوان کرد و افزود: شاخص نرخ باروری کلی پایین‌تر از این میزان، به لحاظ پویایی و زاد و ولد جمعیت مطلوب نیست.
وی بیان کرد: اکنون بیشترین نرخ باروری کلی در خراسان رضوی 4/5 و کمترین میزان آن یک است.
به گفته وی، شهرستان‌های سرخس، تربت جام، تایباد و خواف در خراسان رضوی بالاترین و شهرستان‌های چناران و فریمان کمترین نرخ باروری استان را دارند.
مدیرگروه جمعیت، خانواده و بهداشت مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: نرخ رشد جمعیت خراسان رضوی بر اساس اطلاعات ثبت احوال این استان 2 درصد است و حال آنکه میانگین کشوری این شاخص 1/4 درصد است. جمعیت خراسان رضوی بر اساس آخرین آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن حدود 6 میلیون نفر است که دومین استان ایران از نظر جمعیت محسوب می‌شود.