کد خبر: ۷۵۸۹۶
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷

کوتاه اقتصادی



* فایننشال تایمز نوشت: آمار افزایش تولید نفت ایران قابل اعتماد نیست. به گزارش فارس، در حالی که تحریم‌ها در ظاهر علیه ایران برداشته شده اما بانک‌‌های آمریکایی و موسسات مالی همچنان از پرداخت‌های مرتبط نفت ایران خودداری می‌کنند و بسیاری از همتایان اروپایی‌شان به دلیل محدودیت‌هایی که آمریکا اعمال می‌کند قادر به پرداخت نیستند. آنها نگرانند که مبادا متهم به دور زدن تحریم‌ها شوند. روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در همین راستا نوشت: تا زمانی که ایران نتواند صنایع حمل و نقل خود را روزآمد کند صادرات نفتش افزایش نخواهد یافت و بدون آن افزایش تولید نفت ایران مقطعی و گول‌زننده خواهد بود.
* معامله‌گران بازار سهام در تالار شیشه‌ای حافظ تهران و در آخرین روز معاملاتی این هفته همچون روزهای گذشته با معاملاتی کم‌حجم و رخوت‌آور مواجه بودند. بر این اساس شاخص بورس همچنان در کانال 76 هزار واحدی در جا زد و قادر به صعود به کانال‌های بالاتر نبود.به عقیده فعالان بورس، کمبود نقدینگی و بی‌برنامگی دولت روحانی برای رونق اقتصادی سبب رخوت فعلی بورس است.
* معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سیاست این وزارتخانه رساندن سرانه تولید شیر به 160 کیلو در سال 1404 است، گفت: این رقم دست‌یافتنی است، البته ممکن است چالش‌هایی هم در راستای رسیدن به هدف مذکور داشته باشیم. حسن رکنی بیان داشت: از ابتدای هفته جاری، طرح خرید شیر حمایتی آغاز شده است که البته اعتقاد ما بر این است که نباید خرید شیر خام توسط دولت انجام شود، اما هر جا که لازم باشد، برای حمایت از تولیدکننده، اقداماتی انجام می‌شود. وی بیان داشت: هدف ما از خرید حمایتی شیر خام، تبدیل آن به شیر خشک و سایر فرآورده‌های پروتئينی از جمله خامه و صادرات آن است.
* مجموع تعداد تراکنش‌های بانکی دستگاه‌های پایانه فروش متصل به حساب‌های بانک صادرات ایران در فروردین ماه سال جاری نسبت به مقطع زمانی مشابه در سال قبل 38 درصد رشد را نشان می‌دهد. به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، این بانک در راستای افزایش سطح دسترسی مردم به ابزارهای نوین بانکی و کاهش هزینه‌ها، ترافیک و آلودگی هوا، توسعه این ابزارها را در اولویت قرار داده است. آمارهای عملکردی حاکی از آن است که بیش از 47 میلیون تراکنش توسط پایانه‌های فروش متصل به حساب‌های این بانک در فروردین ماه انجام گرفته که این میزان بیانگر رشد 38 درصدی تراکنش‌ها نسبت به مقطع زمانی مشابه در سال 94 می‌باشد. همچنین گزارش یاد شده بیانگر رشد 14 درصدی تعداد کل تراکنش‌های پایانه‌های مستقر در شعب (pinpad) در فروردین ماه سال جاری نسبت به مقطع مشابه در سال قبل می‌باشد که این میزان رشد حاکی استقبال بیشتر مردم از خدمات نوین این بانک است.