کد خبر: ۷۴۹۸۴
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵

یک قلاده یوزپلنگ در سمنان بر اثر تصادف خودرو تلف شد

معاون طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست سمنان از تلف شدن یک قلاده یوزپلنگ آسیایی بر اثر تصادف درمحور ارتباطی سبزوار به عباس‌آباد واقع در شهرستان میامی خبر داد.



بهرامعلی ظاهری با بیان این که این حادثه در محور میاندشت سبزوار به عباس‌آباد میامی رخ داده است گفت: برآورد جدید از تعداد این‌گونه در حال انقراض در استان سمنان در حال بررسی است.
وی با بیان این که اصلی‌ترین تهدید برای یوزپلنگ آسیایی موجود در منطقه توران استان سمنان تصادف جاده‌ای با خودروهای عبوری است، گفت: تاکنون چهارقلاده یوزپلنگ بر اثر تصادف جاده‌ای در شهرستان میامی تلف شدند.
معاون حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان با اشاره به در حال انقراض بودن این گونه جانوری تاکید کرد: مکاتبات و مطالبات اولیه برای ایجاد مسیر سبز در منطقه جاده عباس‌آباد به منظور مراقبت بیشتر از گونه‌های جانوری خاص از سوی این نهاد پیشنهاد شده است.
وی مسیر سبز را طراحی زیرگذر و یا روگذری برای عبور ایمن حیات وحش و جلوگیری از عبور حیات وحش از جاده ترانزیتی اعلام و اضافه کرد: در کشور مسیر سبز وجود ندارد و به ویژه در منطقه عباس آباد استان سمنان، برای گونه خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، نیازمند ایجاد مسیر سبز هستیم.
وی مراقبت از یوزپلنگ آسیایی موجود در استان را نیازمند عزم ملی و استانی دانست و یادآور شد: به تصادف یوزپلنگ آسیایی و تلف شدن آن باید به عنوان بحران و رویدادی ناگوار نگاه و برای جلوگیری از آن باید مسیر سبز ایجاد شود.
زیست کره خارتوران در شهرستان شاهرود دومین منطقه حفاظت شده بزرگ جهان پس‌از منطقه‌ای در آفریقا، و زیستگاه گونه‌های نادر جانوری و گیاهی محسوب می‌شود.

captcha