رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:
فاسد شدن 20 هزار تن کیوی صحت ندارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 20 هزار تن کیوی در آستانه فاسد شدن در استان را تکذیب میکنم.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، در روزهای اخیر از سوی اتحادیه سردخانهداران اعلام شده که 20 هزار تن کیوی در سردخانههای مازندران در آستانه فاسد شدن است که دلاور حیدرپور با تکذیب نگهداری 20 هزار تن کیوی در سردخانههای مازندران اظهار کرد: 10 هزار تن کیوی در سردخانههای مازندران موجود است که برای ورود آن به بازار منعی وجود ندارد و میتوان بخشی را هم صادر کرد.
وی، فاسد شدن 20 هزار تن کیوی در سردخانهها را بیاساس خواند و ادامه داد: سالانه در مازندران 180 هزار تن کیوی تولید میشود که امسال 94 درصد آن روانه بازار شده است.
حیدرپور خاطرنشان کرد: درحال حاضر قیمت این محصول در بازار هر کیلوگرم یک هزار و 500 تومان است اما انتظار باغداران و سردخانهداران بر این است این محصول در سردخانه 2 هزار و 500 تومان خریداری شود.
وی اضافه کرد: آمادگی داریم برای نگهداری این محصول سرمایه در گردش در اختیار سردخانهداران قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: کاهش قیمت کیوی در بازار و به صرفه اقتصادی نبودن صادرات آن سبب شد صادرات این محصول به روسیه انجام نشود.
حیدرپور ادامه داد: مازندران در سال 93، 2 هزار و 400 تن و در سال گذشته 2 هزار و 150 تن کیوی به دیگر کشورها صادرات داشته است.
وی اظهار کرد: به باغداران توصیه میشود برای احداث هر نوع باغی با کارشناسان بخش کشاورزی مشورت کنند تا بازار با انبوه عرضه و فروش دچار مشکل نشود.
قائممقام خانه کشاورز کشور نیز خبر فاسد شدن 20 هزار تن کیوی در مازندران را رد و اظهار کرد: آمار ارائه شده توسط سازمان جهاد کشاورزی مازندران صحیح است زیرا زمان نگهداری این محصول در سردخانهها 6 ماه و تا پایان اردیبهشت ماه مهلت نگهداری این محصول است.
عنایت بیابانی با بیان اینکه کیوی از جمله محصولاتی است که میتوان تا 12 ماه آن را در سردخانه نگهداری کرد، ادامه داد: تنها راهی که برای باقیمانده کیوی میتوان انجام داد این است که سازمان تعاون روستایی و دولت 3 هزار تن از این محصول را خریداری و به سرعت این محصول برای فروش در شهرستانها توزیع کند.