کد خبر: ۷۴۸۶۶
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵

انتظار اهالی فوتبال از رئیس ‌جدید(نکته ورزشی)


سرویس ورزشی-
 دیشب در حالی پرونده فصل 94-95 لیگ برتر فوتبال ایران(جام خلیج‌فارس) بسته شد که در اولین روز هفته گذشته، با برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال، آقای مهدی تاج به‌عنوان رئيس‌جدید این فدراسیون برگزیده شد. حالا فصل جدیدی پیش روی فوتبال ایران گشوده شده و علاقه‌مندان و دوستداران پرشمار این رشته جذاب که محبوبیت جهانی دارد، انتظار دارند حال و روز تازه‌ای بر این رشته حاکم شود.
چه بخواهیم و چه نخواهیم، فوتبال یکی از پرطرفدارترین رشته‌های ورزشی دنیاست که نه تنها در عرصه ورزش از اهمیت منحصر به فردی برخوردار است، بلکه برنامه‌ریزان در کشورهای مختلف و سیاست‌گذاران در عرصه بین‌المللی سعی می‌کنند از آن و کارکردهای نهفته آن در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و... استفاده نمایند. در کشور ما هم انتظار همواره این بوده و هست که از سوی مسئولان ورزشی و غیرورزشی، اهمیت این رشته و نقش و کارکردهای بالقوه آن در حوزه های ذکر شده، درک و فهم شود و از آن در جهت رونق و پیشرفت امر ورزش و در کل در مسیر «منافع ملی» استفاده بهینه شود. کاری که بدون تعارف تاکنون نشده، و فوتبال ایران آنقدر که در خدمت منافع و جیب این و آن فرصت‌طلب و اغراض این و آن بدخواه و دشمن این مرز و بوم، عمل کرده است در خدمت ورزش و منافع ملی نبوده است.
این یک واقعیت غیرقابل انکار است که همواره باید آن را در نظر داشت و تکرار کرد و برای تغییر این وضعیت و روند، فکر و دغدغه داشت و فراتر از آن دست به اقدام مدبرانه و عمل قاطعانه زد.
تکرار این واقعیت علی‌الخصوص در برخی وقت‌ها و مقاطع لازم و بایسته است مثل حالا که رئيس جدید برای فدراسیون فوتبال انتخاب شده است و انتظار می‌رود این رشته در آغاز فصل تازه‌ای از حیات خود قرار گرفته باشد، آنهایی که وظیفه دارند باید بگویند و بنویسند که فوتبال در ورزش جهان از چه جایگاهی برخوردار است، از چه کارکردها و نقش‌های ظریفی بهره‌مند است و «دنیا» از این رشته، چه استفاده‌هایی در حوزه ورزش و غیرورزش می‌کند و باز باید یادآور شد که تاکید و اصرار بر موضوع فوتبال نه از سر «فوتبالزدگی» و علاقه شخصی است، بلکه به خاطر اهمیتی است که این رشته ورزشی می‌تواند هم در برنامه‌ریزی‌های ورزش داشته باشد و هم به خاطر تاثیری است که وضعیت و حال و روز این رشته می‌تواند بر کلیت ورزش و فضا و شرایط حاکم بر آن داشته باشد.
ما به نوبه خود امیدواریم رئيس جدید فدراسیون فوتبال که چهره گمنام و تازه واردی هم نیست و اهالی ورزش فوتبال ایشان را می‌شناسند، با تکیه بر شناخت و تجربه خود، وارد این عرصه حساس و پرمخاطره شده باشد و به قصد اینکه جایگاه این رشته را، هم در داخل و هم در عرصه بین‌المللی احیا کند و ارتقاء بخشد، برنامه‌ها و اقدامات خود را سازمان دهد و سامان‌دهی نماید. همان‌طور که بارها گفته و نوشته‌ایم فوتبال ایران از ظرفیت و توان بالقوه بالایی برخوردار است و برای پیشرفت با تکیه بر سابقه از لحاظ روحی و اعتماد به نفس و همچنین با توجه به واقعیات از نظر امکانات مادی و سرمایه‌های انسانی، کسر و کمبود قابل ملاحظه و دست و پاگیری ندارد، اما این که چرا این فوتبال علی‌رغم داشته‌های کافی، نمی‌تواند آن طور که انتظار می‌رود، در عرصه نتیجه‌گیری پاسخگوی توقعات باشد و از حیث فرهنگی هم دچار مشکلات عدیده و نابسامانی‌های فراوان و نگران‌کننده است، دلیل اصلی را باید در عامل «مدیریت» جست‌وجو کرد. عامل مدیریت را در حالی مطرح می‌کنیم که سال‌هاست برای ریاست فدراسیون فوتبال، افراد مختلفی آمده و رفته‌اند و اسامی و نام‌های بسیاری تغییر کرده‌اند، اما حاصل این رفت و آمدها و تغییر نام‌ها، تاثیری بر تغییر روند فوتبال ایران و بهبود حال و روز آن نداشته است. بر این اساس است که از رئيس‌ جدید فدراسیون انتظار می‌رود با عملکرد و شیوه مدیریتی خود این دور باطل را تمام کند و این سناریوی تکراری را دور اندازد و برای فوتبال و آشکار شدن توانایی‌های بالقوه و نهفته آن و نقش غیرقابل انکاری که می‌تواند بر کلیت ورزش، فرهنگ ورزش و حتی به سهم خود بر فرهنگ عمومی بگذارد، برنامه‌های کار ساز و عملی در سر داشته باشد.
تردیدی نیست که برای پیشرفت شتابنده فوتبال و اصلاح وضع و شرایط آن از حیث فنی و فرهنگی، علاوه بر اینکه فدراسیون باید نقش پیشرو را داشته باشد، لازم است دیگران و هر کسی که کاری از دستش ساخته است و دغدغه اصلاح وضع ورزش و این رشته مهم را دارد، به میدان بیاید و به سهم و توان خود کمک کند و مسئولان فوتبال را یاری دهد. فدراسیون هم باید با اصلاح مکانیزم جذب و دفع خود ضمن طرد و دور کردن جریانات زیاده‌خواه و باج‌گیر و تخریب‌گر، از دلسوزان و کارشناسان واقعی برای همفکری و مشاورت دعوت کند و سرانجام اینکه تعامل سازنده فدراسیون فوتبال با وزارت ورزش
امری ضروری است و در سایه وحدت و همکاری تشکیلات تاثیرگذار ورزش و همه آحاد و اقشار مرتبط با ورزش و رشته فوتبال است که می‌توان به آینده بهتر و روشن‌تر فوتبال و ورزش کشور امیدوار بود.
captcha