کد خبر: ۷۴۸۰۴
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶
افزایش افسارگسیخته مدارس غیردولتی

برون‌سپاری در آموزش و پرورش بی‌معنا است

معاون سابق آموزش متوسطه گفت: در ۲ سال اخیر حدود ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در تعدادی از مدارس دولتی تحت عناوین مختلف به مدارس غیردولتی سپرده شد.


ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش‌ و پرورش، درباره «رشد فزاینده مدارس غیردولتی» گفت: ما هنوز نتوانسته‌ایم از قانون برای اعمال حاکمیت و نظارت بر مدارس غیردولتی استفاده کنیم. شاهد مثال هم افزایش روز افزون و افسار گسیخته شهریه‌های مدارس غیردولتی است. هر سال بدون حساب و کتاب شاهد افزایش شهریه‌های مدارس غیردولتی هستیم.
وی در خصوص «تضعیف مدارس دولتی و تقویت پایگاه مدارس غیردولتی» گفت: در ۲ سال اخیر حدود 200 هزار دانش‌آموز در تعدادی از مدارس دولتی را تحت عنوان خرید خدمات آموزشی و برون‌سپاری و خصوصی‌سازی در شهر تهران و امثالهم سپردیم به مدارس غیردولتی که هدف شان تنها انتفاع و سود بردن است و هیچ نگاه تعلیم و تربیتی ندارند.
سحرخیز افزود: با این شکل خصوصی‌سازی و جذب معلمین روزمزد و بی‌انگیره و قراردادی، هم کیفیت پایین آمده و هم به نگاه حاکمیتی آموزش و پرورش که طبق قانون اساسی هست پشت پا زده‌ایم.
معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش‌‌و‌پرورش  به خبرگزاری دانشجو گفت: وزیر فعلی آموزش و پرورش گفته باید سهم مدارس غیردولتی افزایش یابد. آموزش و پرورش دولتی در حال تضعیف است. بعضی از این مدارس غیردولتی ساعات درسی را جابجا می‌کنند که مثلا 7 یا 8 ساعت به ریاضی اختصاص می‌دهند و فلان درس را کم می‌کنند. حتی در بعضی مدرسه کنکور حرف اول را می‌زند و سایر مسایل آموزشی و تربیتی و پرورشی که باید در مدارس در کنار برنامه درسی قرار گیرد مورد غفلت و فراموشی است. سحرخیز درباره کاهش مدارس تیزهوشان گفت: در گذشته توسعه مدارس تیزهوشان به لحاظ کمی توجیه داشت. اما آمدند اینها را به نفع مدارس غیردولتی کاهش دادند. اگر مدرسه نمونه یا تیزهوشان نباشد مردم عادی مجبورند به هر قیمتی که شده، حتی طلای منزل و فرش زیر پا را بفروشند تا فرزند به مدارس غیردولتی فرستاده شود. گفتند ما با تنوع مدارس مخالفیم، ولی با این شعار زمینه برای فرار دانش‌آموزان به سمت مدارس غیردولتی فراهم شد.
 وی افزود: برون‌سپاری در بخش خصوصی در دستگاه‌های دیگر معنا پیدا می‌کند، ولی در تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش که حاکمیتی است خطرناک است. دو دهه است بر مدارس غیردولتی نظارت جدی نیست.
 سحرخیز در پایان گفت: اگر آموزش و پرورش اصلاح شود دانشگاه اصلاح می‌شود. در این مملکت، از 12 میلیون دانش آموز حداقل 1 میلیون نخبه هستند. اینها باید در رشته‌های نظری و عملی خود فعالیت کنند. باقی افراد هم بسته به توانمندی‌هایشان وارد شغلی شوند. راه هم برای ادامه تحصیل باز است. راه برای دانشگاه همیشه باز است.
captcha