کد خبر: ۷۴۶۱۶
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۲
با تصمیم شورای رقابت

قیمت‌گذاری تندر 90 و دنا به خودروسازان واگذار شد!

برخی کارشناسان معتقدند قیمت رسمی و بازار دو خودروی دنا و تندر 90 اتوماتیک که از شمول قیمت‌گذاری شورای رقابت خارج شده‌اند، افزایش نخواهد یافت.


به گزارش ایسنا، در این زمینه رئیس شورای رقابت اظهار کرد: در جلسه بیستم اردیبهشت ماه شورای رقابت دو خودروی تندر 90 اتوماتیک و دنا از حوزه قیمت‌گذاری این شورا خارج شدند.
رضا شیوا خاطرنشان کرد: منتقدان به دستورالعمل قیمت‌گذاری شورای رقابت می‌گویند اگر این دستورالعمل وجود نداشته باشد قیمت‌ها پایین می‌آید، ولی درحال حاضر قیمت این دو خودرو آزاد شده است و در بازار رقیب قیمتی دارند و می‌توانند با خودروهای دیگر رقابت کنند.
در این شرایط این پرسش پیش‌ آمده که قیمت دو خودروی تندر 90 اتوماتیک و دنا پس از آزادسازی چه تغییری خواهد کرد؟ در این زمینه یک فعال بازار خودرو گفت: با توجه به رکود بازار و همچنین با توجه به اینکه هم تندر 90 اتوماتیک و هم دنا دارای چند خودروی رقیب در بازار هستند مطمئناً قیمت این محصولات در بازار تغییری نخواهد کرد.
پورحسنی ادامه داد: ایران خودرو نیز احتمالاً قیمت این دو خودرو را افزایش نخواهد داد زیرا تندر 90 اتوماتیک هم‌اکنون دارای رقبایی همچون ساندرو اتوماتیک، برلیانس اتوماتیک، جک اتوماتیک و آریو اتوماتیک است.
وی افزود: خودروی دنا نیز دارای رقبایی همچون پرشیا، پارس‌ تندر، آریو، جک، وولیکس و ام‌وی‌ام است. بنابراین درصورتی که ایران خودرو قیمت دنا و تندر اتومات را افزایش دهد مصرف‌کنندگان اقدام به خرید از رقبای این شرکت خواهند کرد. بازار خودرو کشش هیچ افزایش قیمتی را ندارد و شرکت‌های خودروساز نیز خودشان به خوبی به این واقعیت واقف هستند.
در همین رابطه دبیر انجمن خودروسازان ایران هم گفت: قیمت‌گذاری دستوری خودرو به مانعی برای سرمایه‌گذاری خارجی در کشور تبدیل شده است، زیرا خودروسازان خارجی اعلام کرده‌اند وقتی خودرویی تولید می‌کنند باید امکان تعیین قیمتش را هم داشته باشند.
احمد نعمت‌بخش ادامه داد: علاوه بر آن اگر خودروساز به صورت غیرمنطقی قیمت محصولاتش را افزایش دهد مردم این محصولات را خریداری نکرده و دیگر خودروهای رقیب را خریداری خواهند کرد.
وی اظهار کرد: خودروسازان تلاش می‌کنند درصورت آزادسازی قیمت خودرو و خروج شورای رقابت از این حوزه با افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها حتی‌المقدور قیمت‌ها را افزایش ندهند.در حال حاضر قیمت دنا در کارخانه 42 میلیون و 600 هزار تومان و در بازار آزاد 43 میلیون و 400 هزار تومان است. تندر اتوماتیک نیز در کارخانه 47 میلیون و 350 هزار تومان و در بازار آزاد 49 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.
گفتنی است، آزادسازی قیمت خودرو در یک بازار انحصاری و غیررقابتی به معنای واگذاری قیمت‌گذاری به خودروسازان است. اگر بازار انحصاری باشد، فشار آن روی دوش مردم خواهد بود و اگر رقابتی باشد، تولیدات کم کیفیت داخلی در برابر خارجی‌ها فروش نخواهد رفت و کم‌کم به ورشکستگی کارخانه‌های خودروسازی منجر خواهد شد. این درحالی است که راه صحیح اصلاح صنعت خودرو کشور، خصوصی‌سازی واقعی و خروج خودروسازی از دست دولت و شبه دولتی‌هاست.