کد خبر: ۷۴۴۳۳
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۰
نوبخت در گردهمایی مجلس دهمی‌ها:

نمایندگان مجلس دهم باید برنامه ششم توسعه را تدوین کنند

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از پیش‌بینی رشد سالانه 8 درصدی اقتصاد در برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: احتمالاً نمایندگان مجلس دهم باید برنامه ششم توسعه را تدوین کنند.


محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور  روز گذشته در دومین روز همایش فرایند «قانون‌گذاری؛ الزامات و راهکارها» که در محل مجلس قدیم در حال برگزاری است، اظهار داشت: رشد اقتصادی همراه با عدالت مبنای توسعه است، بعد از جنگ جهانی دوم مسئله توسعه و برنامه‌ریزی وارد ادبیات ما شد و از سال 57 پس از پیروزی انقلاب تا سال 67 دستگاه‌های کشور فاقد برنامه بودند اما از سال 67 به بعد تدوین برنامه‌های توسعه آغاز شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: نهایتا برای اینکه این برنامه‌ها عینیت یابند، بودجه‌های سنواتی بار برنامه را بر عهده گرفتند، این برنامه‌ها برای اجرایی شدن نیازمند بودجه بودند،‌البته همزمان با ما کشورهای دیگر هم این کار را آغاز کردند، آنان به مرزهای توسعه یافتگی دست یافتند ولی ما هنوز دست نیافته‌ایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور  با بیان اینکه احتمالاً نمایندگان مجلس دهم باید برنامه ششم توسعه را تدوین کنند، گفت: تعدادی از منتخبان مجلس دهم به ما مراجعه کرده و گفتند برنامه ششم توسعه در واقع ریل‌گذاری برای 5 سال آینده کشور است و مجلس دهم در 4 سال ابتدایی آن فعالیت‌ خواهد کرد.
نوبخت اضافه کرد: قرار است در سال‌های 1395 تا 1399 که برنامه ششم اجرایی خواهد شد، چند مسئله اصلی را دنبال کنیم. ما به دنبال رشد اقتصادی مبتنی بر دانش بهره‌وری با محوریت اقتصاد مقاومتی و فرهنگ اسلامی - ایرانی و رویکرد سازنده،‌ تعامل سازنده هستیم.
نوبخت خاطرنشان کرد: پیش‌بینی کرده‌ایم جمعیت ایران در 5 سال آینده به 84‌میلیون نفر افزایش یابد، با این وضعیت برای آنکه نرخ جایگزینی 2/1 دهم جمعیت را داشته باشیم برای اینکه بتوانیم جمعیت کشور را از پیری نجات دهیم،‌به میزان رشد اقتصادی توجه داشته‌ایم.
تک نرخی شدن قیمت ارز تا پایان سال 95
ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در همایش فرآیند قانونگذاری-الزامات و راهکارها اظهار داشت: امیدواریم تا پایان سال 95 براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده به هدف تک نرخی کردن قیمت ارز برسیم.
وی با اشاره به توفیقات دولت یازدهم در حوزه اقتصادی کشور، گفت: دولت یازدهم توانست تورم حدود 40 درصدی کشور را به میزان 11 درصد برساند، در همین مسیر امیدواریم بتوانیم با سرعت به سمت تک نرخی شدن تورم به صورت پایدار برسیم، ایجاد ثبات در بازار ارز هم توأم با آرامش و مدیریت بود، آن هم علیرغم شوکی که در بازار نفت ایجاد شده بود، این موارد از توفیقات دولت در حوزه پولی و بانکی کشور بود که امیدواریم بتوانیم ثبات و پایداری را در این بخش حفظ کنیم.
سیف در ادامه یادآور شد: بانک مرکزی در حوزه اقتصاد مقاومتی وظایف خاص و مهمی بر عهده دارد که ایجاد ثبات در اقتصاد کلان و سیاست‌های مالی بخشی از این وظایف است. همچنین 39 برنامه و 150 اقدام در این مسیر به بانک مرکزی محول شده است که برنامه ملی سیاست شفافیت دارایی‌ها، تعیین تکلیف سود بانکی، تثبیت نرخ ارز و تخصیص درست منابع به پروژه‌ها مثبت اقتصادی از جمله این برنامه هاست.
منتخبان مردم نماینده همه ملت هستند
محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان در همایش فرآیند قانونگذاری ـ الزامات و راهکارها که در محل مجلس قدیم در حال برگزاری است، اظهار داشت: شما منتخبین ملت از 7 خردادماه دیگر نماینده حوزه انتخابیه خودتان نیستید، بلکه نماینده کل ملت ایران هستید و به محض اینکه نماینده می‌شوید، شخصیت فراملی پیدا می‌کنید که نیازمند الزاماتی است، باید متوجه جایگاه خودتان باشید و بدانید نباید گرفتار مسائلی شوید که شما را از بُرد و نفوذی که مجلس می‌تواند داشته باشد، محروم کند، شما باید در سمت نمایندگی مجلس نگاه بخشی را کنار بگذارید و به کشور بیندیشید.
گفتنی است، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با حضور در جمع منتخبان مجلس دهم در دومین روز همایش فرایند قانون‌گذاری الزامات وراهکارها به تشریح آخرین تحولات منطقه در عرصه‌ بین‌المللی و مسائل داخلی پرداخت که این جلسه بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.