کد خبر: ۷۳۱۹۴
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۲

سالانه یک هزار هکتار اراضی زراعی کشور تخریب می‌شود



مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سالانه یک‌هزار هکتار از زمین‌های زراعی کشور به دلیل انباشت زباله تخریب می‌شود.
به گزارش ایرنا، محمدجواد سروش در همایش نکوداشت روز زمین پاک در یک مجتمع داروسازی در کاشان اظهار کرد: امروزه بشر با پدیده نامیمونی به نام تخریب محیط‌زیست مواجه است، و تمام منابع ما، آب و خاک و زمین و جنگل در حال نابودی است.
وی با اشاره به تولید 48 هزار تن پسماند عادی به صورت روزانه در کشور گفت: در دنیا بیش از 70 درصد پسماند بازیافت می‌شود در حالی که این رقم در ایران 20 درصد است.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست تأکید کرد: محل جمع‌آوری زباله و پسماند نیز مهم است، هر تن زباله 500 لیتر شیرابه دارد و هر لیتر شیرابه چهار هزار لیتر آب را آلوده می‌کند و میزان زباله موجود در ایران 16 میلیون متر مکعب آب را می‌تواند آلوده کند.
سروش گفت: تنها هفت درصد زباله‌های کشور در مبدأ تفکیک شده و 93 درصد همراه با فلزات سنگین و مواد پرخطر بوده و 16 میلیون تن زباله غیرقابل مصرف سالانه در کشور تولید می‌شود.
سروش مصرف سالانه 400 هزار تن کاغذ در کشور را نیز بحرانی دیگر برشمرد و گفت: برای تولید یک تن کاغذ 17 اصله درخت برابر با سه تن درخت از بین می‌رود و اگر 25 درصد در مصرف کاغذ صرفه‌جویی کنیم یا بازیافت 25 درصد کاغذ برابر با حفظ و نگهداری یک میلیون و 700 هزار اصله درخت است.
وی گفت: صرفه‌جویی یک کیسه پلاستیک در هفته می‌تواند به صرفه‌جویی 10 هزار تن پلاستیک در سال منتهی شود.
سروش تأکید کرد: سالانه بیش از 7/3 میلیون هکتار جنگل در دنیا در حال نابودی است در حالی که هر هکتار جنگل اکسیژن 10 نفر را تأمین می‌کند و کشور ما نیز به دلیل بی‌برنامگی از سال 42 تاکنون 30 درصد از جنگل‌هایش از بین رفته است.
وی با اشاره به تهدید زمین توسط گازهای گلخانه‌ای و منوکسیدکربن تصریح کرد: منبع طبیعی دیگری که به شدت در معرض بحران است آب به ویژه آب آشامیدنی است و منابع زیرزمینی آب تجدیدناپذیر ما مصرف شده و تا سال 2050 قسمت اعظمی از کشور ایران به لحاظ بی‌آبی غیرقابل سکونت
خواهد شد.