kayhan.ir

کد خبر: ۷۲۵۲
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۵
بانک مرکزی اعلام کرد

توزیع ایران چک‌های 100 هزار تومانی از پس‌فردا

مدیر کل ریالی و نشر بانک مرکزی از ورود ایران چک 100 هزار تومانی از نیمه دوم اسفند به بازار خبر داد.


به گزارش ایسنا، بهزاد قیاسوند در نشست خبری با خبرنگاران از ورود ایران چک 100 هزار تومانی از نیمه دوم اسفند ماه به بازار خبر داد و افزود: تا سه روز آینده (پنج‌شنبه) بر حسب نیاز مردم، ایران چک‌ها وارد بازار می‌شوند.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در سال 89 بر اساس ایرادات مراجع نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد که ایران چک‌های صد هزار تومانی در مرحله آخر توسط مردم پشت‌نویسی شده و از گردونه خارج شوند و در واقع یکی از دلایل این اقدام عدم استقبال مردم از ایران چک‌ها بود اکنون بانک مرکزی بنا به قوانین بودجه سال‌های 91 و 92 اختیار انتشار ایران چک صد هزار تومانی را دارد.
وی در ادامه با بیان این که کار انتشار و امحا و تولید اسکناس مختص برهه زمانی خاص نیست که فقط در اسفند ماه انجام شود، خاطرنشان کرد: از اوایل فروردین ماه که کار آغاز می‌شود کار تولید و انتشار اسکناس نیز انجام می‌شود و در واقع این امر فعالیت مستمری است که سیستم بانکی و بانک مرکزی به طور مستمر با آن درگیر است.
قیاسوند با بیان این که سفارش اسکناس از جایی که با شاخص‌های اقتصادی از جمله نقدینگی درگیر است و با توجه به نسبت اسکناس موجود به نقدینگی انجام می‌شود گفت: به زودی شعب منتخب بانک‌ها برای ارائه اسکناس نو و با هدف تامین اسکناس مورد نیاز مردم برای نوروز از سوی بانک مرکزی معرفی می‌‌شود.
وی گفت: رقم در نظر گرفته شده برای توزیع اسکناس نو در تهران بیشتر از سال گذشته است و شاید بالغ بر چهار الی پنج هزار میلیارد ریال است.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی با بیان این که 500 میلیارد ریال سکه رایج برای رفع مشکل پول خرد مردم توزیع کرده‌ایم گفت: با راه‌اندازی سامانه سپاس و با کیف پول الکترونیکی مشکل مبادلات خرد مردم حل خواهد شد.
وی با اشاره به این که حدود هفت هزار میلیارد ریال اسکناس جدید به جای اسکناس‌های امحا شده وارد شده است، گفت: ارزش کل اسکناس‌ها و ایران چک‌های موجود حدود 370 هزار میلیارد ریال است.
قیاسوند در ادامه درباره فروش اسکناس‌های نو با قیمت بالا در بازار و این که منشاء فروش این اسکناس‌ها کارمندان نظام بانکی هستند گفت: پول از نظام بانکی بیرون می‌رود و در واقع منشاء پول نظام بانکی است اما باید توجه کرد که حجم این پول‌هایی که در بازار آزاد به فروش می‌رسد به اندازه‌ای نیست که قابل توجه باشد و همان‌طور که اشاره کردم در سال جاری برای نوروز 93 به میزان کافی اسکناس نو در اختیار سیستم بانکی گذاشته می‌شود.
پرداخت خسارت به مشتریان
همچنین مدیرکل فن‌آوری اطلاعات بانک مرکزی درباره پرداخت خسارت به مشتریانی که تراکنش ناموفق دارند افزود: اگر فردی اقدام به انتقال پول در شبکه بانکی از طریق کارت کند اما پول از حساب وی کم شده و به حساب مقصد واریز نشود برای مدتی که تکلیف پول نامعلوم است از بانک خسارت دریافت میشود.
ناصر حکیمی گفت: میزان خسارت برای مقدار پولی که برای مدتی تکلیف آن مشخص نیست هزینه ثابت حدود 500 الی هزار تومان و مبلغ پول به ازای پولی است که برای مدتی فرد از آن محروم شده است.
به گفته او، میزان خسارت به وجهی خواهد بود که این شبهه ایجاد نشود که بانک‌ها برای استفاده از پول مردم تراکنش ناموفق دارند و در واقع خسارت بسیار بیشتر از سود بانکی تعیین می‌شود.
مدیرکل فن‌آوری اطلاعات بانک مرکزی در ادامه با اشاره به این که ساعات 10 صبح تا 12 ظهر و 4 بعدازظهر تا 8 شب پیک تراکنش‌ها و تقاضای مردم است و بانک‌ها باید در این ساعت کیفیت خدمات خود را ارتقا دهند، گفت: در بهمن ماه و اوایل اسفند سامانه اوراق مشارکت به صورت الکترونیکی راه‌اندازی شد اما سری اول اوراق بانک مرکزی در سال جاری به صورت کاغذی منتشر شد.
وی افزود: پس از هماهنگی‌‌های صورت گرفته با بخش اعتباری بانک مرکزی سایر اوراق مشارکت این بانک تا پایان سال جاری و یا اوایل سال آینده به صورت الکترونیکی منتشر می‌شود و در ازای خرید اوراق به افراد گواهی اوراق الکترونیکی داده می‌شود.
به گفته مدیرکل فن‌‌آوری اطلاعات بانک مرکزی، در این سیستم پرداخت سود و اصل در سررسید به صورت خودکار به آخرین مالک داده می‌شود و همچنین فرد نیازی به نگهداری اوراق نخواهد داشت و کلیه اسناد به صورت الکترونیکی خواهد بود.
حکیمی راه‌اندازی سامانه سپاس را اقدامی در راستای ایجاد کیف پول الکترونیکی عنوان و خاطرنشان کرد: درپی راه‌اندازی این سامانه مبادلات خرد مردم روی شبکه اینترنت و یا موبایل از طریق سپاس انجام می‌شود و در نتیجه مخاطراتی که در استفاده از کارت بانکی در شبکه اینترنت و موبایل برای پرداخت‌های خرد وجود دارد از بین می‌رود.
حکیمی با بیان این که اکنون انتقال کارت به کارت بین بانکی در شبکه موبایل ممنوع است تصریح کرد: دلیل این ممنوعیت ناامن بودن بستر موبایل است و انتقال وجه بین بانکی نیز در شرایط فعلی ریسک دارد اما بعضی بانک‌ها این ریسک را پذیرفته و به مشتریان چنین خدمتی را ارائه می‌کنند.
عرضه سکه‌های بهار آزادی جدید
از سوی دیگر مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی از عرضه سکه‌های بهار آزادی جدید خبر داد.
مجید صنیعی در پاسخ به سوال ایسنا درباره زمان توزیع سکه‌های بهار آزادی با بسته‌بندی جدید که پیش از این اعلام شده بود در اسفند ماه صورت می‌گیرد گفت: تولید غیر انبوه سکه‌های بهار آزادی با بسته‌بندی جدید شروع شده و هر وقت بانک مرکزی احساس کند که شرایط برای توزیع مناسب است این سکه‌ها را وارد بازار می‌کند.
به گفته وی، کلیه سکه‌‌های بهار آزادی جدید بدون تاریخ عرضه خواهند شد.
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی درباره زمان اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی گفت: برای اجرای این طرح نمی‌توان تاریخ و زمان مشخصی اعلام کرد ضمن اینکه واحد پول جدید را مجلس مصوب می‌کند.
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ایران چک‌های 50 هزار تومانی با طرح جدید منتشر می‌شود گفت: ممکن است طرح ایران چک‌های 50 هزار تومانی عوض شود اما در این صورت ایران چک‌های ملی که وجود دارد در جریان خواهد بود و تا زمانی که عمر آن‌ها به پایان نرسیده جمع‌آوری نمی‌شوند.
وی همچنین درباره به کارگیری ایران چک‌های صد هزار تومانی در خودپرداز بانک‌ها تصریح کرد: ایران‌ چک‌های صد هزار تومانی با توجه به نیاز مردم منتشر می‌شوند و در گام اول حجم آن مانند ایران چک‌های 50 هزار تومانی زیاد نخواهد بود و ممکن است به تدریج و با توجه به میزان آن‌ها در خودپرداز‌ها به کار گرفته شوند.