علت گرانی سیبزمینی اعلام شد
رئيس هیات مدیره انجمن ملی سیبزمینی ایران گرانی سیبزمینی در هفتههای اخیر را ناشی از کاهش تولید این محصول در سال جاری اعلام کرد.
محمدرحیم نیازی در گفتوگو با ایرنا افزود: پایین بودن تولید و سطح زیر کشت محصول سیبزمینی سال جاری به دلیل ضرر و زیان کشاورزان در سال 89، 90 و 91 افزایش هزینههای تمام شده تولید و بالا بودن هزینههای معیشتی بوده است.
وی، هزینههای تمام شده تولید را شامل: بذر، کود، سم، آب، برق، دستمزد کارگری و حمل و نقل عنوان کرد و ادامه داد: البته بخشی از این کاهش تولید مربوط به سرمازدگی سیبزمینی برخی مناطق گرمسیری همچون کرمان و جیرفت است که موجب شد سیبزمینی تازه به میزان کافی به بازار عرضه نشود.
نیازی با بیان اینکه هماکنون کشاورزان هر کیلوگرم سیبزمینی تولیدی را در مزرعه با قیمت 1800 تا 2000 تومان به فروش میرسانند تصریح کرد: هر کیلوگرم سیبزمینی بهاره هم حدود 1800 تومان از کشاورزان خریداری میشود که با هزینه حمل و نقل با قیمت بالاتری به دست مصرفکنندگان میرسد.
وی با بیان این که، بخش عمده سیبزمینی که مردم مصرف میکنند، انباری است افزود: هماکنون بخش اندکی از سیبزمینی مصرفی مردم مربوط به کشت بهاره است.
وی در خصوص سیبزمینیهای انباری نیز گفت: این سیبزمینی مربوط به برداشت پاییز و زمستان استانهای اردبیل، زنجان، کردستان، همدان و چهارمحال و بختیاری است.
به گفته نیازی، تولید سیبزمینی سال گذشته حدود چهار میلیون و 400 هزار تن بوده است که امسال نسبت به سال گذشته نیز با کاهش تولید مواجه بودهایم.
خاطرنشان میشود در صورتی که اظهارات آقای نیازی مبنی بر فروش سیبزمینی کیلویی 2 هزار تومان توسط کشاورزان صحت داشته باشد باید در روزهای آینده با توجه به هزینههای حمل ونقل، بارفروشی و دلالی و... قیمت سیبزمینی در سطح شهر به بیش از4 هزار تومان برسد. این در حالی است که هماکنون سیبزمینی در میادین میوه و ترهبار کیلویی 2050 تومان است.