کد خبر: ۷۲۳۵۸
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۰
گاردین:

موانع تجارت با ایران همچنان پابرجاست

روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: موانع تجارت با ایران همچنان پابرجاست.


به گزارش خبرگزاری تسنیم روزنامه انگلیسی گاردین طی گزارشی نوشت: نمایندگان دولت آمریکا به بنگاه‌های اقتصادی اروپایی توصیه می‌کنند که قبل از اینکه وارد معاملات پساتحریم با ایران شوند، ابتدا به تکالیف خود عمل کنند.
به گفته کیوان هریس، استاد دانشگاه کالیفرنیا بیش از نیمی از اقتصاد ایران توسط نهادهای شبه‌خصوصی‌ای اداره می‌شود که با سازمان‌های دولتی مرتبط هستند و همچنان تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارند.
بنابراین چگونه یک سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند از جریمه شدن از سوی دولت آمریکا به دلیل معامله با شرکت‌های وابسته به نهادهای تحت تحریم بگریزد؟ تجار آلمانی نگرانند که هزینه‌های انجام بررسی‌های لازم برای اطمینان از عدم ارتباط شرکت‌های طرف همکاری با نهادهای تحت تحریم، برای بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط و تامین‌کنندگان کالا بیش از حد بالا باشد.
در جریان نشست هیئتی از خزانه‌داری آمریکا که ماه گذشته در فرانکفورت برگزار شد و در آن نمایندگان تجاری آلمان و مسئولان وزارت امور خارجه ایران حضور داشتند، خزانه‌داری آمریکا پیشنهاد کرد که هر کس برای خود وکلایی استخدام کند. یکی از حاضران در جلسه گفت:‌«این برای کسی که به طور مثال تنها می‌خواهد یک تحویل کالای یک میلیون دلاری داشته باشد، ناامیدکننده است.»
براساس مفاد برجام، نظام بانکی ایران دیگر برای همکاری با موسسات مالی غیرآمریکایی تحت محدودیت‌های بین‌المللی قرار ندارد اما بانک‌های کل جهان همچنان احتیاط می‌کنند، زیرا کشورهایی نظیر ایران همچنان در فهرست کشورهای حامی تروریزم از سوی دولت آمریکا قرار دارند. جریمه‌های تحمیل شده از سوی خزانه‌داری آمریکا بر بانک‌هایی نظیر بی‌ان‌پی پاریباس بدان معناست که ایران کشوری بسیار پرریسک برای بانک‌های بزرگ است. اسدالله عسگراولادی، رئيس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت:‌«دو روز قبل، یک هیئت تجاری از هنگ‌کنگ در تهران حضور داشت. ما دو ساعت گفت‌وگو کردیم اما آنها می‌ترسند همکاری‌ها را آغاز کنند... به آنها گفته شده که ایران... برای تجارت کردن خطرناک است. بانک‌های اروپایی هم به همان دلیل می‌ترسند.»