کد خبر: ۷۲۲۴۸
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷
جنبش عدالتخواه دانشجویی:

دولت برای خروج مسکن از رکود برنامه‌ای ندارد

جنبش عدالتخواه دانشجویی پس از اظهارات رئیس‌جمهور در حوزه مسکن در نامه‌ای سرگشاده نوشت: مسکن در دوره شما وارد بزرگترین رکود خود در طول تاریخ شده ولی برنامه‌ای برای حل این معضل مشاهده نمی‌شود.


در این نامه آمده است: جناب آقای روحانی چه زیبا گفتید «‌از فرمان امام برمی‌آید که اراده ایشان بر این بوده که در زمانی کوتاه افراد به شدت نیازمند را برای تامین مسکن یاری کنیم» و چه زشت است که امروز متقاضیان مسکن مهر را می‌بینند که در دولت شما وعده تکمیل مسکن مهر در سال 93 به سال 94 داده شد و وعده سال 94 به سال 95. آقای روحانی امسال سال 95 است. سال 94 نیست سال 93 هم نیست. مسکن مهر با بیش از 70 درصد پیشرفت تحویل دولت شما شد و امروز مردم شاهد تعطیلی کارگاه‌های آن هستند و طبق گفته مسئولین امر امروز و پس از 3 سال، کمتر از 10 درصد پیشرفت داشته است.
جناب آقای روحانی چه زیبا به خواسته امام مبنی بر عرضه زمین رایگان توسط دولت به محرومین اشاره کردید و چه زشت است که امروز می‌بینیم تمامی راه‌های تأمین زمین برای ساخت مسکن محرومین و نیازمندان در دولت شما بسته شده است و در عوض زمین‌های دولتی هکتار هکتار در اختیار برخی از بانک‌ها قرار می‌گیرند.
جنبش عدالتخواه دانشجویی تأکید کرده است: آقای رئیس‌جمهور چه زیبا گفتید که «از برنامه‌های دولت صندوق پس‌انداز جوانان است تا با پس‌انداز آنان در کنار کمک‌هایی که بانک مسکن از طریق تسهیلات در اختیارشان قرار می‌دهد بتوانند صاحب مسکن شوند» و چه زشت است که امروز می‌بینیم عمر صندوق جوانان به یکسال هم نرسید و دولت و بانک مرکزی با حذف شروط مربوط به خانه اولی‌ها و جوانان، تسهیلات مسکن را به سوی دلالان و سوداگران سوق دادند.
جناب آقای روحانی ... چه زشت است که امروز وزارت راه و شهرسازی مردم و سازندگان و تسهیلات را برای ساخت واحدهای کمتر از 40 و 50 متری سوق می‌دهد. آیا آرامش و سکون و اشتغال و عبادت در این خانه‌ها رقم خواهد خورد؟
در ادامه این نامه با اشاره به عملکرد عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی آمده است: چه زشت است که سیاست‌های متراکم‌سازی و کوچک‌سازی وزارت راه و شهرسازی دیگر حریم‌های خانوادگی و جنسیتی را برخواهد داشت... و چه زشت است که وزیر شما مانع از تصویب مالیات بر سوداگری مسکن در مجلس شورای اسلامی شد و چه زشت‌تر که بعد از 2 سال از تصویب مالیات بر خانه‌های خالی و سامانه اطلاعات املاک و مستغلات کشور در مجلس شورای اسلامی هنوز این قوانین اجرایی نشده‌اند.
جناب آقای روحانی چه زیبا گفتید که «برای مسکن باید پس‌انداز کرد» و چه زشت است که در دولت شما کسی به این نمی‌اندیشد که مردم چه را پس‌انداز کنند. طبق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار درآمد خانوار کمتر از هزینه‌هایش بوده و تأمین پس‌انداز برای مسکن آرزویی دست نیافتنی است.
جناب آقای روحانی ... امروز فشار مسکن به عنوان زیرساخت اصلی تشکیل خانوار چنان بر جوانان فشار می‌آورد که سن ازدواج برای جوانان ما از 30 سال هم گذشته است و امروز متاسفانه می‌بینیم که بیش از 1 میلیون دختر در کشور وجود دارد که از سن ازدواج گذشته و به دوران تجرد قطعی رسیده‌اند و این ریشه اصلی فساد در جامعه است. آیا این اقتدا به راه ابراهیمی است که فرموده‌اید؟
جناب آقای روحانی ضمن تقدیر و تشکر از سخنان جنابعالی در خصوص مسکن باید توجه داشت که مردم در سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» به جای وعده و وعیدهای دست نیافتنی و سخنان فلسفی جنابعالی و وزیر محترمتان در خصوص مسکن نیازمند اقدام و عمل هستند. مردم نیازمند گشایشی در حوزه مسکن، اشتغال و خروج از رکود هستند که هنوز عملی نشده است.
آقای روحانی متقاضیان مسکن تمام امیدشان برای خانه‌دار شدن همان مساکنی است که در بیابان‌ها ساخته شده است چرا که توان پرداخت اقساط بیش از دو میلیونی وام‌های مسکن را ندارند. آقای روحانی آنها مانند شما و وزیرتان حقوق نمی‌گیرند و تازه امسال با تفقد دولت محترمتان حقوق‌شان به 800 هزار تومان رسیده است.