کد خبر: ۷۱۵۵۴
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۱

تعداد معلول و مصدوم حوادث رانندگی 10 برابر فوتی‌ها

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر گفت: براساس برآوردهای پزشکی 10 برابر تعداد فوتی‌های سوانح رانندگی، معلول و مصدوم بر جای می‌ماند.


سیدرضا رئیس كرمی به ایرنا گفت: بیشترمصدومان و معلولان از ناحیه اندام‌ها دچار مصدومیت می‌شوند و پس از معلولیت اندام‌ها، ضایعات نخاعی بیشترین نوع معلولیت‌ها در سوانح رانندگی كشور است.
رئیس كرمی با اشاره به این كه همواره آمارفوتی‌های سوانح رانندگی دربین رسانه‌ها و افكارعمومی بازتاب دارد، افزود: بسیاری از معلولیت‌های ناشی ازسوانح مشكلات زیادی را نه تنها برای خود فرد بلكه برای خانواده و جامعه بر جای می‌گذارد.
وی با اشاره به درمان رایگان مصدومان ناشی ازسوانح رانندگی درمراكز درمانی گفت:‌ بسیاری از این افراد پس از طی درمان، مدت‌ها به توانبخشی نیاز دارند در حالی که توانبخشی زیر پوشش بیمه قرار ندارد.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر خسارت‌های ناشی از به جا ماندن این تعداد معلول و مصدم را محدود به زیانهای مادی ندانست وگفت:‌ از كار افتادگی وخارج شدن ازانجام فعالیت‌های اقتصادی و سربارخانواده و نهادهای حمایتی جامعه شدن از جمله دیگر این زیان‌ها است.
وی افزود: درحالی كه بسیاری‌ از مسئولان و نهادها به آمار مبتلایان و مرگ ناشی از سرطان در ایران هشدار می‌دهند كه آمار كشته و معلولان حوادث رانندگی در ایران بسیار زیانبارتر است ضمن اینکه بسیاری از فوتی‌های ناشی از سرطان را افراد مسن تشكیل می‌دهند اما آمار مرگ و‌میرها و معلولان سوانح رانندگی را جوانان و سرپرست‌های خانواده تشكیل می‌دهند.
خانه‌نشيني برخي معلولان به دليل كمبود خدمات
رئیس كرمی گفت: برخي از معلولان به دليل طي نكردن دوره‌هاي توانبخشي و كمبود اين خدمات، خانه‌نشين مي‌شوند، در حالي كه توانبخشي به موقع و كافي مي‌تواند معلولان را از خانه‌نشيني و فاصله گرفتن از زندگي روزمره نجات دهد.
وی با اشاره به اینکه درخصوص تعرفه‌ها و آيين‌نامه‌ها نقص داريم، نداشتن تخت و مراكز تخصصي توانبخشي را از كمبودهاي اين حوزه دانست.