kayhan.ir

کد خبر: ۷۱
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۷
وزیر خزانه‌داری آمریکا:

کاهش تحریم‌های ایران در دستور کار نیست

وزیر خزانه‌داری آمریکا در مصاحبه‌ای تاکید کرد صحبت از کاهش تحریم‌های ایران نابهنگام است.

وزیر خزانه‌داری آمریکا در مصاحبه‌ای تاکید کرد صحبت از کاهش تحریم‌های ایران نابهنگام است.
«جاکوب لو» وزیر خزانه‌داری آمریکا در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی» تصریح کرد که صحبت از کاهش تحریم‌ها علیه ایران نابهنگام و زود است.
این اظهارات وزیر خزانه‌داری آمریکا در حالی مطرح شده است که کاخ سفید چندی پیش گفت‌وگوهای اخیر 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) و ایران در «ژنو» را نمایانگر سطح جدیدی از جدیت و استحکام دانست.
به گزارش فارس، جک‌لو در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی در خصوص کاهش تحریم‌ها علیه ایران گفت: صحبت از کاهش تحریم‌ها نابهنگام است. فکر می‌کنم تحریم‌ها کارساز بوده است و این دلیل آغاز مذاکرات (با ایران) است. ما باید مشاهده کنیم که آنها (مقامات ایرانی) گام‌هایی را برای دور شدن از قابلیت تسلیحات هسته‌ای برمی‌دارند. ما باید شواهد واقعی و ملموسی مشاهده کنیم، ‌و ما تا زمانی که چنین گام‌ها و اقداماتی از سوی ایران مشاهده نکنیم، اقداماتی را در خصوص تحریم‌ها انجام نخواهیم داد.
در همین حال سناتور جان‌مک‌کین در اندیشکده بروکینگز به تحلیل شرایط خاورمیانه و چرایی اهمیت فوق‌العاده آن برای آمریکا پرداخت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مک‌کین در این مورد گفت: ما باید به یک سوال اساسی پاسخ دهیم و آن این که چرا باید به خاورمیانه اهمیت بدهیم؟ یک دلیل این است که ما منافع دائمی در خاورمیانه داریم که حتی اگر از این منطقه و چالش‌هایش خسته شویم، اگر به مسائل داخلی اولویت دهیم یا این که دیگر مناطق دنیا برایمان اهمیت پیدا کنند یا اگر در بخش انرژی خودکفا شویم، از بین نمی‌روند. خاورمیانه برای ما از نفت مهمتر بوده است و خواهد بود. آمریکا متحدانی در منطقه دارد که به لحاظ امنیتی به ما وابسته‌اند و بیش از حد تصور آمریکایی‌ها به دفاع ملی ما کمک می‌کنند. خاورمیانه همچنین اهمیت دارد به این علت که بسیاری آن را یک آزمون برای اعتبار و اراده آمریکا می‌دانند. تصور در چندین دهه گذشته این بوده است که آمریکا دشمنان را در منطقه باز می‌دارد و از متحدانش حمایت می‌کند. تصور این بوده است که ما به ایران اجازه نمی‌دهیم به توانمندی هسته‌ای دست پیدا کند. از این رو اگر آمریکا چنین سیگنال دهد که مایل یا قادر نیست به تعهدات خود عمل کند، این پیام با صدای بلند و فراتر از منطقه خاورمیانه شنیده خواهد شد.
دلیل بهتر دیگری که باید به خاورمیانه اهمیت بدهیم این است که این منطقه هم‌اکنون دستخوش ناآرامی و قیام‌هایی است که از زمان سقوط امپراطوری عثمانی سابقه نداشته است. فقط از طریق هواپیماهای بدون سرنشین یا حملات شبانه نمی‌توانیم پیروز شویم بلکه با کمک به مردم منطقه می‌توانیم امید داشته باشیم. جبهه تندروها مصمم است در این جنگ پیروز شود. ما باید به این درخواست‌ها پاسخ دهیم، ما باید نقش رهبری ایفاء کنیم. ما به یک استراتژی جایگزین نیاز داریم تا با آن به رهبران میانه رو کمک کنیم. این راهبرد باید با مسئله سوریه شروع شود. من با پایان مسالمت‌آمیز بحران موافقم. اوضاع سوریه پیچیده است و گزینه آرمانی برای آن وجود ندارد اما ما باید واقع‌بین باشیم زیرا نمی‌توانیم با نیروی زمینی مشکل را حل کنیم. اما می‌توانیم با کمک به مخالفان میانه‌رو توازن قوا را تغییر دهیم. اقدام قاطعانه در سوریه موجب می‌شود زمینه خاموش شدن تنش‌های فرقه‌ای در منطقه فراهم شود. راهبرد ما برای خاورمیانه همچنین باید شامل تقویت ظرفیت‌های نیروهای امنیتی در سراسر منطقه به ویژه شمال آفریقا باشد. مصر به پلیس جدید نیاز دارد، تونس به تقویت امنیت مرزی نیاز دارد و لیبی تلاش می‌کند یک نیروی امنیت ملی داشته باشد. این کشورها نمی‌خواهند که القاعده بر آنها مسلط شود. ارتش آمریکا بهتر از هرکسی قادر است این کار را انجام دهد.