سازمان تامین اجتماعی:
مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری جزو سابقه پرداخت حق بیمه محسوب میشود
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری جزو سابقه پرداخت حق بیمه محسوب میشود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، پرداخت غرامت دستمزد یکی از انواع حمایتهای تامین اجتماعی است که از سوی این سازمان به بیمهشدگانی که به سبب بیماری یا آسیبهای ناشی از حادثه، به طور موقت قادر به کار نیستند، پرداخت میشود.
براساس این گزارش بیمهشدگانی که تحت معالجات پزشکی یا درمانهای توانبخشی قرار میگیرند، چنانچه برحسب تشخیص پزشک معالج، به طور موقت قادر به کار نباشند، استحقاق دریافت غرامت دستمزد را خواهند داشت. نداشتن اشتغال به کار در ایام بیماری، دریافت نکردن مزد یا حقوق، عدم قطع رابطه کارگر و کارفرمایی قبل از شروع بیماری، تایید مدت استراحت بیمه شده توسط پزشک معالج یا شورای پزشکی تامین اجتماعی و عدم بازخرید، استعفا یا اخراج بیمه شده در ایام بیماری، شرایط دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری است.
گفتنی است، برای مدت پرداخت این نوع غرامت، محدودیت زمانی و تعداد دفعات وجود ندارد و تا زمانی که بیمه شده برحسب تشخیص سازمان تامین اجتماعی قادر به کار نباشد و به موجب قوانین این سازمان، از کار افتاده شناخته نشده باشد، پرداخت غرامت دستمزد ادامه مییابد و مدت دریافت آن جزو سابقه پرداخت حق بیمه محسوب میشود. غرامت دستمزد بیمه شدهای که بر اثر حادثه یا بیماری حرفهای قادر به کار نباشد و یا بر اثر بیماری عادی در بیمارستان بستری شود، از اولین روز محاسبه و پرداخت میشود.
براساس مقررات، در صورتی که بیمه شده بر اثر بیماری عادی قادر به کار نباشد و به صورت سرپایی درمان شود، غرامت دستمزد از روز چهارم محاسبه و پرداخت میشود.
قابل ذکر است، در صورتی که بیماری بیمه شده در ادامه بیماری قبلی باشد و یا بیمه شده ابتدا به صورت سرپایی درمان و بعد بستری شود و همچنین در مورد جانبازان انقلاب اسلامی که بیمهشدگان بر اثر بیماری عادی قادر به کار نیستند و در بیمارستان نیز بستری نمیشوند، غرامت دستمزد ایام بیماری از روز اول محاسبه و پرداخت میشود.
بیمهشدگان واجد شرایط برای دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری باید گواهی پزشکی خود را به شعبه تامین اجتماعی ارائه کنند. گواهی پزشکی بر حسب مدت استراحت بیمه شده توسط مراجع مربوطه تایید میشوند.
چنانچه مدت استراحت بیمه شده در هر نوبت از 7 روز بیشتر نباشد یا در طول سال 15 روز یا کمتر باشد تایید آن توسط پزشک معالج کافی خواهد بود و در صورتی که مدت استراحت بیش از 15 روز در سال و کمتر از 60 روز باشد، باید به تایید پزشک معتمد سازمان برسد.
گفتنی است، در صورتی که مدت استراحت بیمه شده 60 روز و بیشتر در سال باشد، باید به تایید شورای پزشکی تامین اجتماعی برسد.
میزان غرامت دستمزد ایام بیماری بیمهشدگان براساس آخرین مزد یا حقوق روزانه آنان پیش از وقوع بیماری محاسبه میشود.
لازم به ذکر است، برای دریافت این نوع غرامت بیمه شده باید اصل دفترچه درمانی و گواهی پزشکی معتبر را به شعبه سازمان تامین اجتماعی ارائه کنند.
در همین حال سید تقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اینکه طبق قانون کار تمام کارگران باید به طور اجباری تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند، گفت: هماکنون 9 میلیون نفر بیمه شده اجباری، یک میلیون نفر بیمه شده مشاغل آزاد اختیاری و سه میلیون و 400 هزار نفر بیمه شده توافقی همانند قالیبافان در کشور وجود دارد.
وی در پاسخ به سؤال از قطع بیمه قالیبافان، افزود: بیمه قالیبافان همچنان ادامه دارد، اما به دلیل اینکه منابع آن از سوی دولت قطع شده، بیمه شده جدیدی به آمار اضافه نمیشود.