kayhan.ir

کد خبر: ۶۹۸۶۵
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۴

احتمال اخراج 6 میلیون کارگر چینی

چین برای مقابله با معضل مازاد تولید، تدابیر شدیدی در دستور کار دارد که احتمالاً به بیکاری میلیون‌ها کارگر در این کشور منجر می‌شود. ظاهراً این برنامه قرار است طی سه سال به اجرا گذاشته شود.



بسیاری از واحدهای تولیدی دولتی در چین کالاهایی تولید می‌کنند که خریدار واقعی ندارند. اغلب این کارخانه‌ها با وام‌های بانکی و به طور مصنوعی سرپا نگه داشته شده‌اند.
چنین کارخانه‌هایی «زامبی» خوانده می‌شوند؛ اصطلاحی برگرفته از افسانه‌ها و اساطیر آفریقایی‌تباران حوزه دریای کارائیب که به مرده‌های بازگشته به حیات یا مرده‌های متحرک اطلاق می‌شود.
دولت چین قصد دارد شریان‌های مالی این مرده‌های متحرک را قطع کند و گمان می‌رود این اقدام بیکاری پنج تا 6 میلیون کارگر چینی را به دنبال داشته باشد.
خبرگزاری رویترز این خبر را به نقل از دو مقام نزدیک به دولت چین مخابره کرده و می‌افزاید این طرح در سه سال آینده به اجرا گذاشته می‌شود. این برنامه بزرگترین اخراج دسته جمعی کارگران در چین طی 20 سال گذشته خواهد بود. واحدهای تولیدی دولتی چین در سال‌های 1998 تا 2003 در مجموع 28 میلیون کارگر را از کار بیکار کرده‌اند.
وزارت صنایع چین تاکنون به این گزارش واکنشی نشان نداده است. مطابق آمار بانک جهانی، شمار شاغلان بالقوه در چین به 800 میلیون نفرمی‌رسد. به عبارت دیگر این تعداد چینی می‌توانند جذب بازار کار شوند.
روز دوشنبه وزارت کار چین از اخراج یک میلیون و 800 هزار کارگر شاغل در صنایع زغال سنگ و فولاد خبر داد اما زمان دقیق برکناری آنها را اعلام نکرد. گفته می‌شود تا پایان سال جاری میلادی هزاران معدن زغال سنگ تعطیل می‌شوند و تولید فولادکاهش می‌یابد.
بیکاری کارگران در واحدهای تولیدی کوچک و متوسط چین نیز در جریان است و شدت آن در هفت سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
روزنامه «استریت تایمز» سنگاپور نیز در شماره اخیر خود به حساس بودن موضوع تعدیل نیروی کار در چین اشاره کرد و نوشت: به دلیل همین حساسیت از مسئولان خواسته شده فعلاً جزئیات این برنامه را رسانه‌ای نکنند. پیش‌بینی می‌شود طی سه تا پنج سال آینده نزدیک به 150 میلیون تن از ظرفیت تولید فولاد و 500 میلیون تن تولید زغال سنگ درچین کاسته شود. بنابر این گزارش «فونگ فی»، معاون وزیر صنایع چین گفته برای تعدیل نیروی کار تا دو سال دیگر بیش از 15 میلیارد دلار اختصاص داده شده است.