خبرهای انتخاباتی
رفقای شهرام جزایری در مجلس ششم مدعی مبارزه با فساد شدند!
نماینده مجلس ششم بدون اشاره به دریافت کمک تعدادی از نمایندگان این دوره از شهرام جزایری یکی از مفسدین اقتصادی مدعی شد: مجلس ششم مجلسی بود که در برابر فساد سکوت نکرد اما مجالس بعدی با سکوت خود در برابر فساد موجب شکلگیری بزرگترین اختلاسها و فسادها در طول تاریخ شدند!
علی تاجرنیا در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به فضای انتخاباتی مدعی شد: اکنون این امید وجود دارد که اصلاحطلبان در تهران و شهرهای بزرگ پیروز شوند و نتیجه شگفتانگیز رقم بخورد به عبارت دیگر در هر کرسی که اصلاحطلبان امکان رقابت داشته باشند امکان پیروزی دارند.
او درباره مستندات منتشر شده درباره مجلس ششم اظهار داشت: مجلس ششم به صورت بسیار مظلومانهای در طول ۱۶ سال گذشته مورد هجوم قرار گرفته و امکان دفاع از خود را نداشته و به غلط مجلسی افراطی معرفی شده است.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران با بیان اینکه برخی فلسفه وجودی مجلس را نمیدانند، یادآور شد: نماینده مجلس باید به دنبال استیفای حقوق و دفاع از مردم باشد و کسانی که در دفاع از مردم و حکومت مردم را انتخاب نمیکنند فلسفه مجلس را نمیدانند و آن را زیر پا گذاشتهاند.
تاجرنیا تاکید کرد: مجلس ششم مجلسی بود که در برابر فساد سکوت نکرد اما مجالس بعدی با سکوت خود در برابر فساد موجب شکلگیری بزرگترین اختلاسها و فسادها در طول تاریخ شدند!
گفتنی است تعدادی از نمایندگان مجلس ششم و از جمله الیاس حضرتی یکی از نامزدهای کنونی اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس دهم از شهرام جزایری یکی از مفسدین اقتصادی پول گرفته بودند.
حضور کرباسچی یکی دیگر از مفسدین اقتصادی که در دادگاه به خاطر مفاسد متعدد محکوم شده است در پشت پرده لیست اصلاحطلبان این سوال را در افکار عمومی به وجود آورده است که چرا لیست مدعیان فساد را مفسدین اقتصادی چیدهاند؟!
هراس از شکست و هذیانگویی مدعیان اصلاحات!
رسانههای اصلاحطلب و برخی چهرههای آن، این روزها ادعاهایی را مطرح میکنند که به نظر میرسد، هراس از نتیجه انتخابات آنان را دچار یک قفلشدگی ذهنی کرده است.
روزنامه حامی هاشمی رفسنجانی دیروز در گزارشی و با اتکاء به جدیدترین اظهارات محمدرضا عارف مدعی شد که اصولگرایان برای مقابله با جریان اصلاحات در تهران، تلاش دارد تا مردم را به سفر در روز 7 اسفند ترغیب کنند!
روزنامه آرمان در این زمینه مدعی شد که شایعهای در تهران مطرح شده که روز شنبه، فردای انتخابات 7 اسفند تعطیل بوده و لذا مردم ترغیب به مسافرت از پایتخت شوند.
گفتنی است این شایعه و این خط خبری در حالی از سوی اصلاحطلبان طرح و بیان میشود که طی روزهای گذشته در جلسات شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان نگرانی عمیقی نسبت به نظرسنجیهای فعلی و شرایط نامطلوب اصلاحطلبان طرح و بیان شده بود. به نظر میرسد طرح این گونه شایعات و ادعاها از سوی اصلاح طلبان ناشی از تزریق روحیه به حامیان خود و نیز قفلشدگی ذهنی ناشی از شرایط نابسامان در جبهه اصلاحات میباشد.
یک جامعهشناس نزدیک به جریان اصلاحات، امکان پیروزی اصولگرایان در انتخابات را بیش از اصلاحطلبان دانست.
تقی آزاد ارمکی در یادداشتی با تاکید بر اینکه اصولگرایان در انتخابات گذشته توانستهاند، 30 نفر اول خود را وارد مجلس کنند، تاکید کرد که بدنه اصلاحطلب و هواداران اصلاحات در جامعه به دلايلي از راي دادن به كل ليست معرفي شده خودداري ميكنند و اين امر نيز به رفتار تشكيلاتي اصولگرايان و اصلاحطلبان بازميگردد.
وی در این زمینه مدعی نگاه دمکراتیک اصلاحطلبان به فرایندهای انتخاباتی در میان خود شد و تصریح کرد: فراهم كردن يك ليست 30 نفره و مجاب كردن يك فرد حامي جريان اصلاحطلب براي راي دادن به آن ليست، براساس علايق همه ديدگاههاي اصلاحطلبانه سختتر از جريان اصولگراست اما اصولگرايي يك تعبير كاملا ايدئولوژيك است.
ارمکی در ادامه یادداشت خود که در روزنامه آرمان منتشر شد با اذعان به نبود یک مفهوم مرکزی وحدتبخش در میان اصلاحطلبان، با تاکید بر اینکه وحدت ميان اصولگرايان بيشتر از اصلاحطلبان است، نوشت: در دورههايي كه اصولگرايان بر مسند امور بودهاند دعواي بزرگي را ميان آنها شاهد نبوديم و اگر هم دعوايي وجود داشته است همواره كوتاه آمدهاند و اجازه ندادهاند دعواي درونجناحي آنها به بيرون منتقل شود. چرا كه همواره اختلافات خود را به يك مفهوم مركزي ارجاع دادهاند اما اصلاحطلبان از بدو حركت فراگير سياسي خود، دچار اختلافنظرهاي زيادي بودهاند؛ زيرا آنان از مفاهيم و آرمانهاي مورد نظر خود، تلقيهاي مختلفي داشته و بر سر تبيين آنها با هم به مباحثه پرداختهاند.
تقی آزاد ارمکی در عین حال مدعی نمره بهتر اصلاحطلبان نسبت به اصولگرایان از نظر رعايت معيارهاي دموكراتيك شد.
توهین بیشرمانه خبرگزاری اصلاحطلب به آیات موحدی کرمانی و یزدی
خبرگزاری اصلاحطلب ایلنا در گزارشی ضمن توهین بیشرمانه به آیات یزدی و موحدی کرمانی تلاش کرده است تا نشان دهد اصولگرایان دچار تشتت آرا هستند و اجماعی در کار نیست!
این خبرگزاری اصلاحطلب در گزارش خود با بیشرمانهترین تعابیر به بزرگان انقلاب از جمله آیات موحدی کرمانی و یزدی توهین کرده و سعی در القای تشتت در گفتمان اصولگرایی کرد.
در این گزارش آمده است: بعد از گذشت ده روز از تبلیغات خبرگان خبری از لیست مورد حمایت جامعتین در تهران دیده نمیشود. در عوض در کنار بنرهای بزرگ و زرد اصولگرایان که تمامی شهر را پوشانده است، فهرست دیگری با نام اصولگرایی و با امضای جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی نصب شده است. فهرستی که در آن نه نامی از رئیسجمهور است و نه نامی از هاشمی رفسنجانی.
ایلنا در ادامه گزارش هتاکانه خود آورده است: اگرچه پایداریها و ایثارگران چکشهای خود را برداشتند تا میخهای تابوت اصلاحطلبان را سفت کنند، اما به نظر میرسد آنچه در تابوت قرار گرفته است، پیکر پیرمردان دیروز جناح راست است. جایی که شنیده میشود برخی پیران اصولگرا هر کاری میکنند و هر حرفی میزنند تا بذرپاش و فروزنده نامشان را در لیست اصولگرایان قرار دهند.
به نظر میرسد حضور اصلاحطلبان با 11 لیست در انتخابات مجلس و خبرگان و تشتت عجیب و باورنکردنی موجود در این جریان کار را به جایی رسانده است که مدعیان اصلاحات برای پوشاندن اختلافات خود هتاکی به بزرگان انقلاب را در دستور کار خود قرار دادهاند.
آیتالله مدرسی یزدی: تا آخرین لحظه شورای نگهبان نظارت و اعمالنظر میکند
عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر اینکه شورای نگهبان تا آخرین لحظه نظارت و اعمال نظر میکند، گفت: آزمون علمی خبرگان به همه ابلاغ شده بود و اصل دعوت از طریق صدا و سیما انجام شد.
آیتالله مدرسی یزدی در گفت و گویی با فارس اظهار داشت: وقتی یک مرکز علمی معتبر میگوید شخصی دارای مدرک کارشناسی ارشد است یا مثلاً سازمان مدیریت و برنامهریزی میگوید فلان شغل همطراز فلان سمت است، شورای نگهبان قبول میکند، در انتخابات خبرگان هم چنین چیزی است. مرجع تشخیص صلاحیتها اعم از صلاحیت علمی، اخلاقی و سیاسی فقط فقهای شورای نگهبان هستند.
وی ادامه داد: وقتی فقهای شورا تصدیق کردند که فردی دارای این خصوصیات است بر طبق قانون شورای نگهبان میپذیرد؛ چون مرجعی که قانون تعیین کرده اعلام میکند آنها دارای صلاحیت هستند یا اگر فقهای شورای نگهبان اعلام کردند که شخصی دارای صلاحیت نیست، شورای نگهبان آن را میپذیرد و نظارت عام و استصوابی مجموعه شورای نگهبان آن است که ملاحظه کنند این تأیید یا رد صلاحیتها توسط فقها انجام شده است نه مرکزی دیگر.
وی در این باره که برخی میگویند شورای نگهبان تعدادی از نامزدها را به دلیل عدم التزام به اسلام رد کرده است گفت: واضح است اگر کسی بند یک ماده 28 را ببیند متوجه میشود که آنجا شرط کرده است شخص باید اعتقاد به اسلام و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی داشته باشد؛ هرکس ابراز کند من مسلمانم، مسلمان است. بنده یاد ندارم شورای نگهبان کسی را فقط به خاطر عدم اعتقاد به اسلام رد کرده باشد؛ حدود 12 سال است در شورای نگهبان برای انتخابات متعدد حضور داشتهام اما چنین مسئلهای را به خاطر ندارم.
وی همچنین گفت: اگر کسی خلاف قانون عمل کند یعنی به قانون التزام ندارد، اگر کاری کند که خلاف شرع است، یعنی التزام به احکام اسلامی ندارد، چون نظارت در تمام روند انتخابات وجود دارد و تا آخرین لحظه، شورای نگهبان نظارت و اعمال نظر میکند و چه بسا از این اعمال کشف میکند که از اول فرد خاطی صلاحیت نداشته است.
آیتالله مدرسی یزدی در ادامه گفت: منتهی چون این دو شرط ـ یعنی اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی ـ کنار هم آمده گاهی در نامههایی که نوشتهشده میگویند به خاطر صدر یک ماده 28، معلوم است مقصود عدم التزام عملی است؛ این هم به این معناست که فرد در جاهایی با احکام اسلام عملاً مخالفت کرده است و اگر عدم احراز باشد یعنی هرچه تلاش کردیم با همه نیروهایی که داشتیم نتوانستیم بفهمیم این فرد این شرط را دارد، وقتی شورای نگهبان کسی را نمیشناسد چگونه اذعان کند او عملاً ملتزم به اسلام است.
وی درباره امتحان علمی خبرگان نیز گفت: آن مقدار که از لحاظ اداری و سازمانی مطلع هستم این موضوع به همه ابلاغ شد، یعنی یا از طریق صدا و سیما یا پیامک و یا هر دو، یا حتی از راههای دیگر نیز از افراد برای آزمون دعوت شد و بنابراین طبق قاعده نباید اتفاق غیرمعمولی افتاده باشد. احیاناً اگر جایی هم مشکل اتفاق افتاده باشد ـ که نمیتوان این را هم گفت ـ باید درباره آن بررسی صورت بگیرد.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: بههرحال از طریق صدا و سیما اصل دعوت انجام شده است، مگر بحث نامنویسی نامزدها غیر از طریق صدا و سیما و رسانهها اطلاعرسانی و اعلام شد؟ آیا برای نامنویسی در انتخابات به داوطلبان پیامک ارسال شد یا آنها از طریق صدا و سیما یا سایر رسانهها مطلع شدهاند؟!
مرندی: حمایت دشمن از برخی نامزدها نقطه انحراف آنها است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه حمایت دشمن از برخی نامزدها به منزله نقطه انحراف آنهاست، گفت: اگر این نامزدها صریح موضع نگیرند، باید از عواقب آنها ترسید.
سیدعلیرضا مرندی در گفتوگو با مهر، با اشاره به تلاش کشورهای غربی برای نفوذ در انتخابات و با یادآوری حمایت اخیر شبکههای انگلیسی از برخی نامزدهای خبرگان و مجلس، اظهار داشت: به نظر میرسد که هر وقت ما محکم نایستادهایم و خود را مخالف آنها نشان ندادهایم، آنها به ما امید میبندند و میخواهند از این راه وارد شوند.
وی ادامه داد: امام راحل (ره) همواره گوشزد میکردند که اگر دشمن از ما تعریف کرد، باید ناراحت باشیم و ببینیم چه کردهایم که آنها از ما تعریف میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر لحظه باید متوجه باشیم که حمایت دشمن از ما به منزله نقطه انحراف ماست، تاکید کرد: از افرادی که انگلیسیها به نفع آنها صحبت کردهاند میخواهیم که هرچه سریعتر موضع جدی بگیرند و اعلام برائت کنند و یا حتی از نامزدی انصراف دهند تا به غربیها بفهمانند که ما اهل دودستگی نیستیم که وسیلهای برای اهداف آینده دشمن شویم.
مرندی تصریح کرد: اگر انصراف نمیدهند، حداقل صریح اعلام موضع کنند و دوپهلو صحبت نکنند؛ در غیر این صورت باید از عواقب اینها بترسیم، چراکه احتمال میرود بخواهند امروز مواضع دوپهلو بگیرند و بعدها از حمایت دشمن بهرهبرداری کنند.
وی در ادامه با اشاره به قرار گرفتن برخی نامزدهای جریان اصولگرا در خارج از لیست ائتلاف اصولگرایان اظهار داشت: فرض بر این است که انسان حضور در عرصه انتخابات را برای خدا انجام میدهد؛ بنابراین دوستانی که خارج از فهرست قرار گرفتهاند و احتمالا میخواهند جداگانه تبلیغات کنند باید کلاه خود را قاضی کنند که این کار آنها چه منافع و چه مضراتی برای جریان انقلابی کشور دارند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعداد افراد صاحب صلاحیت در بین نامزدهای اصولگرا بسیار زیاد بوده است، تصریح کرد: من تعجب کردم که تدوینکنندگان فهرست ائتلاف اصولگرایان با چه سختی و زحمتی این افراد را گزینش کردهاند و به این فهرست ۳۰ نفره رسیدهاند.
مرندی ادامه داد: من نیز برای بعضی افراد خارج از لیست احترام قائل هستم اما معتقدم هرکسی که به اصولگرایی و نظام ولایی اعتقاد دارد، باید به منافع کشور توجه کند که آرا شکسته نشود، ولو اینکه صاحب حق باشند، اما از حضور صرفنظر کنند تا این فهرست رای بیاورد.
حضور اصلاحطلبان با 11 فهرست در انتخابات مجلس و خبرگان
اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان تاکنون ۱۱ لیست تحت عناوین و با شعارهای مختلف ارائه کردهاند.
به گزارش تسنیم، با اعلام لیستهای انتخاباتی از سوی جریانهای مختلف برای انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی تاکنون 14 لیست از سوی جریانها و گروههای مختلف تحت عناوین متفاوت ارائه شده است.
اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی تنها با یک فهرست (لیست ائتلاف بزرگ اصولگرایان) شرکت کردهاند.
در انتخابات خبرگان نیز جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز لیست دادهاند. تفاوت دو لیست جامعتین تنها در یک نام است.
با این حال اصلاحطلبان در این انتخابات با 11 فهرست شرکت کردهاند.
نامه احمد توکلی به هاشمی رفسنجانی
سخن از تعریف نیست انگلیس رسما از شما و لیستتان پشتیبانی میکند
احمد توكلي با ارسال نامهاي به هاشمي رفسنجاني، نسبت به حمايت رسانههاي انگليسي از فهرست مورد نظر وی هشدار داده است.
به گزارش الف، در بخشی از این نامه آمده است: وقاحت انگلیس در دخالت آشکار انتخاباتی چنان تکاندهنده است که اگر همه نیروهای وطندوست و شخصیتهای نظام در برابر آن نایستند، دیر یا زود خانه سِدان برپا میشود و دیگهای پلو در سفارت انگلستان برای غربزدگان، روشنفکرنمایان و عوامل ضد انقلاب که به سفارت پناهنده میشوند و یا کسانی که ناخواسته و نادانسته به این وادی خیانت کشیده شوند، بار گذاشته خواهد شد.
وی ادامه داده است: جنابعالی آن همه فداکاری و مبارزه پیش و پس از انقلاب را که خود در اکثر آنها حضور داشتهاید، به خاطر دارید، و به جنایات انگلیس در ایران و تاثیر نفوذ این کشور در تخریب و انحراف مشروطیت و سقوط دولت ملی در قضیه نهضت ملی شدن صنعت نفت و کودتای ننگین 28 مرداد واقفید. به همین دلیل خطر بزرگی که از این حیث انقلاب را تهدید میکند بر شما بیش از دیگران آشکار است.
توکلی افزوده است: مدتی است که رهبری با جدیت خطر نفوذ را مکرراً تذکر میدهند. از جنابعالی زیبنده است که با ایشان همراهی فعال داشته باشید. زیرا در یک گردنه بسیار مهم، یکی از کثیفترین و خبیثترین دشمنان ملت، آشکارا در سیاسیترین امر کشور که انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باشد دخالت میکند. اینجا هاشمی رفسنجانی باید کسی باشد که چنان سیلی به چهره پلید انگلیس بزند که نه تنها همه انقلابیون را برانگیزد، بلکه مردم شریفی را که ممکن است گرفتاریها نگذارد در این امور وقت صرف کنند، نسبت به خطر بزرگی که کیان استقلال ملی را هدف گرفته است هوشیار نماید.
حقیقت دیگری که موضعگیری مستمر و قوی شما را در این امر خطیر ضروری میسازد اصرار و هشدار امام بود که مکرراً میفرمود اگر دشمن از کسی تعریف کرد فرد باید به خودش بنگرد که چه کرده است که چنین بلایی متوجه وی شده است. خود شما بارها به همین استناد به دستهبندی نیروهای داخلی پرداختهاید، حالا سخن از تعریف نیست، بلکه صریحاً از جنابعالی و فهرست انتخاباتی ذیربط پشتیبانی میکنند و از مردم ایران میخواهند که به افراد مشخصی رای بدهند و به افراد مشخص دیگری رای ندهند. اینجا پای دخالت آشکار یک دشمن دیرینه ایران در امور کشور در میان است، نه تعریف و تمجید یک رسانه دشمن از یک فرد، پاسخ درخوری میخواهد که شما را گرفتار اتهام نسازد.
فاطمه هاشمی: نفوذیها، حزباللهیها هستند /هیچ نفوذیای در خارج نیست!
دختر هاشمی رفسنجانی بدون اشاره به این واقعیت که بسیاری از اصلاحطلبان در سالهای گذشته به دشمنان ایران پناه بردهاند گفت: هیچ نفوذیای نیست که در خارج کشور باشد. نفوذیها در داخل، خود حزباللهیهای کشور هستند!
به گزارش جهان، فاطمه هاشمی رفسنجانی، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در همایش حامیان دولت و آیین رونمایی از کاندیداهای حزب اعتدال و توسعه استان بوشهر گفت: زمانی که رفسنجانی رد صلاحیت شد مردم با رای خود روحانی را انتخاب کردند و امروز که ما رد صلاحیتهای بیشماری را داریم این اتفاق مثل گذشته رخ خواهد داد و اکثریت جامعه با محدودیت و تنگناهایی که برایشان ایجاد شده است بهترین نماینده را راهی مجلس خواهد کرد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه بیان کرد: البته تخریبها آغاز شده و صحبتهای زیادی از جمله نفوذ و حمایت بیگانه مطرح است که همه اینها به منزله این است که شما در انتخابات شرکت نکنید و افرادی که مورد اعتماد شما هستند به آنها اعتماد نکنید ولی توجه داشته باشید هیچ نفوذیای نیست که در خارج کشور باشد نفوذیها در داخل، خود حزباللهیهای کشور هستند!
فاطمه هاشمی به این واقعیت اشاره نمیکند که بسیاری از اصلاحطلبانی که امروز به دشمن پناه برده و در رسانههای دشمن فعالیت میکنند چند سال پیش در نشریات زنجیرهای مینوشتند و یا حتی نماینده مجلس بودهاند.
آنان که در مجلس ششم هر آنچه خواستند علیه کشور و منافع ملی انجام دادند نفوذی بودند یا کسانی که از اقشار مستضعف جامعه بوده و در حمایت از نظام اسلامی و ولایت فقیه از جان و مال خود گذشتهاند؟
انصراف وزیر سابق جهاد کشاورزی از کاندیداتوری به نفع ائتلاف اصولگرایان
صادق خلیلیان وزیر سابق جهاد کشاورزی طی اطلاعیهای به نفع ائتلاف بزرگ اصولگرایان از نامزدی در رقابتهای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی انصراف داد.
در بخشی از اطلاعیه آمده است: در جریان تنظیم لیست نامزدهای ائتلاف اصولگرایان توافق شد که پس از تعیین لیست 30 نفره برای تهران، سایرین در حمایت از آن، انصراف خود را اعلام نمایند. اگر چه در تهیه لیست نهایی، انتقاداتی به آن وارد شده است، اما به نظر اینجانب در این مقطع حساس، باید اختلاف نظر و انتقادات را در جهت حفظ وحدت و حمایت از آرمانهای انقلاب اسلامی کنار گذاشت و به عهد خود پایبند بود.