kayhan.ir

کد خبر: ۶۹۰۴۷
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۰
سخنگوی حزب حاکم فاش کرد

تحرکات سفارت آمریکا برای کودتا علیه دولت آفریقای جنوبی

حزب حاکم آفریقای جنوبی از تحرکات مشکوک سفارت آمریکا در «پرتوریا» برای «تغییر نظام سیاسی» این کشور خبر داد.


به گزارش خبرگزاری فارس، «کیت کوزا» سخنگوی حزب حاکم «کنگره ملی آفریقا» در آفریقای جنوبی، از تحرکات مشکوک سفارت آمریکا در «پرتوریا»‌خبر داد و گفت: «دولت واشنگتن باید نسبت به این تحرکات غیرعادی برخی دیپلمات‌هایش در آفریقای جنوبی توضیح دهد.» کوزا گفت: «به نظر می‌رسد که فعالیت‌های غیرمعمولی در سفارتخانه آمریکا جریان دارد و حزب حاکم نگرانی‌های خود را در این زمینه، از مجاری دیپلماتیک به اطلاع واشنگتن خواهد رساند.
پیش از این نیز «گوید مانتاش» در پایتخت آفریقای جنوبی گفته بود، «آمریکا در حال زمینه‌سازی چیزی شبیه ماجرای بهار عربی با هدف تغییر نظام در آفریقای جنوبی است. عناصر تغییر نظام می‌خواهند مشابه مصر و لیبی، به سمت قدرت خیز بردارند.»
مانتاش در ادامه سخنانش، به‌طور دقیق‌تر به توطئه آمریکا اشاره کرد و حرف‌هایی را زد که مخاطب را به یاد توطئه‌های واشنگتن طی دهه اخیر در کشورهای گرجستان، اوکراین، قرقیزستان و برخی کشورهای دیگر می‌‌اندازد؛ او گفت: «ما از برنامه‌ای مطلع هستیم که براساس آن، جوانان کشور آفریقای جنوبی به مدت شش هفته به آمریکا برده (و آموزش داده) می‌شوند و سپس، (آمریکایی‌ها) آنها را بازگردانده و در مکان‌هایی مستقر می‌کنند.»
آمریکا علاوه بر اینکه موقتا بیداری اسلامی در کشورهای مصر و تونس را منحرف کرد و عناصر سکولار را به قدرت رساند، در کشورهای گرجستان، اوکراین و قرقیزستان از طریق نهادهای به اصطلاح مدنی، شورش‌های خیابانی راه انداخت و حتی در اوکراین و گرجستان موفق شد نظام سیاسی را واژگون کند.
نمونه مشابه آنچه که مانتاش در مورد آفریقای‌جنوبی گفت، در گرجستان اتفاق افتاد و آمریکا شماری از جوانان این کشور را مستقیما آموزش داد تا در براندازی نظام و پس از آن، نقش بازی کنند.
در ظاهر به نظر می‌رسد که دلیلی برای براندازی نظام آفریقای جنوبی وجود ندارد، ولی وقتی این نکته را در نظر بگیریم که آفریقای‌جنوبی به عنوان عضوی از پیمان «بریکس» نقش موثری را در دور زدن تحریم‌های آمریکا و غرب علیه روسیه بازی می‌کند، آن وقت به دلیل خصومت واشنگتن پی می‌بریم. پنج کشور آفریقای جنوبی، برزیل، هند، چین و روسیه عضو بریکس هستند و به تنهایی، یک قطب  اقتصادی در جهان را تشکیل می‌دهند، قطبی که به خاطر دربرگیری اقتصادهای بزرگ و جمعیت بسیار زیاد، هر تحریم غربی را می‌تواند خنثی کند.