ظریف در پارلمان اروپا:
آنهایی هدف موشکهای ایران هستند که هوس تعدی و تجاوز دارند
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بروکسل گفت: برنامه موشکی ایران تعارضی با قطعنامه شورای امنیت ندارد بلکه صرفا دفاعی است و کشورهایی را هدف خواهد گرفت که هوس تعدی و تجاوز به ایران را داشته باشند.
ظریف در ادامه دیدارهای روز گذشتهاش در بروکسل در کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در جمع 71 عضو این کمیته و همچنین تعداد زیادی از دیگر نمایندگان پارلمان اروپا با بیان این که ایران در عین این که هیچگاه قصد تجاوز به هیچ کشوری ندارد، نسبت به دفاع از استقلال و تمامیت ارضی خود قاطع عمل خواهد کرد، گفت: جنگافروزی عربستان و برخی شرکای آن در منطقه نتیجه اشتباه محاسباتی این کشور در فهم معادلات منطقهای است.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به توافق هستهای تصریح کرد: فکر میکنم اتحادیه اروپا و ایران میتوانند به خاطر این واقعیت که نشان دادند دیپلماسی کارآمد است، افتخار کنند، دلیل این امور تغییر پارادایمی بود که از طریق آن به موضوعات میپرداختیم. همچنین باید رویکردهای چندجانبه را در حل مشکلات منطقهای و جهانی اتخاذ کنیم.
ظریف حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق را بنا به درخواست دولتهای قانونی این کشورها و مطابق با حقوق بینالملل دانست و اظهار داشت: اقدامات ایران با هدف ممانعت از سلطه گروههای تروریستی صورت میگیرد اما برخی کشورها تروریستهای تکفیری را به عنوان متحدان و ابزار چانهزنی خود در معادلات منطقهای تقویت میکنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به بهانههای حقوق بشری برخی نمایندگان پارلمان اروپا با طرح این سوال که چه کسی در منطقه ما مستحق تحریمهای حقوق بشری است؟ و با بیان این که اگر بنا بر شماتت و سرزنش باشد چیزهای بسیاری است که میتوان درباره رویکرد غرب نسبت به مقوله حقوق بشر مطرح کرد، نمایندگان پارلمان اروپا را به تأمل و تفکر در مورد وضعیت اسفناک یمن و بمبارانهای مداوم مناطق غیرنظامی توسط عربستان فراخواند و افزود: اصولا در یمن دیگر هدفی برای بمباران نمانده است بهجر انسانهای بیگناه، مراکز بیمارستانی بارها مورد تعرض قرار گرفتهاند.
ظریف تصریح کرد: اتحادیه اروپا در قبال فداکاریهای مالی و جانی ایرانیان برای جلوگیری از ترانزیت مواد افیونی به اروپا چه کرده است جز تحریمهای غیرمنطقی به بهانه حقوق بشر که حتی ارسال تجهیزات فنی برای ردگیری و مقابله با قاچاق مواد مخدر را هم برای جمهوری اسلامی منع کرده است. رویکرد ایران در قبال مقابله با مواد مخدر مسئولانه و صادقانه است.
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که گفتوگو در مورد حقوق بشر نمیتواند یکطرفه و تحکمی باشد، افزود: اتحادیه اروپا در حالی که مردم ایران زیر بمباران دیکتاتور عراق بودند با چشم پوشی از جنایات رژیم صدام، علیه ایران قطعنامه حقوق بشری صادر میکرد.
وی در پاسخ به سؤالات مداخلهجویانه برخی اعضای پارلمان اتحادیه اروپا در مورد ایران، گفت: صندوقهای رأی در ایران تعیین کننده است و طی چند دهه گذشته هر دولت، انتخاباتی را برگزار کرده است که نتیجه آن پیروزی رقیب آن دولت در انتخابات بوده است.