kayhan.ir

کد خبر: ۶۸۶۳۵
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۹

نیویورک تایمز: بحران آوارگان در اتحادیه اروپا شکاف انداخت

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با اشاره به تشدید بحران پناهجویان نوشت این بحران شکاف و دو دستگی میان کشورهای اتحادیه اروپا را برجسته کرده و آنها را مقابل هم قرار داده است.


 طی ماه‌های گذشته بسیاری از کارشناسان و رهبران اتحادیه اروپا با اشاره به هجوم ده‌ها هزار پناهجو به قاره سبز نسبت به فروپاشی اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند. هفته گذشته نیز وزرای خارجه آمریکا و آلمان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با هشدار نسبت به خطر بحران پناهجویان تاکید کردند این بحران موجودیت اتحادیه اروپا را نشانه رفته است. کری شنبه گذشته در این کنفرانس گفت: ما با بزرگترین بحران انسانی در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم روبرو هستیم هجوم گسترده مهاجران به اروپا، یک تهدید نزدیک برای موجودیت قاره اروپا به شمار می‌رود.
معاون صدر اعظم آلمان و وزیر امور خارجه این کشور نیز هفته گذشته  در نامه مشترکی به رهبران سوسیال دموکرات اتحادیه اروپا درباره فروپاشی این اتحادیه در سایه بحران پناهندگان هشدار دادند. در این نامه آمده است که اروپا احتمالا در برابر بزرگترین آزمون تاریخ خود قرار دارد. ماههاست که کشورهای اروپایی درباره تقسیم عادلانه پناهندگان و ابزار بیشتر برای حمایت از مرزهای خارجی مناقشه می‌کنند.
روز سه‌شنبه نیویورک تایمز نیز در سرمقاله خود با اشاره به تشدید بحران پناهجویان نوشت: ائتلاف ناتو آماده است به اروپا برای مقابله با بحران  پناهجویان کمک کند و کشتی‌هایش را برای عملیات تجسس به دریای «اژه» گسیل می‌کند تا تمام شبکه‌های قاچاق انسان که پناهجویان را از ترکیه به یونان می‌رساند رهگیری کنند. همین تصمیم فی نفسه خود خبر از عمق فاجعه دارد.
نیویورک تایمز افزود: کشورهای آلمان؛ یونان و ترکیه که متحمل بیشترین آسیب‌ها از بحران پناهجویان بوده‌اند از ناتو درخواست کمک کرده‌اند. اما نگرانی این سه کشور ابدا بابت خطرات جانی نیست که این پناهجویان راتهدید می‌کند بلکه نگرانی آنها فقط از جانب اثرات سیاسی این بحران برای اروپاست. در اروپا ترس و وحشت از موج ورود پناهنجویان هرگز فروکش نکرده است.به نوشته این روزنامه این بحران با هیچ یک از کشتی‌های «ناتو» در دریای «اژه» حل شدنی نیست .
این بحران، شکافی است که درون اتحادیه اروپا ایجاد شده است. کشورهای این حوزه آنقدر ضعیف‌اند که نتوانسته‌اند به یک جریان انسانی متشکل از انسانهایی درمانده که برای نجات جانشان دست یاری به سوی اروپا دراز کرده‌اند، پاسخی منسجم و انساندوستانه بدهد.