kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۸۶۴
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۱
رئیس سازمان شیلات خبر داد

کاهش تولید هزاران تن میگوی پرورشی در سال جاری

رئیس سازمان شیلات گفت: تولید میگوی پرورشی در کشور از حدود 20 هزار تن در سال گذشته به 17 هزار و 200 تن کاهش یافته است.


به گزارش فارس، حسن صالحی دیروز در نشستی به مناسبت ایام مبارک دهه فجر و تشریح اهم اقدامات این سازمان در سالجاری، با اشاره به اینکه در کشور ما تولید میگوی پرورشی با مشکل روبرو شد، افزود: این موضوع پیگیری شده و برای جبران خسارت تولیدکنندگان 100میلیارد تومان به خسارت‌دیدگان اختصاص یافته که هنوز تعدادی از تولیدکنندگان خسارت‌دیده در میگو موفق به گرفتن خسارت تولید نشده‌اند و بنابراین در کمیسیون اقتصادی دولت برای این دسته 80 میلیارد دیگر بودجه برای جبران خسارت در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه بستر خوبی در کشورهای همسایه از جمله روسیه در پساتحریم برای صادرات آبزیان و میگو فراهم شده است، گفت: ما دائما با بانک‌ها برای اخذ تسهیلات به نفع پرورش‌دهندگان رایزنی می‌کنیم.
وی با بیان اینکه در صنعت پرورش میگو در ابتدای مسیر هستیم، تصریح کرد: به هر حال ممکن است در این صنعت نواقصی وجود داشته باشد که بعضی از این نواقص از جمله خرید خوراک میگوی قاچاق توسط خود تولیدکننده که باعث ضرر و زیان به مزرعه‌اش می‌شود، اجتناب‌ناپذیر است. وی با بیان اینکه اگر در مزارع تولیدکنندگان مراقبت صحیح و اصولی انجام دهند قطعا تلفات کاهش می‌یابد.
صالحی در مورد وضعیت تولید میگو در کشور و خسارات و تلفاتی که در سال‌های اخیر به این صنعت وارد شده است، گفت: خسارت و تلفات در موجودات زنده، گیاهان و جانوران و در همه جای دنیا وجود دارد.
رئيس سازمان شیلات کشور تصریح کرد: نروژ به عنوان یک کشور پیشرفته در آبزی‌پروری که سالانه 1/5 میلیون تن پرورش آبزی دارد از ناحیه تولید آبزیان سالانه حدود 15 تا 20 درصد دچار خسارت می‌شود و به عبارتی می‌توان خسارت سالیانه آبزی‌پروری در این کشور را سالانه حدود 300 هزار تن عنوان کرد.
وی بیان داشت: اکوادور یکی از اولین کشورهای پیشگام دنیا در تولید میگوی پرورشی بوده و حدود 300 هزار تن از این محصول را سالانه تولید می‌کرد اما خسارت به مزارع پرورش میگو تولید این کشور را به 50 هزار تن کاهش داد که این کشور باز هم با ترمیم مشکلات تولید را افزایش داده و اکنون سالانه 200هزار تن تولید می‌کند.
صالحی، پرورش ماهی در قفس، صید از آبهای دور و فراسرزمینی، پرورش ماهی خاویاری میگو و سایر گونه‌های ماهی سردابی و گرمابی، همچنین پرورش ماهی زینتی را از اهم اقداماتی برشمرد که توسط سازمان شیلات در سال جاری انجام شده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در خصوص روش پرورش ماهی در قفس گفت: در سال جاری حدود 4 هزار تن در شمال و جنوب کشور ماهی به روش پرورش در قفس تولید شده که پیش‌بینی می‌شود در برنامه ششم توسعه این رقم به 200 تن برسد.
صالحی با اشاره به توجه سازمان شیلات به تولید ماهی‌های زینتی اضافه کرد: در سال گذشته بیش از 150 میلیون تن ماهی زینتی در کشور تولید شده است و در 10 ماهه امسال نسبت به 10 ماهه سال گذشته رشد در تولید داشته‌ایم و در 10 ماهه ابتدای امسال در مجموع 682 هزار دلار صادرات ماهی زینتی امسال صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه توسعه مجتمع‌های ماهیان زینتی از اهداف این سازمان به شمار می‌رود بیان داشت: اولین مجتمع در شهرستان محلات کلنگ‌ زده شده که این مجتمع فضایی برای بازدید و توریست خواهد بود.
رئيس سازمان شیلات گفت: در 10 ماه ابتدای امسال 10 هزار تن محصولات شیلاتی به روسیه صادر شده و برای صادرات به بازار اروپا و کشورهای مشترک المنافع آسیای میانه برنامه‌ریزی می‌کنیم.