اخبار ویژه
مونیز: برگشتپذیری تحریمها را به شکل غیرعادی در توافق گنجاندیم
وزیر انرژی آمریکا گفت برگشتپذیری تحریمها در توافق هستهای به گونهای غیرعادی نوشته شده به نحوی که حتی یک کشور هم میتواند تحریمها را برگرداند. وی ضمنا از نقش علیاکبر صالحی در انعقاد این توافق تشکر کرد.
ارنت مونیز ضمن سخنانی در اندیشکده وودرو ویلسون گفت: کسانی که میخواهند با ایران روابط اقتصادی داشته باشند باید با چشمان کاملا باز وارد عمل شوند و به گزینههایی همانند احتمال بازگشتپذیری تحریمها و امثال آن توجه داشته باشند.
وی در پاسخ به سوالی درباره بازگشتپذیری تحریمها گفت: «درباره نزدیک شدن کشورها به ایران برای روابط تجاری، اتفاقهایی در جریان است اما بسیار زیاد نیست و نباید زیاد تحت تاثیر قرار گرفت. بررسیها و رایزنیهای زیادی در این خصوص در جریان است اما در عین حال، ترس زیادی هم وجود دارد. باید به خاطر داشت که ایران کشوری است که همچنان به شدت تحریم شده است. تحریمهای هستهای برداشته شده است اما تحریمهای دیگر برداشته نشده است. در نتیجه، ممکن است نهادی از فهرست تحریمهای هستهای خارج شود اما به علت مسائل دیگر همچنان در تحریم باشد. درباره روابط اقتصادی با ایران باید بگویم که ایران کشوری با جمعیت هشتاد میلیون نفری، فرصتهای اقتصادی زیادی دارد به ویژه در شرایط جدیدی که پیش آمده است. اما کسانی که میخواهند با ایران روابط اقتصادی داشته باشند باید با چشمان کاملا باز وارد عمل شوند و به گزینههایی همانند احتمال بازگشتپذیری تحریمها و امثال آن توجه داشته باشند. آنها باید بدانند که اگر تحریمها بازگشت پیدا کنند، سرمایهگذاری بزرگی انجام نخواهد شد.
وی افزود: بازگشتپذیری تحریمها به گونهای بسیار غیرعادی نوشته شده است، به طوری که حتی یک کشور نیز میتواند در این زمینه اقدام کند و مسئله وتو شدن، دیگر موضوعیت ندارد و تحریمها بازگردانده خواهد شد.
مونیز در بخش دیگری از سخنانش از نقش مهم علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در به نتیجه رساندن بخش فنی مذاکرات اتمی قدردانی کرد و گفت: حضور صالحی در بخش فنی این مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی بسیار مهم بود و به کوتاه شدن زمان گفتوگوها بسیار کمک کرد.
یادآور میشود مونیز چندماه پیش گفته بود توافق هستهای بخشی از پروژه امنیتی بزرگتر آمریکا برای خاورمیانه است.
در همین حال اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در باشگاه اقتصادی واشنگتن گفت: ایران یکی از چالشهای نظامی آمریکا در 2017 است.
نتیجه سیاستبازی رکوردزنی سازمان محیطزیست!
نتایج یک پژوهش سالانه زیستمحیطی صورت گرفته بر روی 180 کشور نشان میدهد که فنلاند در جایگاه نخست و ایران در رتبه 105 حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی و سلامت انسانها قرار دارد.
براساس تحقیق جامعی که دانشگاه «ییل» از چند سال پیش بر آن همت گماشته است، کشورها بر اساس شاخصهای «زیست محیطی» بررسی میشوند.
شاخص عملکرد زیست محیطی (EPI)؛ 180 کشور را بر مبنای «حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی و سلامت انسانها» ارزیابی کرد.
وجه نگرانکننده این تحقیق حاکی از این نکته است که اکثر قریب به اتفاق کشورها در جلوگیری از افت و تنزل کیفیت هوا عملا شکست خوردهاند. در واقع آلودگی هوا و صید غیرقانونی به طور فزایندهای افزایش یافته است که ایران هم از این جمله است. در زمینه استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر نیز ایران در رتبه 105 قرار دارد.
انتشار این بررسی از آن جهت قابل تأمل است که برخی مدیران سازمان محیطزیست به جای عمل به مسئولیت قانونی، درگیر سیاستبازی هستند تا آنجا که رئیس این سازمان ضمن مصاحبهای بیارتباط با حوزه کاری خود که با بیبیسی صورت گرفت گفته بود توافق هستهای اهرمی را در اختیار اصلاحطلبان در مقابل سایر گروهها قرار میدهد.
دولت از شفافیت اطلاعاتی درباره میزان اموال آزاد شده طفره میرود
«متأسفانه دولت تصمیمی بر شفافیت اطلاعات در این موضوع ندارد و هر روز شاهد بیان رقم جدیدی هستیم.»
دکتر علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران با اظهار این مطلب تصریح کرد: میزان داراییهای بلوکه شده کشور یکی از سؤالات اصلی ما از دولت است که متأسفانه تا امروز جواب روشنی در این باره دریافت نکردهایم. نکته دوم میزان داراییهای دولتی و خصوصی اموال بلوکه شده است و در نهایت رقم دقیق داراییهایی که پس از اجرایی شدن تعهدات ایران در برجام آزاد خواهد شد. متأسفانه دولت تصمیمی بر شفافیت اطلاعات در این موضوع ندارد و هر روز شاهد بیان رقم جدیدی هستیم.
به گزارش جهاننیوز وی خاطرنشان کرد: مطلب دیگر اینکه این اموال متعلق به ملت ایران است و باید به صورت قانونی و در راستای رونق اقتصادی و آرامش مردم هزینه شود. تصمیمگیری بر اساس سلیقه برای هزینه اموال کشور به ضرر ملت ایران و برخلاف منافع ملی است. در حالی که ما در مجلس در حال بررسی بودجه سال آینده هستیم، اخباری مبنی بر هزینه بیضابطه پولهای آزاد شده هستیم اگر این کار نمایشی و برای تأثیر بر آرای مردم است خلاف اخلاق و نوعی عوامفریبی است و اگر واقعی است برخلاف قانون است.
زاکانی در پایان مینویسد: مشکل اصلی اقتصاد کشور امروز رکود اقتصادی است و تمام همت ما باید کمک به حوزه زیرساخت و تولید باشد. هزینه کردن اموال کشور برای رأی آوردن یک گروه خاص در انتخابات و وارد کردن کالاهای مصرفی یا بدون اولویت، خیانت به مردم است.
یادآور میشود پس از سخنان وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که میزان پولهای آزاد شده ایران را حدود 30 میلیارد دلار عنوان کرده بودند، نوبخت سخنگوی دولت پولهای آزاد شده ایران را 100 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت؛ این رقم به طور کامل در اختیار ایران قرار گرفته است. طی 2 سال اخیر این رقم اعلامی از 180 میلیارد تا 6 میلیارد دلار در نوسان بوده است.
کرسنت مثل هولوکاست شده!
موضوع کرسنت امروز در وزارت نفت، همچون قضیه هولوکاست در اروپا شده است. کسی اجازه ندارد درباره آن حرف بزند.
مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت و نماینده فعلی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: علت امنیتی کردن کرسنت این است که اگر نخ ماجرا کشیده شود، بسیاری از آقایانی که امروز در دولت تدبیر و امید مسئولیت دارند، نامشان آورده خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تجمع چند روز قبل دانشجویان در مقابل وزارت نفت گفت: دانشجویان در خصوص موضوعات مختلف جهت تجمع مجوز میخواهند اما کسی به آنها مجوز نمیدهد. بیان میکنند که دانشجویان در دانشگاههای خود تجمعات را برگزار کنند. این در حالی است که دانشجویان از برگزاری تجمعات در مقابل وزارتخانهها و دیگر نهادهای دولتی میخواهند صدا و نظراتشان به گوش مسئولان برسد وگرنه دانشجویان در داخل دانشگاهها جلسه برگزار میکنند اما صدای آنها را کسی نمیشنود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: معتقدم با دستمال کثیف نمیشود مکانی را تمیز کرد. دولتی که مدعی است راستگو و پاک عمل میکند نمیشود از وی پذیرفت افرادی را در رأس کار قرار دهد که مسئلهدار هستند.
وزیر سابق نفت با تأکید بر این مطلب که وزارت نفت تاکنون متن قراردادی را به هیچ کجا نداده است، گفت: وزارت نفت یک موضوعی را در جامعه مطرح کرده که وزارت نفت قرارداد را به مجلس تقدیم کرده اما آن چیزی که در اختیار نمایندگان مجلس گذاشتهاند صرفاً مصوبه دولت برای تدوین فرمت قرارداد است و وزارت نفتیها خلاف واقع صحبت میکنند.
وی گفت: مسئولان وزارت نفت میخواهند قرارداد را برای انگلیسیها رونمایی کنند گویی آنها محرم این مملکت هستند اما مردم و دانشجویان از نامحرمان بشمار میروند.
به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نمایندگان خواستار رؤیت قراردادها هستند اما تاکنون فقط موفق به رؤیت فرمت قرارداد شدهاند. معتقدم دولت فکر میکند مجلس نامحرم است و علت نگرانی مسئولان دولتی را هنوز نمایندگان نمیدانند.
بااشکالاتی که فرمت قرارداد در مصوبه دولت وجود دارد خدا به داد قراردادهایی برسد که قرار است وزارت نفت منعقد کند.
سبز، بنفش و حالا آبی اصلاحطلبان باز هم رنگ عوض میکنند
اصلاحطلبان برای چندمین بار در انتخابات رنگ عوض میکنند.
این طیف در انتخابات ریاست جمهوری 88 رنگ سبز را انتخاب کردند و کوشیدند به نوعی از کودتای مخملین دامن بزنند اما این رنگ برای آنها شگون نداشت و اسباب سرشکستگیشان را هم در رقابت انتخاباتی و هم صفکشی خیابانی فراهم آورد. آنها 4 سال بعد به اعتبار همراهی با روحانی مجبور شدند «بنفش» شوند و عارف را مجبور به انصراف کنند، چرا که وی بیش از 8 درصد رأی نداشت؛ هر چند که بعداً مدعی شدند روحانی از خود پایگاه اجتماعی ندارد و با رأی اصلاحطلبان پیروز شده است.
اصلاحطلبان حالا برای بار سوم میخواهند رنگ عوض کنند و این بار احتمالاً «آبی» میشوند.
حسین کمالی (رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و دبیر کل حزب اسلامی کار) در مراسم رونمایی از پایگاه اطلاعرسانی شورای سیاستگذاری اصلاحات و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا رنگ انتخاباتی اصلاحطلبان در انتخابات آبی است یا خیر؟ اظهار کرد: من در هیئت رئیسه شورای عالی پیشنهاد کردم که رنگ آبی به عنوان رنگ انتخاباتی اصلاحطلبان انتخاب شود و مورد پذیرش هم واقع شد. اما وقتی در جلسه شورای سیاستگذاری این پیشنهاد را مطرح کردیم، مورد تردید قرار گرفت، اما این موضوع همچنان مطرح است و باید مورد بررسی مجدد قرار بگیرد.
گزارش لوموند از سایه تحریمها بر سر بانکهای اروپایی
بانکهای فرانسوی به خاطر هراس از تحریمها درباره سرمایهگذاری در ایران تردید دارند.
روزنامه لوموند با عنوان کردن این مطلب که «بانکهای فرانسه در دادن وام به شرکتها برای سرمایهگذاری در ایران تردید دارند»، به توافقهای امضا شده اشاره کرد و نوشت: اکنون پیاده کردن آنها با کندی روبروست چرا که بانکهای فرانسوی و دیگر بانکهای اروپایی از دوباره درگیر شدن در ایران میترسند.
روزنامه لوموند میافزاید: آنها از همه بیشتر از مادهای میترسند که در توافق آمده و بر مبنای آن چنانچه ایران به شرطهای برقرار شده عمل نکند، تحریمها برگردانده میشوند. استفاده از دلار و تحریم برقرار شده توسط آمریکا علیه چند شرکت ایرانی هم از جمله ترسهای دیگر آنهاست.