kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۴۸۲
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۲
روحانی در دیدار وزیر خارجه آلمان :

باید جلوی انتقال منابع مالی و تسلیحاتی به تروریست‌ها سد شود

فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر خارجه آلمان که به منظور رایزنی و گفت‌وگو با مقامات کشورمان سه شنبه شب وارد تهران شد، با رئیس جمهور، وزیر خارجه، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس مجلس دیدار و گفت‌وگو کرد.


حسن روحانی رئیس جمهور دیروز چهارشنبه در دیدار  فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان تصریح کرد: ایران با برخی از کشورها  در مسیر امضا و اجرای قرارداد همکاری راهبردی مشترک قرار داشته و با شمار دیگری از کشورها نیز درباره نقشه راه همکاری‌های بلند مدت، توافق کرده است.
روحانی گفت: برجام به عنوان الگویی موفق، فضای بسیار خوبی را در عرصه بین‌المللی برای تعامل و گفت وگو در خصوص سایر موضوعات ایجاد کرده است و باید تلاش کنیم معادله برد – برد را برای حل و فصل سایر مسایل منطقه نیز بکار گیریم. روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه باید جلوی انتقال منابع مالی و تسلیحاتی به تروریست‌ها سد شود، تصریح کرد: تروریسم خطری جدی و مقابله با آن نیز ضروری است؛ بویژه اینکه حوادث ماه‌های گذشته نشان داد که تروریسم خطری برای همگان و از جمله اتحادیه اروپا است .
وزیر خارجه آلمان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه فصل تازه‌ای در روابط اتحادیه اروپا و آلمان با اجرای رسمی برجام آغاز شده است، گفت: برلین  مصمم به گسترش روابط با تهران در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و دانشگاهی است.
وزیر خارجه آلمان اظهارداشت: طی سال گذشته میلادی 10 هیئت بزرگ سیاسی و اقتصادی آلمان از جمهوری اسلامی ایران دیدار و با شرکای خود گفت وگو و مذاکره کرده‌اند و هم اکنون نیز 8 هیئت بزرگ دیگر اقتصادی در صف سفر به تهران هستند و این سفرها راه را برای سرمایه گذاری مشترک می‌گشاید.
برخی کشورهای منطقه
نقشه درستی ایفا نمی‌کنند
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز  در دیدار با اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان با ابراز نگرانی از گسترش تنش‌ها در منطقه تصریح کرد: برخی مسائل ناهنجار در منطقه وجود دارد که باید حل شود و متاسفانه برخی کشورها در منطقه وجود دارند که نقش درستی ایفا نمی‌کنند و باعث افزایش درگیری‌ها و همچنین کمک به تروریسم می‌شوند.
لاریجانی همچنین با انتقاد از رویکرد نظامی‌گری سعودی‌ها گفت: چنین رویکردی هیچ وقت به موفقیت نمی‌رسد همانطور که آمریکا با حملات نظامی در عراق و افغانستان به موفقیت دست پیدا نکرد.
وی در پایان متذکر شد که تا وقتی رویکرد کشورهایی که در پشت میز مذاکره در وین می‌نشینند اصلاح نشود و هر کدام به دنبال منافع شخصی و استفاده ابزاری از تروریسم باشند، ادامه این مذاکره بیشتر به یک شوخی شباهت خواهد داشت.
اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان نیز با ابراز خرسندی از اینکه توانسته است ظرف مدت 3 ماه، دو بار به ایران سفر کند، اظهار داشت: هیئت‌های اقتصادی ما که به ایران سفر کرده‌اند توانسته‌اند به نتایج خوبی دست پیدا کنند و ما خیلی خوشحالیم که توافقات برجام به سرانجام رسید.
سیاست‌های خصمانه سعودی علیه ایران
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار و رایزنی با فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر خارجه آلمان در تهران در نشست خبری مشترک به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره سفرش به لندن گفت: این سفر برای شرکت در نشستی در خصوص سوریه انجام می‌شود و پنجشنبه جلسه‌ای برای کمک به وضعیت سوریه است که برای جمهوری اسلامی به عنوان کشوری که فعالیت شدیدی برای کمک به سوریه طی سال‌های گذشته داشته، اهمیت زیادی دارد.
ظریف در خصوص مناسبات تهران و ریاض و تاثیر آن بر مذاکرات سوریه عنوان کرد: متاسفانه دولت سعودی در ابتدا با نگرانی نسبت به عادی شدن اوضاع پس از برجام تلاش کرد کارشکنی کند و اقدامات خصمانه به عمل آورد و در برابر اقدامات خطرناک و غیراخلاقی پلیس سعودی و ناکارآمدی مسئولان حج این کشور در حمایت و حراست از جان حجاج، کوتاهی‌ها را جبران نکرد، ولی جمهوری اسلامی براساس سیاست خود تلاش کرد با خویشتن‌داری برخورد کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: گردن زدن یک عالم دینی که گناهی جز خواستن حقوق برابر نداشت و هیچ اقدامی علیه امنیت ملی هیچ کشوری انجام نداده بود، اقدامی غیرقابل قبول بود و بسیاری از دولت‌های منطقه و اروپا این اقدام را محکوم کردند.
ظریف تصریح کرد: مردم سوریه باید درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند و هیچکس حق ندارد به جز آنها درباره آینده سوریه تعیین تکلیف کند. آنهایی که برای مذاکرات پیش‌شرط گذاشتند باعث جنگ و خونریزی در چند سال گذشته شدند و خوشحالیم که بسیاری از کشورها و غرب بدون پیش شرط مذاکرات را شروع کردند.
لازم نیست واسطه بین ایران و عربستان باشم
فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر خارجه آلمان نیز پس از دیدار و گفت‌وگو با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در نشست خبری مشترک به تشریح گفت‌وگوهای انجام شده پرداخت.
اشتاین‌مایر با بیان اینکه در طی سالیان طولانی روابط دو کشور کاهش یافته بود، افزود: مطمئن هستم که برجام، جهان و منطقه را مطمئن‌تر و امن‌تر ساخته و برای سال‌های پیش رو امکان هسته‌ای شدن منطقه را کم کرده است.
اشتاین‌مایر عنوان کرد: برای آلمان و ایران یک شانس جدید برای توسعه روابط دو کشور گشوده شده است، ما هر دو عزم خود را جزم کرده‌ایم تا از فرصت نهایت استفاده را ببریم. هر دو طرف علاقه زیاد به نزدیکی دارند و می‌توانند همکاری‌های زیادی در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگی، علمی و اقتصادی داشته باشند.
به گزارش فارس، اشتاین‌مایر با اشاره به آغاز گفت‌وگوهای سوری - سوری در ژنو گفت: چند روز است که نمایندگان دولت و مخالفان گفت‌وگوها را شروع کرده‌اند، البته به دور از حمایت خارجی نظیر کشورهای روسیه، آمریکا، اروپایی‌ها و همسایه‌های سوریه، موفقیت این گفت‌وگوها به سختی حاصل خواهد شد و هر کس که در این بحران تاثیر دارد، باید تلاش کند که قرارهایی که در وین گذاشته شد به اجرا درآید.
اشتاین‌مایر در پاسخ به سؤالی درباره سفرش به ریاض پس از تهران نیز گفت: من لازم نیست که یک واسطه و میانجی بین ایران و عربستان باشم. نگران هستم بحران‌هایی که بین عربستان و ایران است بر گفت‌وگوهای سوریه تاثیر بگذارد و می‌ترسم ضربه سختی به مذاکرات وارد آید. البته آقای ظریف همکار ایرانی من علاقه‌مند به ادامه مذاکرات است و در ایران این علاقه وجود دارد که آمادگی گفت‌وگو برای بهبود روابط با عربستان را دارند.
وی درباره روابط ایران و آلمان و دعوت از روحانی برای سفر به برلین نیز گفت: دو وزیر خارجه یکدیگر را بسیار می‌بینند. معاون صدراعظم آلمان نیز اخیرا اینجا بود و طی هفت ماه گذشته ۱۰ هیئت اقتصادی از آلمان به ایران آمد و هشت هیئت دیگر در راه هستند.
رفتار دوگانه و سراسر ابهام آمریکا
«فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر امور خارجه آلمان نیز صبح دیروز با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد.
شمخانی در این دیدار اجرای برجام و رفع تحریم‌ها را مقطعی بسیار مهم در ایجاد و تقویت اعتماد بین ایران و کشورهای غربی غیرمتخاصم عنوان کرد و افزود: علیرغم حسن نیت جمهوری اسلامی برای اجرای برجام و همچنین تلاش موثر برخی کشورهای اروپایی برای سرعت دادن به اجرای این برنامه، رفتار دوگانه و سراسر ابهام ایالات متحده آمریکا همچنان محل نگرانی جدی است.
وزیر امور خارجه آلمان نیز در این دیدار با ابراز امیدواری نسبت به گسترش روابط همه جانبه بین ایران و آلمان، روابط تاریخی دو کشور را پشتوانه محکمی برای مناسبات جدید در فضای پس از برجام عنوان کرد و اظهار داشت: آلمان در رفع محدودیت‌های اقتصادی برای همکاری با جمهوری اسلامی در شرایط پسا برجام پیشگام بوده است.