اظهارات جنجالی هاشمی صدای اصلاحطلبان را هم درآورد
اظهارات ساختارشکنانه و جنجالی هاشمی رفسنجانی در سالگرد ورود امام به میهن در فرودگاه مهرآباد علاوه بر جریانهای سیاسی، نمایندگان و شخصیتهای اصولگرا مورد اعتراض اصلاحطلبان نیز قرار گرفته و آنان تاکید کردند هاشمی در این میان به دنبال منافع شخصی است.
محمدعلی ابطحی رئیس دفتر و معاون رئیس دولت اصلاحات با اشاره به هجمه هاشمی رفسنجانی به شورای نگهبان که بهانه عدم احراز صلاحیت حسن خمینی انجام شده است، نوشت: انتقاد تند آقای هاشمی رفسنجانی از شورای نگهبان را در این روزها اصلا نمیفهمم.
وی در ادامه نوشته است: میشد هرگونه نقدی را پس از پایان وقت رسمی اعتراضات و پاسخ شورای نگهبان انجام داد. درست در اوج رایزنیها و گفتوگوها و نیاز به همدلی برای ساخت آیندهای بهتر و علاقه بسیاری به حضور حسن آقای خمینی و دیگران در خبرگان و مجلس، این هجوم تند و بیمقدمه تنها میتواند به زیان رد صلاحیتشدگان باشد. این چیزی نیست که آقای هاشمی سیاستمدار نداند. البته این رفتار در چارچوب پوپولیستی جواب میدهد که آرای شخصیتهای محبوبی مثل حسن آقا را به سبد رای آقای هاشمی سوق دهد.
مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری نیزبا بیان اینکه همه کسانی که در دوران امام(ره) و بعد از آن سمت گرفتند حتماً وامدار و بدهکار امام (ره) هستند گفت: ما معتقد نیستیم که مباحث قانونی و نظارتی که باید در کشور انجام شود، به دلیل آنکه مردم بدهکار هستند، نادیده گرفته شود.
هاشمی عدم تأیید صلاحیت سید حسن خمینی را میخواهد
عباس عبدی فعال سیاسی اصلاحطلب در واکنش به اظهارات هاشمی رفسنجانی نیز درباره عدم احراز صلاحیت سید حسن خمینی برای مجلس خبرگان نوشت: دفاع از صلاحیت سید حسن خمینی هیچ ربطی به انتساب به ریشه خانوادگی ایشان و یا بدهی به امام و خانواده امام ندارد، و این استدلال نه تنها ضعیف و بیربط؛ بلکه نادرست نیز است، و خواسته و ناخواسته در جهت موجه جلوه دادن رد صلاحیت ایشان است و جز به تنش سیاسی کمک نمیکند.
وی ادامه داده است: این منطق قبیلگی و خلاف آرمانهای شناخته شده است. به نظر میرسد که آقای هاشمی در موارد دیگر هم با همین منطق انتساب خانوادگی و یا بدهکار و طلبکاربودن، از افراد دفاع یا به آنها حمله میکنند.
عبدی همچنین نوشت : اگر حسن آقا شرط حداقل اجتهاد را برای نامزدی خبرگان دارند ...که در این صورت باید تایید شوند و اگر ندارند که نباید تایید شوند و انتساب به بیت امام هیچ مزیتی برای این مورد ندارد. این که امام چه کرده هیچ ربطی به این حق ندارد. بعلاوه این که چه کسانی این صلاحیتها را تشخیص میدهند؛ همانهایی هستند که آقای هاشمی هنگام ریاست خود بر خبرگان آنان را متولی این کار قرار داد. هر کس نسبت به مرجع یا منطق این رد صلاحیتها ایرادی داشته باشد قابل فهم است و حق دارد جز آقای هاشمی.
وی ادامه داد: بنابر این ایشان حتما متوجه این نکات هستند، ولی چرا چنین میگویند؟ به نظرم عدم تایید و حضور حسن آقا در انتخابات را ترجیح میدهند، و یا میخواهند اگر احتمالا ایشان تایید شدند آن را به حساب حرفهای خود بگذارند و دیگران را مدیون خویش بدانند و با توجه به منطق سخنان ایشان انتظارشان از تبعات این مدیونی هم روشن است. همانطور که سعی کردند آمدن حسن آقا را برخلاف واقعیت به حساب خود بگذارند.
قبیلهگرایان به دنبال
احیای ارزش های طاغوتی
به دنبال اظهارات هاشمی رفسنجانی که در پوشش دفاع از بیت امام و برای حمله به نهادهای قانونی از جمله شورای نگهبان صورت گرفت تعدادی از نمایندگان و نیز شخصیتهای سیاسی تاکید کردند قبیلهگرایان به دنبال احیای ارزشهای طاغوتی هستند .
تعدادی از اعضای فراکسیون روحانیت مجلس در واکنش به اظهارات برخی شخصیتها در روزهای اخیر درباره شورای نگهبان بیانیهای صادر کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: یکی از مهمترین آموزههای مورد تاکید حضرت امام(ره) پایبندی به قانون است و متاسفانه مشاهده میشود که برخی با تقویت روحیات قبیلهای و جایگزینی ویژگیهای موروثی به جای قانون و ارزشهای معنوی و انقلابی در حال احیای خلقیات طاغوتی هستند.
این نمایندگان افزودند: افراد در جامعه اسلامی وقتی محترمند که دارای صلاحیت لازم و ملتزم به قانون و ارزشهای اسلامی باشند و انتصاب به خانواده خاص دلیلی بر عدم رعایت قانون نخواهد بود. امید داریم کسانی که بارها توسط شورای نگهبان تایید شدهاند نمکدان نشکنند و حرمت این نهاد قانونی را پاس بدارند.
حذف قطعی هاشمیرفسنجانی از لیست جامعه روحانیت
در پی موضعگیریهای روز دوشنبه هاشمی رفسنجانی در خصوص شورای نگهبان، جامعه روحانیت مبارز به صورت قطعی نام وی را از لیست خود حذف کرد.
به گزارش فارس یک منبع آگاه نزدیک به جامعتین گفته است: با این تصمیم جامعه روحانیت مبارز، لیست مشترک جامعتین در سراسر کشور نهایی شد.
نسبت خانوادگی ارتباطی
با صلاحیت افراد ندارد
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف نیز در نامهای خطاب به هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه حملههای شدیداللحن به قانون اساسی خلاف مصالح نظام است، اعلام کرد: انتظار مردم این است که ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام کسی باشد که مصالح نظام را بتواند تشخیص دهد.
در ادامه این نامه آمده است: جالبتر این است که تشخیص صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان برعهده کسانی است که آقای هاشمی هنگام ریاست خود بر خبرگان آنان را متولی این کار قرار داد. پس طبیعتاً هر کس نسبت به مرجع یا منطق این نظارت استصوابی ایرادی داشته باشد قابل فهم است جز آقای هاشمی.
این تشکل دانشجویی با اعلام تعجب از شیوه استدلال هاشمی رفسنجانی در پذیرفتن بیت امام همانند امام، گفت: آیا چون امام انقلاب کرده باید خاندان امام را نیز به عنوان امام بپذیریم؟ یعنی ایشان گمان بردهاند که جمهوری اسلامی حکومت سلطنتی است؟ نسبت خانوادگی افراد چه ربطی به صلاحیتشان دارد؟ همه میدانند که ضوابط تکلیف افراد را مشخص کند؛ نه روابط.
بسیج دانشجویی 200 دانشگاه کشور نیز در نامهای خطاب به هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه از چه زمانی ادای دین به امام(ره) بدین معناست که همه نهادهای قانونی کشور را به باد تهمت و افترا بگیریم، اعلام کردند: شورای نگهبان از چه زمانی موظف شده به منسوبان امام رانت سیاسی هدیه دهد؟
ذوقزدگی رسانههای سعودی از اظهارات هاشمی
اظهارات ساختارشکنانه و قانونستیزانه هاشمی بازتاب گستردهای در رسانههای عرب زبان سعودی داشته و برخی از این رسانهها با ذوقزدگی خاصی این اظهارات را پوشش دادند.
به عنوان نمونه روزنامه سعودی الحیات با اشاره به اظهارت هاشمی در سرمقاله دیروز خود نوشت: حمله شدید هاشمی به جهات رسمی و دولتی ایران در حالی صورت گرفت که آیتالله خامنهای بارها دیگران را از تبعات منفی سخنان مشابه سخنان هاشمی بر حذر داشته؛ چرا که با اصول انقلاب اسلامی در تعارض است و بر اخلاق جامعه ایرانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
این روزنامه اظهارات هاشمی را در مقابله با رهبری و ساختار جمهوری اسلامی عنوان کرده است.
شبكه خبري العربیه نیز در وب سایت خود این چنین تیتر زد «هاشمی به نظام ایران هشدار داد».
این رسانه وابسته به خاندان آلسعود در ادامه آورده است: هاشمی رفسنجانی در سالروز بازگشت آیتالله خمینی از تبعیدگاهش به تهران مسئله رد صلاحیت حسن خمینی از سوی شورای نگهبان قانون اساسی را مورد انتقاد قرار داد.