kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۴۵۱
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۷
تاملی در گزارش رئیس‌جمهور از سفر پاریس

اولاند اگر عرضه داشت برای جوانان فرانسه شغل ایجاد می‌کرد!

روحانی: رئیس‌جمهور فرانسه گفت هدف او ایجاد اشتغال برای جوانان ایران است!


سرویس سیاسی-
دکتر روحانی گفت: رئیس جمهور فرانسه در نشست خبری به صراحت اعلام کرد که یکی از اهداف ما در ایجاد رابطه با ایران اشتغال جوانان ایرانی است!
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین حسن روحانی در گفت وگوی زنده تلویزیونی که شب گذشته بعد از خبر 19 شبکه یک سیما پخش شد در توضیح تدابیر دولت برای حل معضل بیکاری در کشور گفت: رئیس جمهور فرانسه در نشست خبری به صراحت اعلام کرد که یکی از اهداف ما در ایجاد رابطه با ایران اشتغال جوانان ایرانی است!
لاف اشتغالزایی اولاند!
لاف فرانسوا اولاند درباره ایجاد اشتغال برای جوانان ایران در حالی است که فرانسوی‌ها بشدت با معضل بیکاری دست به گریبان هستند. نرخ بیکاری در فرانسه در سه ماهه سوم سال گذشته میلادی روندی صعودی به خود گرفته و به بالاترین حد خود طی ۱۸ سال اخیر رسید. براساس داده‌های موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه نرخ بیکاری در این زمان به رقم 10/6 درصد جمعیت فعال این کشور رسید. این نرخ در مقایسه با یک سال گذشته 0/2 درصد افزایش دارد. این آمار معادل افزایش ۷۵ هزار نفری تعداد افراد بیکار است. این رقم برای اولین بار طی هشت سال اخیر از میانگین نرخ بیکاری در منطقه پولی یورو فراتر رفت.در این بین نرخ بیکاری بین افراد رده سنی ۱۵ تا ۲۴ سال به رقم 24/6 درصد جمعیت این قشر می‌رسد. این آمار مایوس‌کننده در حالی است که دولت اولاند اولویت خود را مهار نرخ بیکاری در کشور اعلام کرده است.
گوشه‌ای از واقعیت‌های اقتصاد فرانسه
اولاند در حالی از اشتغال‌زایی برای جوانان ایرانی سخن گفته است که نگاهی به وضعیت اقتصادی کشورش گویای واقعیت‌های قابل تاملی است. چند روز قبل بود که  بلومبرگ در باره اوضاع فاجعه‌آمیز اقتصاد فرانسه نوشت: «قدرت خرید خانوارهای فرانسوی در سه ماه پایانی سال گذشته میلادی ۴دهم درصد کاهش نشان می‌دهد و از سویی دیگر هزینه‌های دولتی این کشور با ۴ دهم درصد افزایش روبرو شده است. رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ اروپا یعنی فرانسه همچنان با کندی هر چه بیشتر در جریان است. براساس گزارش اداره آمار فرانسه، رشد اقتصادی این کشور در سه ماه پایانی سال گذشته میلادی تنها «۲ دهم درصد» گزارش شده است.»
تولید فرانسه در سه ماهۀ اول سال جاری بعد از رقم ناامیدکنندۀ 0/4درصد برای پایان سال 2012 به میزان 0/1درصد کاهش یافته است. کاهش تولیدات صنعتی رقم 0/3درصد، و تولیدات در بخش ساخت و ساز نیز 0/8درصد را نشان می‌دهد. سرمایه‌گذاری برای پنجمین ماه متوالی (با 0/9درصد) کاهش یافته است. بسیاری از شرکت‌ها میزان سرمایه‌گذاری خود را از 0/8درصد به 0/7درصد کاهش داده‌اند که این مسئله شامل سرمایه‌گذاری دولت و همچنین خانوارها نیز می‌شود. در سه ماهۀ اول سال جاری حجم صادرات شاهد کاهش 0/5درصد بوده است که البته در مقایسه با سه ماهۀ قبل(0/7درصد) از کاهش برخوردار بوده است و همین مسئله در تولید ناخالص داخلی فرانسه و سهم صادرات در آن تأثیر داشته است.
وضعیت نابسامان اقتصادی فرانسه باعث شده این کشور بطور مداوم شاهد اعتراضات خشن و آشوب‌های خیابانی باشد. نمونه اخیر آن که از قضا همزمان با حضور آقای روحانی در پاریس رخ داد، اعتصاب و اعتراض تاکسی‌داران بود که به خشونت کشیده شد.
بر اساس گزارش‌ها صدها راننده تاکسی فرانسوی  به همراه  تعدادی از رانندگان تاکسی بلژیک و اسپانیا که قصد داشتند با مسدود کردن یک بزرگراه مهم در پاریس مانع از دسترسی مردم به 2 فرودگاه مهم این شهر شوند با پلیس درگیر شدند و پلیس با گاز اشک‌آور به آنها حمله‌ور شد. 20 نفر در جریان مسدود شدن خیابان‌ها و بزرگراه‌های منتهی به غرب پاریس به اتهام ایجاد آشوب و روشن کردن آتش توسط نیروهای پلیس بازداشت شدند طبق تصاویر منتشر شده، اعتصاب‌کنندگان با پرتاب لاستیک‌های آتش گرفته به داخل بزرگراه مانع حرکت خودروها و مسدود شدن آنها شدند.
 رانندگان تاکسی نسبت به شرایط ناعادلانه و شرایط نامساعد معیشتی اعتراض داشتند. اعتراضات قبلی رانندگان تاکسی فرانسه نیز به خشونت کشیده شده بود. همزمان سایر کارکنان بخش عمومی فرانسه از جمله کارمندان کنترل پرواز نیز در اعتراض به وضعیت دستمزد و شرایط شغلی دست به اعتصاب زده‌ بودند.در چنین شرایطی ادعای اولاند مبنی بر ایجاد اشتغال برای جوانان ایرانی بیشتر شبیه یک شوخی بی‌مزه فرانسوی است تا حرفی جدی که بتوان روی آن حساب کرد و در یک مصاحبه زنده تلویزیونی به خورد مردم داد.
اهداف حاصل شده از برجام
اما رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به پرسشی درباره اهداف حاصل شده از برجام برای کشور، گفت: همه تلاش‌ها بر این بود که آن حصاری که بدخواهان دور کشور کشیده بودند برطرف شود چرا که در بسیاری از مواقع نیز حتی دیگر کشورها هم با دشمنان ما همکاری می‌کردند و به قول خودشان در سال‌های اخیر توانسته بودند جامعه جهانی را علیه ما با خود همراه کنند و یا اینکه حداقل بخشی از کشورهای دنیا را در این زمینه همراه خود کنند.
روحانی با بیان اینکه این تحریم‌ها براساس یک دید غیرواقعی ایجاد شده بود، اظهار کرد: دولت کوشید تا تحریم‌ها و شرایطی که براساس یک دید غیرواقعی نسبت به ایران به وجود آمده بود، برداشته شود و راه‌ها برای فعالیت باز شود.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت فراهم کردن شرایط مناسب برای معیشت مردم، گفت: یکی از اهداف بزرگ ما برای عملی کردن برجام، فراهم کردن شرایطی بود تا مردم رفاه بیشتری داشته باشند و معیشت‌شان با آسودگی پیگیری شود.
وی ادامه داد: ما در برجام هم به دنبال لغو قطعنامه‌های ظالمانه علیه کشور بودیم و هم می‌کوشیدیم حقوق‌مان به رسمیت شناخته شود و در کنار آن نیز به معیشت مردم هم توجه داشت.
روحانی با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور به تعامل با دنیا نیاز داریم، اما این تنها راه فائق شدن بر مشکلات نیست، اظهار کرد: ما برای حل مشکلات‌مان به تعامل با دنیا نیازمندیم اما همه مشکلات هم از طریق تعامل با جهان حل نمی‌شود و این تنها یکی از راه‌های حل مشکلات است. ما باید موانع را از پیش پای مردم برداریم و مردم نیز بتوانند حرکت کنند و کارآفرینان ما هم در داخل کشور فعالیت‌های خود را گسترش دهند و مشکلات کشور حل شود.
روحانی افزود: در حال حاضر 60 درصد مشکلات مربوط به تحریم نیست و بیشتر به مسائل داخلی خود ما مربوط می‌شود.
فرصت کاهش قیمت نفت
روحانی با اشاره به شرایط حساس پسابرجام، گفت: بعد از برجام یک خطر وجود دارد که به شیوه قبل باز گردیم. شیوه قبل یعنی فروش نفت و خرید کالاهای مصرفی.
وی همچنین به کاهش قیمت نفت طی سال‌های اخیر اشاره و اظهار کرد: گرچه کاهش قیمت نفت فشار بسیاری بر ما وارد کرد اما در کنار این فشار فرصتی نیز برای کشور ایجاد شد و طی آن ما توانستیم کم کم از اعتیاد وابستگی به نفت فاصله بگیریم به گونه‌ای که مشاهده می‌کنیم در بودجه سال 95 تکیه ما به نفت تنها 25 درصد است.
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری نیز در راستای کاهش گام به گام وابستگی به نفت و خام فروشی است، گفت: کاهش وابستگی به نفت جزء برنامه‌های دولت بود اما فشار اخیر ناشی از کاهش ناگهانی قیمت نفت باعث شد که دولت توجه بیشتری به این موضوع داشته باشد. در همین راستا نیز باید مراقب باشیم و اراده ما بر این باشد که در صورت افزایش قیمت نفت اتکای ما به صادرات غیرنفتی باشد.
نگاهمان فقط به غرب نیست
روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد نحوه تعامل با کشورهای خارجی در دوران پسابرجام، تصریح کرد: براساس برنامه دولت در این زمینه اولا نمی‌خواهیم که نگاه‌مان صرفا به غرب باشد بلکه معتقدیم باید از همه کشورهای دنیا استفاده کنیم و ایران باید تبدیل به فضایی شود که در آن کشورهای مختلف برای همکاری رقابت می‌کنند و این ایران است که از میان آنها انتخاب می‌کند.
رئیس جمهور کشورمان با اشاره به اهمیت کشورهای آسیایی و تمایل دولت برای همکاری با آنها، خاطرنشان کرد: آسیا و رابطه با آسیا برای دولت یازدهم بسیار مهم است. همان طور که مشاهده کردیم در سفر اخیر رئیس جمهور چین تصمیم گرفتیم که قرارداد بلند مدت 25 ساله‌ای با این کشور منعقد کنیم. وی ادامه داد: همچنین در سفر رئیس جمهور روسیه نیز مشاهده کردیم که تصمیمات مهمی میان روسای جمهور دو کشور برای ارتقای روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای اتخاذ شد.
امروز روز کوشش عمومی ما برای ساختن کشور است
رئیس جمهورکشورمان در ادامه گفت وگوی زنده تلویزیونی خود اظهار کرد: ما از پول نفت برای خرید هواپیما خرج نمی‌کنیم و یک دلار پول نفت برای هواپیما نمی‌دهیم بلکه هواپیما وارد کشور می‌شود و بخشی از درآمدش را به عنوان اجاره می‌دهد و ظرف هشت سال هم مالک هواپیما می‌شویم. وقتی هواپیماهای جدید به کشور وارد شوند می‌توان با آن اشتغال ایجاد کرد.
رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: اینطور نیست که اقتصاد ما فقط از طریق تعامل با خارج درست شود. 60 درصد از سازندگی اقتصادی به داخل مربوط می‌شود. ما باید موقعیت کسب و کار را بهبود ببخشیم و بخش بانک، بیمه و گمرک را اصلاح کنیم. ضمن اینکه باید جدی با فساد مقابله کنیم. امروز امید مردم ما و امید دولت به این مردم و به آینده کشور از هر زمان دیگری بیشتر است.
با آمدن کارآفرینان آمریکایی مشکلی نداریم
رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص عزم دولت برای یک همکاری مشخص با کشورهای آسیایی و آمریکایی، اظهار کرد: ما رابطه بسیار خوبی با چین داریم و از این به بعد نیز با ژاپن رابطه خوبی خواهیم داشت و ارتباط خوبمان با کشورهایی نظیر هند و کره جنوبی نیز ادامه خواهد داشت. ما خواهان روابط خوبی با کشورهای جهان هستیم و می‌خواهیم با تمام همسایگان‌مان و کل کشورهای آسیایی و آفریقایی روابط خوبی داشته باشیم چرا که هر کشوری زمینه‌های خاص خود را برای همکاری و تعامل داراست.
وی ادامه داد: در این زمینه حتی اگر کارآفرینان آمریکایی نیز بخواهند به ایران بیایند و فناوری وارد کنند مشکلی نداریم.
روحانی اضافه کرد: ما در دوران تحریم روابط خوبی با برخی از کشورها داشتیم و نباید گذشته را فراموش کنیم و دوستانی را که در روزهای سخت به ما کمک کردند از یاد ببریم چرا که مردانگی جزو ویژگی‌های خاص ملت ایران است و باید آن را حفظ کنیم اما باید به فرصت‌های پیشرو و آینده نیز چشم داشته باشیم و اگر برخی در گذشته خوب عمل نکرده‌اند و امروز می‌خواهند آن را جبران کنند به آنها فرصت دهیم.
برگ زرین انتخابات
به گزارش ایسنا، رئیس جمهور کشورمان در ادامه گفت وگوی تلویزیونی خود به انتخابات هفتم اسفندماه سال جاری اشاره و با تاکید بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در این انتخابات، خاطرنشان کرد: هفتم اسفندماه روز بسیار مهمی است و ان‌شاءالله برگ زرینی در تاریخ کشور خواهد بود چرا که این برای نخستین بار است که انتخابات دو مجلس در یک روز انجام می‌شود. وی با بیان اینکه از کسانی که برای کاندیداتوری در انتخابات ثبت نام کرده‌اند، و شور اولیه را آفریده‌اند، تشکر می‌کنم، اظهار کرد: از کسانی که ردصلاحیت شده یا صلاحیت آنها احراز نشده و از طریق قانون اقدام کرده‌اند نیز تشکر می‌کنم چرا که بسیار حائز اهمیت است که ما قانون‌مدار باشیم و صبر و حوصله داشته باشیم.
روحانی با تاکید بر لزوم اجرای قانون افزود: من به عنوان کسی که مسئولیت اجرای قانون اساسی را بر عهده دارم و قسم خورده‌ام که پاسدار آن باشم امیدوارم که همه نهادها توجه ویژه‌ای به قانون داشته باشند و کاری کنیم که انتخابات بسیار شکوهمند با حداکثر مشارکت و رقابت و بهترین وجه که شائبه‌ای در آن وجود نداشته باشد برگزار شود.