رئیس قوه قضائیه:
شعاع تأثیر اقتدار جمهوری اسلامی فراتر از منطقه است
رئیس قوه قضائیه گفت: اکنون شعاع تأثیر اقتدار جمهوری اسلامی ایران حتی فراتر از منطقه است و قدرتهای بزرگ مجبور شدهاند ایران را در محاسبات خود به حساب آورند.
به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه دیروز مسئولان عالی قضائی، انقلاب اسلامی ایران را پدیدهای غیرمنتظره و غیرقابل باور برای بسیاری از تحلیلگران غربی دانست و گفت: نفس وقوع انقلاب اسلامی ایران برای بسیاری از تحلیلگران متصور نبود و آنان هرگز تصور نمیکردند دولتی تا دندان مسلح که مدعی داشتن ارتشی قدرتمند بود در مدت کوتاهی از هم بپاشد.
آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه قدرتهای سلطهگر از همان روزهای ابتدای پیروزی انقلاب از هیچ ضربهای علیه این نظام نوپا دریغ نکردند، افزود: بحمدالله جمهوری اسلامی ایران در طول 37 سال که از زمان پیروزی انقلاب میگذرد، با قدرت و صلابت به راه خود ادامه داده است و امروز نیز قدرتمندتر از همیشه تحت زعامت و رهبری مقام معظم رهبری سرافرازانه به راه خود ادامه میدهد.
وی با اشاره به اینکه در سنجش و تحلیل آثار و نتایج انقلاب اسلامی ایران باید همواره جانب انصاف را رعایت کرد، گفت: در ارزیابیهای منصفانه از انقلاب اسلامی ایران باید گفت که این نظام آثار مثبت بسیاری را از خود به جای گذارده است، گرچه کاستیهایی نیز وجود دارد و فاصله بین انقلاب اسلامی ایران و اهداف و آرمانهایش مسئلهای واقعی است.
رئیس قوهقضائیه به برخی توطئهها و جنایات دشمنان جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و افزود: طرحریزی و تلاش برای انجام کودتا، تحریک اقوام مختلف کشور، جنگ تحمیلی، تحریمهای گسترده و نفوذ دادن افراد نفوذی به کشور و بدنه نظام از جمله توطئههای دشمنان بود، با این حال انقلاب اسلامی ایران از همه این پیچ های خطرناک گذشت و همچنان با قوت و قدرت به راه خود ادامه میدهد.
رئیس دستگاه قضا با ابراز تأسف از اینکه برخی با عینک بدبینی فقط مشکلات و کاستیهای موجود را میبینند و آن را برجسته میکنند، تأکید کرد: امروز خلاف برخی بدبینیها، دوست و دشمن اعتراف میکنند که جمهوری اسلامی ایران در امور علمی به پیشرفتهای خوبی دست یافته است و در بحث هستهای نیز دانشمندان هستهای ایران کاری کردند که دولتهای سلطهگر علیرغم میل باطنیشان در مقابل جمهوری اسلامی ایران به زانو در آمدند و مجبور شدند ایران هستهای را بپذیرند.
آملی لاریجانی پیشرفت های علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوریهای نانو، سلولهای بنیادی، پزشکی و مهندسی را بسیار چشمگیر و قابل توجه دانست و گفت: همه پیشرفتها در مسیر دشوار پس از انقلاب و با وجود انبوهی از فشارها و هجمههای دشمنان خارجی و برخی فتنهگریهای داخلی حاصل شده است.
وی اقتدار نظامی و توانایی موشکی ایران را بُعد دیگری از پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران توصیف و تأکید کرد: اکنون شعاع تأثیر اقتدار جمهوری اسلامی ایران حتی فراتر از منطقه است و قدرتهای بزرگ مجبور شدهاند ایران را در محاسبات خود به حساب آورند. اقتدار نظامی ایران حاصل توانمندیهای مجموعه نیروهای مسلح از جمله ارتش، سپاه و بسیج است و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با همدلی «قدرت بازدارندگی بالایی» ایجاد کردهاند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه نظام جمهوری اسلامی ایران را رقیب و بدیلی جدی در مقابل نظامهای لیبرال دموکراسی غرب توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با طرح نظام سیاسی مردمسالاری دینی و تلفیق دو رکن اساسی مردمسالاری و ارزشهای دینی با یکدیگر در مقابل تفکر سکولار غربی ایستاد. وی افزود: اقتدار جمهوری اسلامی ایران و ترس و واهمه غرب از این نظام سیاسی نه صرفاً بهخاطر قدرت نظامی و یا ثروت، بلکه بهخاطر ایجاد یک نظام سیاسی با منشأ دینی است که بهصورت بالقوه بیش از یک میلیارد مسلمان میتوانند به آن بپیوندند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه دنیای غرب آینده جهان را در تسلط تفکر سکولار خود میدانست و اکنون با ظهور نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران رقیبی جدی در مقابل این تصور یافته است، گفت: بسیاری از نظریهپردازان غرب قائل به اضمحلال دین و تسلط سکولاریسم بودند اما اکنون برخی از همین نظریهپردازان و جامعهشناسان اعتراف میکنند که دنیا بهسمت ارزشهای دینی بازمیگردد و در این میان جمهوری اسلامی ایران الگویی برای بسیاری از کشورهای مسلمان است.
آملی لاریجانی با ابراز تعجب از برخی افراد مدعی روشنفکری و اصلاحطلبی در داخل کشور که بهدنبال ترویج سکولاریسم بودند و در این حال خود را ملتزم به قانون اساسی میدانستند تصریح کرد: صدر و ذیل قانون اساسی بر حاکمیت دین و ارزشهای دینی در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد و این وظیفه مردم و مسئولان است که چنین نظامی را که با مجاهدت مجاهدان و خون شهدا به دست آمده است، حفظ کنند. وی یکی از وظایف جدی مردم و بهویژه مسئولان را کنار تلاش برای حفظ و تقویت ارزشهای دینی و اخلاقی، تلاش همهجانبه برای رفع محرومیت و فقرزدایی در کشور اعلام کرد و افزود: همه مسئولان موظفند بر اساس قانون اساسی و ارزشهای اخلاقی و دینی برای فقرزدایی و حمایت از محرومان تلاش کنند.