برگزاری همایش بینالمللی خطر جریانهای تکفیری در قم
همایش بینالمللی «خطر جریانهای تکفیری در دنیای امروز، مسئولیت علمای جهان اسلام» در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.
مشاور رهبر معظم انقلاب در این همایش ایجاد گروههای تکفیری را عاملی برای مقابله با موج مقاومت و انقلاب اسلامی در منطقه ذکر کرد و با بیان این که یکی از دلیلهای مهم بوجود آمدن تکفیریها در جهان اسلام نوعی تقابل با بیداری اسلامی بوده است تأکید کرد: زمانی که امواج بیداری اسلامی از ابتدای قرن نوزدهم میلادی ایجاد شد، انواعی از تقابل در برابر بیداری اسلامی را شاهد بودهایم.
علی اکبر ولایتی بیان داشت: در موج جدید بیداری اسلامی که از انقلاب اسلامی ایران شروع شد شاهد ایجاد بدل آن با ظاهر اسلام و مخالفت با اسلام بودیم و همانطور که اکنون شاهد بروز تکفیریها در عراق و سوریه هستیم، پیش از این شاهد حضور القاعده در افغانستان و پاکستان بودیم که به نام اسلام اقدامهایی که موجب وهن اسلام میشد را انجام میدادند.
وی افزود: طالبان در افغانستان کارهایی کردند که ایجاد کنندههای آنها از این گروه اعلام تبری جستند و این در حالی بود که مجموعهای از کشورها بودند که با همکاری همدیگر گروهی چون طالبان را بوجود آوردند که در حقیقت شاهد تقابل با امواج انقلاب اسلامی ایران بودیم.
ولایتی ابراز داشت: بعد از شروع بیداری اسلامی در تونس، استمرار آن در مصر و ادامه بیداری اسلامی در یمن یکی از جدیترین تقابلها ایجاد جریانهای تکفیری بود که در سوریه شاهد شکلگیری تکفیریها برای تضعیف مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی هستیم.
وی گفت: ستون فقرات داعش در عراق و سوریه باقیمانده بعثیها با جذب سلفیه هستند و دشمن قصد دارد با قدرتدهی به تکفیریها ارتباط ایران با فلسطین و لبنان قطع شود و اسرائیل در امنیت قرار گیرد.
وی ادامه داد: صدام در اواخر حکومت خود طالبان و القاعده را جذب کرده بود و یکی از سران تشکیل دهنده داعش عزت ابراهیم نفر دوم عراق در حزب بعث بود.
ولایتی ابراز داشت: ایجاد داعش در عراق و سوریه با ترکیبی از بعثیها و سلفیها برای تقابل با خط مقاومت در منطقه است.
وی اظهار داشت: تکفیریها بتدریج تاریخ مصرف خود را از دست میدهند و گروههایی که در سوریه بودهاند مشروعیت خود را از دست داده و کمکم از مخاطبان آنها در همه جهان و کشورهای اسلامی کاسته میشود، چرا که هیچ منطقی از این گروهها با توجه به جنایتهای آنها ندیدند و از آنها رویگردان میشوند.
وی گفت: دشمنان خط مقاومت عنوان میکردند که بشار اسد در سوریه دموکراسی ندارد و مردم دموکراسی میخواهند از این رو کشورهایی که به طریق قرون وسطایی اداره میشوند به انسانهایی از کشورهای مختلف دنیا پول و سلاح دادند تا در سوریه اسد را سرنگون کنند.
ولایتی ادامه داد: دشمنان اسلام بعد از این که تروریستها به سوریه آمدند برای تبلیغ این نکته که اسلام دین خشونت است تصویرهای جنایتهای داعش را به جهانیان نشان میدهند.
وی بیان داشت: عدهای در شورای امنیت به مبارزات افراد غیر سوری از کشورهای دیگر که پول و اسلحه میگیرند مشروعیت دادند و بعد که رسوا شدند همانهایی که تشویق به افراطیگری در سوریه و عراق میکردند گفتند باید ائتلافی ضد داعش در سوریه و عراق ایجاد شود و این همان بازگشت استعمار به بهانه مبارزه با خشونت است.
مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت هم در این همایش گفت: مسلمانان و همه جهانیان تشنه اسلام حقیقی هستند ولی تکفیریها با سوء استفاده از این وضعیت، جریانهای کنونی را به راه انداختهاند.
مولوی محمد اسحاق مدنی افزود: امروز تکفیریها هیچ نسبتی با دین حقیقی ندارند ولی تبلیغاتی دروغین دارند که سبب میشود جوانان دنیای اسلام به سمت آنها جذب شوند.
وی ادامه داد: وقتی علمای اسلامی وارد میدان نشوند، گروههایی مانند تکفیریها خود را به عنوان کسانی که درد اسلام را دارند وارد شده و میدان را در دست میگیرند.
وی افزود: لازم است علمای اسلام حقیقت را به گوش همگان برسانند و مانع از تبلیغات دروغین تکفیریها شوند.
دبیر علمی دومین همایش بینالمللی «خطر جریانهای تکفیری در دنیای امروز» با اشاره به برگزاری پنج نشست علمی در خارج و 13 نشست دیگر در داخل ایران اسلامی اظهار کرد: تاکنون بیش از 830 مقاله در محورهای این کنگره تولید و مجموعه مقالات در 10 جلد منتشر شده است.
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی از تهیه بیش از 40 عنوان کتاب با پنج زبان یاد کرد و افزود: تاکنون حلقه ارتباطی مناسبی میان علمای جهان اسلام شکل گرفته است زیرا نزدیک به بیش از 2 هزار عالم دینی در دبیرخانه این کنگره مشارکت دارند.
دبیر علمی دومین همایش بینالمللی «خطر جریانهای تکفیری در دنیای امروز؛ مسئولیت علمای جهان اسلام» گفت: تحقق همبستگی علمای اسلام در مقابله باجریانهای تکفیری و افراطی هدف اصلی برگزاری این همایش بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از 60 نفر از اهل سنت از 10 استان مختلف مهمان این همایش بودهاند، تصریح کرد: بیش از 25 نفر از چهرههای برجسته جهان اسلام از کشورهای مختلف و جمعی از مراجع و اساتید برجسته حوزه علمیه قم در این همایش حضور داشتند که این تنوع ملیتی و شخصیتی جلوه ماندگاری داشته است.
اعرافی با بیان اینکه مراجع تقلید و مقام معظم رهبری در برگزاری این همایش مشارکت داشتهاند، عنوان کرد: برپایی این همایش در قم ویژگیهای متفاوتی را برای آن به دنبال داشته است زیرا با این اقدام پیامهای مناسبی به دنیا صادر شده است.
حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی از مراجع تقلید، حجتالاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، محمد علی تسخیری مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام و سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، مولوی عبدالحمید امام جمعه زاهدان و حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی از جمله شخصیتهای حاضر در این همایش بودند. در این همایش همچنین از اثرهای چاپ شده دبیرخانه دائمی کنگره رونمایی و به نویسندگان مقالههای برتر جایزههایی به رسم یادبود اهدا میشود.