با به دست گرفتن اکثریت پارلمان
اسلامگرایان در تونس قدرت را از سکولارها پس گرفتند
اعتراضات خیابانی در تونس به ایجاد شکاف میان سکولارهای حاکم و استعفای 22 نماینده سکولار از پارلمان انجامید و با این تحولات، حزب اسلامگرای «النهضه» به قدرت اول پارلمان تبدیل شد.
به گزارش تسنیم، سرانجام پس از یک هفته تظاهرات و اعتراضات خیابانی در تونس، ائتلاف حاکم در این کشور دچار شکاف شد. «فوریه بن فضه» معاون دوم رئیس پارلمان تونس گفت، 22 نماینده حزب «نداء تونس» در پارلمان، از نمایندگی استعفا دادند و بدین ترتیب، شمار اعضای این حزب، به 64 نفر رسید و از اکثریت افتاد.
در پی این اتفاق، حزب «النهضه الاسلامیه» با دارا بودن 69 کرسی، تبدیل به قدرت اول پارلمان شد. پارلمان تونس 196 نماینده دارد.
احزاب سکولار تونس متشکل از «نداء تونس»، «اتحاد ملی آزاد» و «آفاق» در سال 2014 با تشکیل ائتلافی، دولت را در دست گرفتند و حزب اسلامگرای النهضه را به حاشیه راندند.
حزب نداء تونس که در ژوئن 2012 توسط «الباجی قائد السبسی» رئیسجمهور تونس تاسیس شد، متشکل از جریانهای سیاسی مختلف و برخی مقامات نظام «زینالعابدین بنعلی» دیکتاتور فراری این کشور است. در پی برقگرفتگی و مرگ یک جوان بیکار و معترض در شهر «القصرین» تونس، این کشور دچار بحران و اعتراضات خیابانی شد. اعتراضاتی که به مصر نیز کشیده شده است و در حال حاضر، این کشور نیز شاهد اعتراضات داخلی است.