kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۸۵۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۷
با رأی 150 نماینده

دولت مکلف به تقویت بسیج مستضعفین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اکثریت آرا با کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین موافقت کردند اما نماینده دولت آن را در تداخل با وظایف برخی دستگاه‌های اجرایی دانست و خواستار ارجاع آن به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شد.


به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز پارلمان کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
وکلای ملت با 150 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن علنی، کلیات طرح مذکور را مصوب کردند.
کلیات این طرح هیچ مخالفی نداشت به همین دلیل نمایندگان موافق نیز صحبت نکردند.
اما وقتی نماینده دولت پشت تریبون قرار گرفت تا نظر دولت درباره طرح تقویت بسیج مستضعفین را به اطلاع وکلای ملت برساند، از آنان خواست این طرح را به دلیل تداخل با وظایف برخی دستگاه‌های اجرایی دوباره به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع کنند.
نمایندگان همچنین در جریان بررسی جرئیات طرح یک‌فوریتی تقویت بسیج مستضعفین، ماده یک این طرح را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، هدف از تشکیل سازمان بسیج مستضعفین ایجاد توانایی‌های لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی و سازماندهی آنان به منظور دفاع همه‌جانبه از کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش مؤثر و داوطلبانه در تمامی عرصه‌های حیات اجتماعی و پیشبرد اهداف و ضرورت‌های انقلاب اسلامی و تسریع در تحقق جامعه اسلامی از طرقی است که ذیل این ماده آمده است.
آموزش نظامی آحاد مردم برای دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی ، تعلیم و تربیت در زمینه‌های عقیدتی، سیاسی و تخصص‌های مورد نیاز‌، جذب و سازماندهی اعضای بسیج‌، تهیه و اجرای طرح‌های دفاعی، امنیتی و جهادی با هماهنگی سایر دستگاه‌های مربوط‌، تعمیق و ترویج ارزش‌ها، باورها و فرهنگ مبتنی بر تفکر بسیجی در جامعه و کمک به کارآمدی نظام و سازندگی کشور و پیشرفت برنامه‌های اقتصاد مقاومتی از جمله این راهکارها است‌.
وکلای ملت با 122 رأی موافق، 18 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن علنی، ماده یک طرح مذکور را مصوب کردند.
خبر دیگر این که ماده مربوط به احداث پایگاه‌های مقاومت بسیج با همکاری بسیج مستضعفین و دستگاه‌های دولتی در طرح اصلاح فصل 4 اساسنامه سپاه به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد.
از سوی دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را موظف کردند که به منظور ارتقای سهم و حضور نیروهای مردمی در استقرار امنیت و دفاع از کشور اراضی مناسبی را برای آموزش نظامی و اجرای رزمایش‌ها در اختیار بسیج قرار دهد.
نطق‌ها و تذکرات نمایندگان
در جلسه علنی دیروز مجلس مهرداد بذرپاش، ضرغام صادقی و احمد امیرآبادی‌فراهانی نمایندگان تهران، شیراز و قم در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار تسریع در پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران شدند.
جعفر قادری و احمد امیرآبادی فراهانی نمایندگان شیراز و قم نیز به رئیس‌جمهور لزوم حل مشکل واحدهای تولیدی توسط بانک مرکزی را متذکر شدند.
شمس‌الله شریعت‌نژاد نماینده مردم تنکابن در تذکری به وزیر اقتصاد خواستار تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر سپرده‌گذاران موسسه مالی اعتباری ثامن‌الحجج شد.
نادر قاضی‌پور و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه و تهران در تذکری به وزیر امور خارجه خواستار تسریع در ارائه پیشنهاد تشکیل بازار مشترک کشورهای حاشیه دریای خزر شدند. نماینده مردم ارومیه در تذکری به رئیس‌جمهور عنوان کرد: دستور‌العمل ابلاغی بانک مرکزی در خصوص صرافی‌ها اقدامی غیرقانونی، مشکوک و خطرناک است که باعث تعطیلی اکثر صرافی‌ها و انحصار عملیات ارزی در ید تعدادی صراف نزدیک به بانک مرکزی خواهد شد.
احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان در تذکری به رئیس‌جمهور عنوان کرد: هر چه سریع‌تر برای برون‌رفت از رکود اقتصادی موجود کمر همت برای تحقق اقتصاد مقاومتی بسته شود و حسب ادعای شما که مشکلات اقتصادی کشور در پسابرجام و لغو تحریم‌ها حل خواهد شد مردم در انتظار اقدام جدی هستند.
از سوی دیگر محمد‌رضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس در پایان جلسه علنی دیروز با بیان اینکه خانه ملت از 14 بهمن تا 9 اسفندماه نشست علنی نخواهد داشت، گفت: تمامی مرخصی‌های نمایندگان برای هفته آینده لغو شده است.